Elindult Pozsonyból Magyarországra hétfőn délelőtt az a 25 rendőr, akiket Szlovákia magyar kérésre határvédelmi feladatok ellátására küld a magyar-szerb határhoz.

A szlovák rendőri egység kiküldéséről Magyarország kérése alapján és a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) belügyminisztereinek egyeztetését követően a múlt héten született döntés. A hét gépkocsival és a feladataik ellátásához szükséges teljes felszereléssel útnak induló szlovák rendőrök missziója egy hónapra szól, ám a csoportot igény esetén újabb egység váltja.

A rendőröket Tibor Gaspar országos rendőrfőkapitány és Robert Kalinák szlovák belügyminiszter búcsúztatta, aki a kiküldetés kapcsán a két ország illetve a visegrádi négyek közötti együttműködést példamutatónak értékelte.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Elvegre illik vegre viszonozni az 1968-as "pragai tavaszi" katonai latogatasunkat a szomszedban... De jo, hogy a V4-ek ennyire osszetartanak a hatarorseg kerdeseben... Hiaba, a jo bajtarsi kapcsolat,...
Január
Mit is tudnak itt csinálni egy hónap alatt?
szaboria1
@Perwool: De egyre gondoltunk. A cím olvasásakor pont ez jutott az eszembe.
szaboria1
@Január: Sétálnak a kerítés mentén.
Perwool
@szaboria1: Én meg még arra, hogy pont ez a 25 fő hiányzik a határ védelemnél?
" akiket Szlovákia magyar kérésre határvédelmi feladatok ellátására küld a magyar-szerb határhoz."
25 fő??? képesek leszégyeníteni az országot és kérni 25 rendőrt a szlovákoktól??
25 fő nyilván csak a csútikleptomániás utcáját védi naponta.
Tudod mit mondok semmi szükség 25 főre! Röhej!!! 250 vagy 2500 fő jelenthet valamit egy országhatár védelemnél de 25...?! kepfeltoltes.hu/160801/tetisz______www.kepfeltoltes.hu_.jpg
szaboria1
@Perwool: Nekem még az is eszembe jutott, hogy nem e megtévesztésre kellenek, hogy a menekültek azt lássák már nem csak magyar rendőrök vannak. Mert érdekes Szlovákiába egyik sem akar menni.
Perwool
@szaboria1: 25 fő? kit és mit tud megtéveszteni? Mikor a migránsok 200-300-1500 vagy nem tudom mennyien vannak? 25 fő egy kisebb családi összeröffenés...
Nem beszélve arról, hogy terepszínű ruhát visel mindenki! (gondolom én)
cs.n.
@Perwool: Úgy még viccesebb, hogy innen meg a macedón határhoz küldtek 25 rendőrt múlt héten.
szaboria1
@Perwool: Mi itt élünk a határnál csak azt látjuk, hogy a katonaság nálunk állomásozik és nincs akkora forgalom mint amit a Bakondi dumál a TV be is meg kell nézni állandóan egy felvételt ismételnek.
Perwool
@cs.n.: @szaboria1: Bohócok! Nevetségesek! Szánalmasak!
Orbán hülye agymenése...közös hadsereg...
cs.n.
@Perwool: Ez csak ilyen jelképes fiszfasz baromság, kormányzati csinnadrattával elbúcsúztatták őket, itt meg kormányzati csinnadrattával fogadták a genya hosszú út után. Legyen mi a hírekben uborkaszezonban is, mert amúgy gyakorlati haszna nem túl sok lehet, hacsak nem megnevettetni akarják a vénégyes górék a jónépet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.