Elitiskolák tanulóit is maga mögé utasítva, a karancslapujtői, 7. osztályos Paulik Krisztina 100 százalékos eredménnyel nyerte meg a Simonyi Zsigmond-verseny Kárpát-medencei döntőjét – írja a Roma Sajtóközpont.

A Betti becenévre hallgató lány ötödikesként még "csak" ötödik lett a felső tagozotosoknak rendezett versenyen, de hatodikos korában rutinos versenyzőként mindenkit maga mögé utasított, idén teljesen hibátlan dolgozattal.

Cigánylány győzött a Kárpát-medencei helyesírási versenyen

Betti nem elégedett maradéktalanul a teljesítményével:

„Kicsit azért haragszom, mert az iskolai fordulón a 100-ból csak 99 pontot értem el, hosszú ű-vel írtam egy szót, amit röviddel kellene. Jövőre ezt az eredményt is szeretném javítani”

– mondta a lány. Bartus Nóra, a felkészítő tanár meg azt, hogy nem emlékszik ehhez hasonló sikerre Nógrád megyéből.

Betti a róla szóló cikkben is talált helyesírási hibát, így azt javítva küldte vissza a Roma Sajtóközpontnak.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Csak gratulálni lehet a kis hölgynek. Követendő példa!
Úgy gondolom, hogy a média terméke a rasszizmus, mert negatív híreknél az érintet mindig "fiatal", most - jó hírnél - meg kiírják az etnikumot. Hogy is van ez? Melyik a helyes?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Sok-sok Paulik Krisztina és Bartus Nóra kellene ebbe az országba, és több mosolygó emberrel találkoznánk az utcákon. Jó néha olyan hírre bukkanni, amikor a jó cél érdekében elvégzett munka sikerre vezet...
JAJMÁR
Gratulálok, így kell mögé utasìtani a szájhősködőket. A módszrrt ajánlom minden magyar embernek!
sceptique
@Horizont: Miböl derül ki, hogy magyar helyesírásról volt szó? A "Kárpát-Medencei Helyesírási Versenyen" melyik Kárpát medencei nyelvet kellett helyesen írni? Miböl gondolhatja valaki, hogy a magyart? Vagy valaki kihirdette, hogy a Kárpát-medence hivatalos nyelve a magyar? Mire fel?
balage
Pár éve, egy hozzászólásban jeleztem egy elég ronda helyesírási hibát. Úgy kitiltottak, hogy évekig nem tudtam belépni. Gondoltam, most megpróbálom, vajon feloldották-e ellenem az embargót. Fel. Meglepő :-)
Emiatt a hozzászólás miatt ki fognak vajon tiltani? :-)
human
Felénk szintén egy láthatóan nem ősmagyar kislány (kiejthetetlen névvel) nyert magyar szép kiejtési versenyen. Vicces volt :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.