Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a politikai döntéshozók nem szólhatnak bele az emberek magánéletébe a női és férfi szerepek meghatározásával, kizárólag a nemek közti esélyegyenlőség érdekében léphetnek fel.

A volt miniszterelnök erről pénteken, az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége európai parlamenti képviselőcsoportja Erőszak családon innen és túl című konferenciáján beszélt Budapesten.

Közszereplőként "nem mondhatom azt, hogy akkor vagy jó asszony, ha sok gyereket szülsz"

- fogalmazott a rendezvényt megnyitó beszédében az ellenzéki politikus, majd megjegyezte, magánemberként bármelyik férfi gondolkodhat úgy, hogy nagy családot szeretne, de abba a párjának is lesz beleszólása.

Kiemelte, az államnak ezzel egy időben be kell avatkoznia a női esélyegyenlőség biztosítása érdekében, mivel a "maszkulin kultúrára épülő társadalom" visszaél erőfölényével.

Gyurcsány Ferenc beszédében

"szélsőjobboldali konzervatívnak"

nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, aki szerinte önkényesen meghatározná a nők szerepét, míg magát olyan szociáldemokrataként jellemezte, aki kvótával segítené a női-férfi egyensúly létrehozását az állami vezetők körében.

A DK vezetője beszélt arról is, hogy azt szeretné, ha a munkaadóknak fontos lenne a család, és teljesen természetesnek vennék, ha anyuka vagy apuka a munka után az iskolába siet gyerekéért.

Kitért továbbá arra is, szembe tud nézni azzal a modernkori jelenséggel, hogy a házasság "nem csak a hivatalosság előtt tett, örök életre szóló esküvel" jön létre, hanem a hivatalosság nélküli közös elköteleződéssel is.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Én az országból zavarnám ki !
Sőt, Európából !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@nevemnick: OV-nek fiatal korában sem voltak nőügyei. Hogy messze elkerülték őt a nők, vagy ő nem érdeklődött, nem tudom.
Mindenesetre a felesége előtti időkből egyetlen - nála jóval idősebb - nőismerőséről szól a fáma!
nyanya001
Én az országból zavarnám ki !
Sőt, Európából !
nevemnick
@bencemacska: ,,eztet" nem tudtam... :)
(ezek szerint már akkor is a bőrgolyóba volt szerelmes.)
perfekt
Soros megmondta neki :Viktor én adok lóvét, de nem kurvákra!
Jozefina
Hát az én hálószobámban, de még a közelében se szeretném látni!!! Valószínűleg elmenne a szextől is a kedvem!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.