Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek ki kell rúgnia a Fideszből a korrupciós gyanúba keveredett Mengyi Rolandot, ellenkező esetben alkalmatlanságát bizonyítja és bűnpártolást követ el.

Varga László, a szocialisták parlamenti frakcióvezető-helyettese csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, nyomós okuk van azt feltételezni, hogy a kormányfő nem lép majd az ügyben, mivel azzal kiderülne, hogy

"több fideszes képviselő, államtitkár, miniszter által működtetett bűnszervezet működik", aminek a szálai "a legmagasabb körökig is elvezetnek".

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, egy hete sikertelenül szólították fel lemondásra Mengyi Roland fideszes parlamenti képviselőt, aki a 168 óra cikkei és lehallgatási jegyzőkönyvek tanúsága szerint "egy nagyon komoly korrupciós ügy érintettje lehet".

Varga László ezzel összefüggésben most azt kérdezte a kormányfőtől, hogy tudta-e, hogy a Fidesz borsodi választókerületi elnöke 10 millió forintos kenőpénzt kért, amit a párton belül alkotmányos költségnek neveznek.

Az MSZP képviselője emellett arra is választ vár Orbán Viktortól, tisztában van-e azzal, hogy az uniós pályázatok elosztása úgy működik, hogy

"90 százalék brüsszeli pénz a zsebbe, 10 százalék morzsa pedig a népnek".

Mindebből az derül ki, hogy a "Fidesz érinthetetlen, de a legkisebb dolgokért is bírságolja a népet" – értékelt Varga László.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Kirúgni???Ugyan ! akkor miből lenne a geciknek zsebpénz???miből tudnának gumi falú lakást építeni???Miből tudnának flancolni???Európa legkorruptabb kormánya a fütyisz kormány!!!
justhpeter
Kirúgják Mennyi Tízmilla Rolandot. Ő majd elkezd beszélni, kinek, mikor, mennyi ment tovább.
colibri
Soha! Mert saját magával kellene kezdeni, azaz neki kellene lemondással példát statuálni. Fejétől bűzlik, de azt hiszik ők megússzák. Pedig a korsó is ... előbb-utóbb eltörik.
mariaberta
Ugyan már... azt soha, hiszen kebelbarátok és szesz...azaz korrupciós testvérek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok