Ha a Parlament feloldja a dugódíj bevezetésének tilalmát, akkor 2017 végétől bevezethető lenne a dugódíj Budapesten – jelentette be Tarlós István főpolgármester mai sajtótájékoztatóján.

A megyei útdíjfizetéshez hasonlatosan Budapesten is matricát kellene váltaniuk az autósoknak. Ennek ára évi 5000 forint lenne. A másik zónahatár Pesten a Margit-híd- Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út- Károly körút-Múzeum körút és Vámház körút lenne, míg budai oldalon jóval szűkebb nyomvonalon az Erzsébet-híd – Lánchíd utca – Bem rakpart a Margit hídig. A belső zónába belépőknek alkalmanként 700 forintot kellene fizetniük. Tarlós István szerint az intézkedés egyértelmű forgalomcsillapítást eredményezne.

A dugódíjból összesen 10 milliárd forintos – működési költségek feletti – bevételre számítanak. Ebből 4,5 milliárdot hozna a Budapest matrica, 5,5 milliárdot a belvárosi zóna.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Hat éve nem szól másról a kormánypolitika, mint a nép meglopásáról, kifosztásáról, zsarolásáról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
rasi=Ráchel! Végülis szép zsidó név. Magyarkodjunk, viki!
Fradigege
Itt a Bácska-induló! Fogadjunk a nagy-vikire, hogy egyszer talán találkozott e Nótával!
www.youtube.com/watch?v=7-qcVvtfCEo
papa.49
Én a 220 at vezetném be a sarlós elvtibe)))))))))))))))
Qqberci
@papa.49: Az igaz, hogy jobb később, mint soha, de a négyes metró befejezését már elcseszte (pont az a rész nem épült meg, amit értelmet adna az egésznek), a hármas metrót elcseszte (a másik két, azonos felépítésű rendszer mellé behozott egy inkompatibiliset), a megdugódíjjal csak ötletel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.