A polgári Magyarországról, a közösségépítésről és a bevándorlásról is beszélt Balog Zoltán miniszter abban az interjúban, amely egy kormányközeli hírportálon jelent meg.

Az emberi erőforrások minisztere a polgári Magyarországot az önszerveződő, önfenntartó, a múltjukkal békében élő közösségek kooperatív együttműködéseként határozta meg, és a szabadság, a rend és a közösség hívószavaira hivatkozott.

Hozzátette, a közösségépítés és a közösségfenntartás egy olyan gyarapító folyamat, amit nem lehet lezárni, "nem lehet azt mondani, hogy ezt megcsináltuk és hátradőlünk".

Balog Zoltán a 2018-as választás utáni kormányzati munkára vonatkozó kérdésre jelezte, hogy mindig van mit továbbépíteni. Ha négyévente újradefiniálunk dolgokat, amihez folytonosság kell, akkor messzire nem fogunk jutni – mondta.

"Ha azt akarjuk, hogy azoknak a dolgoknak legyen kifutása, amelyeknek nem 4 év az életciklusa, vagyis azok a dolgok, amelyekért én vagyok a felelős, oktatás vagy az egészségügy, ott az érdemi változásokhoz akár egy évtizedre is szükség van" 

- idézi az MTI Balog szavait.

Kitért arra is, hogy közösségi szinten a kereszténység nézőpontjából, az európai civilizáció felől is meg kell nézni, mit jelent az a migrációs nyomás, amivel Európa szembesül.

"Európába tömeges bevándorlás zajlik"

- mondta Balog Zoltán. Megjegyezte: Németországban az egyházi vezetők nagy része azt mondja, egyes számú keresztény parancs a teljes befogadás, a felebaráti szeretet, a szolidaritás abszolút kötelesség, a bajba jutott embernek segíteni kell. Szerinte viszont aki ezt hirdeti, az az individuális síkot összekeveri a strukturális kérdéssel.

"Azt a strukturális kérdést, hogy egy államnak mit kell tennie a saját polgárai védelme érdekében – és nemcsak fizikai védelemről van szó, hanem annak az életminőségnek, életformának a védelméről is, amiben osztozunk –, szóval, ezt összekeverik azzal, hogy engem személyesen a segítő attitűd kell, hogy vezéreljen. Egy individuális parancsot próbálnak közösségi stratégiává tenni, ami komoly tévedés"

- jelentette ki.

Balog Zoltán a kormányfőről azt mondta,

"emberek meggyőzésébe, érdekek kiegyenlítésébe, összehozásába annyi energiát, mint Orbán Viktor, senki nem öl az egész magyar politikában"

. A fideszes politikát, "már csak a szélessége miatt is, ezt az egészet diktatórikus módszerekkel nem lehetne egyben tartani" – emelte ki.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Hogyan lehet az éhes embert meggyőzni arról, hogy jól van lakva, te idióta? Ha olyan qrva jól mennének a dolgok, senkit sem kellene neki meggyőzni, mert éreznék azt az emberek. Remélem beledöglik az energia vesztésbe...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
Ebben igaza van ! Hisz annyi, de annyi hazugságról kell meggyőzni az embereket, amiben már maga Tc. G... Viktor sem hisz.
solidedge
Orbán a szavai után az eddigi legjobb, tettei alapján a legelvetemültebb miniszterelnök. Ilyen mentalitással csak a hülye embert lehet meggyőzni.
Mézike
@kamazuka: Nem demokrata! Demorkata! :-)
lampa laz
@Mirabilis: köszönöm a kiegészítést, pontosan így vagyok ezzel én is. Nem értem azokat az embereket akik nem, vagy nem akarják észrevenni a fidesz ámokfutását, amelyeket naphosszat lehetne sorolni, de ahogy írtad a propaganda szövegükkel sok embert meg tudnak győzni, mert az valóban nagyon jól működik .
kukac50
Hazugsággal nem lehet meggyőzni az embereket! Kár erre energiát felhasználni!
Igazsághoz, megélhetés biztonságához, jobb élet érzéshez,nem hazugsággal kell hozzá állni!
Toby
Az a gond, hogy orbánc - a genyó! - nem csak energiát pazarol a saját elmebeteg baromságaira, hanem vastag közpénzmilliárdokat is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.