A budai Várban élő lakásbérlők attól tartanak, hogy a várnegyedben zajló kormányzati beruházások következményeként az I. kerületi önkormányzat hamarosan kiteszi őket bérleményeikből – írja a 168ora.hu

A lakók rettegnek, hogy lakásaikat a határozatlan idejű szerződéseik ellenére is átjátszhatják olyan kormánytisztviselőknek, akik leendő munkahelyükhöz közel akarnak szolgálati lakáshoz jutni. 

Kilakoltatástól rettegnek a budai Várban élők

Egyikük civil csapatot akar létrehozni, hogy szükség esetén egységesen léphessenek fel az önkormányzat ellen. Elmondás szerint a lakók csak egymásnak mernek panaszkodni a félelmeikről.

Nem a milliomosok tanyája

Sokan úgy gondolják, itt csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak, hogy lakást béreljenek. Ez egy óriási tévedés!

A Várban a bérleti díjak messze elmaradnak a piaci áraktól, egy 80 négyzetméteres önkormányzati lakás akár már havi 30 ezer forintért is bérbe vehető. 

A budavári önkormányzat írásos válaszából az derül ki, hogy az önkormányzat nem tervezi az „örökbérlemények” rendszerének átalakítását, a díjak megemelését.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@pbalage: ja és a nemzeti tanyaprogramot is a rogán intézi a belvárosban, mert ott laknak a szürkemarhák, kell nekik a gémeskúttámogatás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Amíg ilyen birka a magyar, - tisztelet a kivételeknek - addig orbánék azt csinálnak, amit akarnak. Szerintem is kifogják rakni őket, bár ne legyen igazam. Harcoljanak!
bakegya
AZ V- VI-VII-kerületet is a FIDESS-KDNP ÜRÍTGETI KI-a romkocsmák hangosításával pedig egyenesen mentálisan nyírják ki a még maradék lakósságot is!!!-a sárga taxikkal éppen úgy aratnak mint a szesszesitallal és droggal.
A zsidó lakósságot innen erőszakkal hurcolták el,de még volt hova visszatérni,de az orbán-tiborc terror után ide már nem lesz hova visszatérni sem,mert a Millenium idején épített környezetet ezek már csakkk vagy lerombolják,vagy a MÉSZÁROS -TIBORC -RÜHELKE NEVÉRE LŐCSÖLIK.
Amire az orbánnak fáj a foga azt bizony benyeli-elég későn kaptak észbe a várbeliek.
A vicctoré a vár övék a LEKVÁR-EZT MÁR BORÍTÉKOLHATJÁK IS.
Jozefina
Én javasolnám, hogy azonnal alakítsanak egy civil szervezetet (pl: Budavári lakók érdekvédelmi egyesülete) és máris bízzanak meg egy neves ügyvédi irodát, vagy magán ügyvédet érdekeik védelmében!!! Nem később, még ma, mert holnap már lehet, hogy késő! Tiltakozni, tiltakozni és tiltakozni!!!
sokanvagyunk
Úgy olvastam, Áder urat is ez a veszély fenyegeti. :)
Veleda
@sokanvagyunk: csak nem egy szerény kis önkormányzati bérleményben sínylődik szegényke? Attól olyan savanyú a képe:)
bretagne
Eddig sem értettem ezeket a várlakókat. Elég sokan vannak, miért nem lázadnak fel? Tudom, hogy általában ez kormánypárti többségű lakók lakják. De akad azért normális ember is.
Fogjanak össze és ne hagyják magukat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.