A Külügyminisztérium megerősítette azokat a csütörtöki sajtóértesüléseket, miszerint a diplomáciai csatornákon keresztül a török kormány azt kérte a magyar hatóságoktól, hogy zárják be az az angyalföldi Orchidea Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskolát, mert szerintük az intézmény a júliusi puccskísérlet megszervezésével gyanúsított Fethullah Gülenhez köthető. Edroganék Gülent Hizmet nevű mozgalmát a puccskísérlet óta terrorszervezetként tartják számon. Hasonló indoklással Törökországban július óta több mint ezer magániskolát zárattak be. A török vezetés nem csak a magyar hatóságoktól kérte azt, hogy zárják be a nekik nem tetsző iskolákat. Amikor Németországban próbálkoztak ezzel, akkor a baden-würtenbergi miniszterelnök, Winfried Kretschmann a kérést is felháborítónak nevezte, és elutasította őket.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez egy méretes benyalás Erdogannak. Tehát a kormány megvizsgálja, hogy az óvodában vannak-e terroristák. A gyanú alapja kvázi, hogy nem Erdogan képével kelnek és fekszenek a gyerekek. És ennyi már elég is pártunknak és kormányunknak, hisz nagyon együtt éreznek Erdogannal. Emlékezzünk csak az Ökotárs alapítvány esetére. Néhány nőre kiküldte kormányunk a készenléti rendőrosztagot. De mostanában felröppent a hír, hogy itt is cudar idők várnak az alapíványi iskolákra, ugyanis az ottani oktatásra semmilyen hatással nincs a kormány.
human
"Kinyírják az alternatív és alapítványi iskolákat, köztük a Waldorfot"
eduline.hu/kozoktatas/2016/5/13/Kinyirjak_az_alternativ_es_alapitvanyi_isko_U14CC3

És még csak Törökországig sem kell elmenni ilyen hírért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.