2015-ben 1,3 milliárd dollárra, 83 százalékkal csökkent a Magyarországra irányuló külföldi működőtőke-beáramlás (FDI) – derül ki az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) által közzétett jelentésből. A World Investment Report 2016 című dokumentum szerint a térségben a Lengyelországba és Csehországba irányuló működőtőke-beáramlás ugyancsak jelentős mértékben csökkent. Lengyelország esetében 7,5 milliárd dollárral, azaz 40 százalékkal, Csehország esetében 1,2 milliárd dollárral, azaz 78 százalékkal csökkent az FDI. Bulgária és Románia esetében nem változott jelentősen a működőtőke-beáramlás. A jelentés szerint a több mint 80 százalékos magyarországi visszaesés oka, hogy tavaly több infrastrukturális beruházásból is kivonultak a befektetők. Továbbá a külföldi tulajdonú bankok 2013–2014-ben nagy mennyiségű tőkét pumpáltak magyarországi leányintézeteikbe a különadók miatt.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: koszpeko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ja és ártunk és qurmányunk ezt 13/14-ben befektetési boom-ként értékelte! =))
1magyar
Akiket a 25 év alatt eddig tapasztaltunk nem baj ha elkerülik. Pénzt kivinni és eladósítani az országot a kormányok együttműködésével bűn.
papa.49
No fütyisz ,,hazudjál tovább,, jólétet, fejlődést))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.