Pechünkre egy nagyon eszes diktátor került hatalomra. - Másfél évszázada bántja a magyart a saját nacionalizmusa. - Bojtár Endre irodalomtörténésszel a frissen megjelent, Diktatúrák: Horthytól Orbánig – és vissza című, politikai írásait egybegyűjtő e-könyve apropóján beszélgettünk.– „Én az ördöggel is cimboráltam volna” – mondta 2002-ben, érzékeltetve elszántságát az első Orbán-kormány leváltása érdekében. Ma kivel kötne barátságot ugyanezért? – Mindenkivel. Változatlanul úgy gondolom, Orbán Viktor az újabb magyar történelem második legkártékonyabb figurája, leváltása az ország létérdeke. – Ha ő a második, ki az első? – Horthy Miklós, akinek egymillió ember halála szárad a lelkén. Orbán nem tömeggyilkos, ennyivel jobb Horthynál, de egyébként borzalmas, amit – ha szabad így mondanom – az ország lelkével művelt. Megbocsáthatatlan abból a szempontból, hogy a legrosszabb nacionalista hagyományokat lovagolta meg és erősítette fel a magyarságban.– Lát lehetőséget az eltávolítására? –...

Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Ki mondja, hogy orbánc a második?
Szerintem lóhosszal nyer Rákosi előtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csodálkozó
Ki mondja, hogy orbánc a második?
Szerintem lóhosszal nyer Rákosi előtt.
wagabund
nem biztos, hogy miniszterelnököt kell keresni...a tanácsadók a legveszélyesebbek...hosszú a lista.
Északi
@wagabund: És muszáj a tanácsadókra hallgatni?...
Csodálkozó
@wagabund: Madarat tolláról, orbáncot habók árpijáról...

Habók is kétségtelenül gigantikus seggfej, de a fő felelősség orbáncé.
Equus
Horthyt a történelem hajtotta zsákutcába. A franciák gőgje és bosszúszomja.
Van mentsége.
Szálasinak nincs.
Rákosinak is van mentsége: másodszor jöttünk ki egy háborúból vesztesként.
Orbánnak nincs. Nagyobb kárt okozott gőgjével, kapzsiságával, cezaromániájával, mint a két háború és tette mindezt békeidőben. Módszeres uszítással szétszakította, majd szembefordította egymással az országot. Aztán ugyanígy gyűlöletet keltett a határon túli magyarságban és az anyaországbeliekben egymás ellen. Ha ez még kevés lenne, arra törekszik, hogy a kinti magyarságot is megossza.
Mindeközben egy feudális rendszert épített ki, aminek a csúcsán ő maga áll. Úzve, hajtva a hatalomvágytól, a történelem nyújtotta lehetőségtől miden eszközzel személyes gazdagodásán és azon van, h ténykedése maradandó nyomot hagyjon az országon, akkor is, ha az kifejezetten káros.
Ez a bűnöző igazi sorscsapás a magyarokra... de a magyarnak mohács kell, h észhez térjenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.