A szójatermesztés a növénytermesztés perspektivikus ágazata Magyarországon, hiszen a KAP 2015–2020 időszakának közvetlen támogatásai 2015-ben lendületet adtak a termesztésnek. A vetésterület a 2014. évi 46 ezer hektárról 77 ezer hektárra emelkedett, ami csaknem 70 százalékos növekedést jelent. A szóját gyengének tartott jövedelmezősége miatt nem tekintik versenyképesnek a legnagyobb szántóföldi kultúrákkal. A szójatermesztéssel elérhető jövedelem nagysága országos szinten támogatás nélkül 21 ezer forint volt hektáronként...

Forrás: gazdahely.hu
Feltöltő: gazdahely
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Az, főleg ha szalámiban hús áron adják el.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A szójafehérjére nem nulklka százalék érzékeny. A felvágottakat koagulált plazmával, "szokták" bővíteni amennyire tudom.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...azt csak ragasztónak használják...a töltelék olyan anyag kell legyen ami meghasonul az ízekkel pl szójaliszt.
GeoCravker
"A szójatermesztés a növénytermesztés perspektivikus ágazata Magyarországon"
Kiemelendő: Támogatással. Mert valóban gazdaságosan az Alföld néhány területét leszámítva nem termeszthető. Magas a hőösszegigénye, alapállapotban a tenyészideje is hosszú (a rövidebbek gyengébben teremnek), a nitrogénkötése gyengébb sok rokonnál (nálunk, mert nem ideálisak a viszonyok, lévén nem Kalifornia és Texas környékén van Mo.)

Anno a "szójaprogram" ugyanezekért bukott meg. Azóta a hazai nemesítési bázist is szétverték. Mára sokaknak a szója nem több szőrös babnál.
Mészáros Csaba
A föld,eső alkalmatlan hozzá..tapasztalat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.