Ha a Parlament feloldja a dugódíj bevezetésének tilalmát, akkor 2017 végétől bevezethető lenne a dugódíj Budapesten – jelentette be Tarlós István főpolgármester mai sajtótájékoztatóján.

A megyei útdíjfizetéshez hasonlatosan Budapesten is matricát kellene váltaniuk az autósoknak. Ennek ára évi 5000 forint lenne. A másik zónahatár Pesten a Margit-híd- Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út- Károly körút-Múzeum körút és Vámház körút lenne, míg budai oldalon jóval szűkebb nyomvonalon az Erzsébet-híd – Lánchíd utca – Bem rakpart a Margit hídig. A belső zónába belépőknek alkalmanként 700 forintot kellene fizetniük. Tarlós István szerint az intézkedés egyértelmű forgalomcsillapítást eredményezne.

A dugódíjból összesen 10 milliárd forintos – működési költségek feletti – bevételre számítanak. Ebből 4,5 milliárdot hozna a Budapest matrica, 5,5 milliárdot a belvárosi zóna.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Hat éve nem szól másról a kormánypolitika, mint a nép meglopásáról, kifosztásáról, zsarolásáról.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
...halga csak!...tömegek éljenzik! ...Tar lós...tar lós...tar lós...tar lós...csak úgy zúg a város...

végre egy jó ötlet...már nem tudtuk ebben a nagy punnyadásban, mi is hiányzik...de megvan...áldott legyen ez a szépember...úgy szeressük...
justhpeter
Hat éve nem szól másról a kormánypolitika, mint a nép meglopásáról, kifosztásáról, zsarolásáról.
papa.49
Én meg a sarlóst vezetném be az oroszlán ketrecbe, szerintem a Leó sírva enné meg)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Qqberci
Naggyon hejjes... Leállítani a 3-as metrót, dugódíjat, ne kószáljanak a zemberek, legfeljebb a békamenetre menjenek...
Fradigege
EU-s pénzekről szól a dolog. Mert az eu éppen a dugódíj mellett csengette be a lóvét anno, kedves elvtársak! Valóban 2017 a határidő. Nem ártana hozzá infrastruktúra, bazmeg! Arról is szólt a dolog. Határidős a meló. 3 éves 3-as metró, az már elég problémás. Vannak stadionok. És lesznek is. Hol keressük a megoldás kedves volt szadeszes polgármester elvtárs? Rasi? Tiborcz pityuka? Ők fontosabbak egy szrs 3-as metrónál! Felcsúti tao-s sportcsarnok nagyobb, mint egy Piripócsi általános iskolai torna terem. Mindennap 1 tesi óra.-a lépcsőházban, mert nincs torna terem tao-ból. De rasika a saját lábán állt meg pityukával, bazmeg!
Fradigege
rasi=Ráchel! Végülis szép zsidó név. Magyarkodjunk, viki!
Fradigege
Itt a Bácska-induló! Fogadjunk a nagy-vikire, hogy egyszer talán találkozott e Nótával!
www.youtube.com/watch?v=7-qcVvtfCEo
papa.49
Én a 220 at vezetném be a sarlós elvtibe)))))))))))))))
Qqberci
@papa.49: Az igaz, hogy jobb később, mint soha, de a négyes metró befejezését már elcseszte (pont az a rész nem épült meg, amit értelmet adna az egésznek), a hármas metrót elcseszte (a másik két, azonos felépítésű rendszer mellé behozott egy inkompatibiliset), a megdugódíjjal csak ötletel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.