A brüsszeli elutasítás ellenére csökkenti a kormány 2017 januárjától az internet-szolgáltatás áfáját – írta a Világgazdaság kedden a témáért felelős Digitális jólét program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

A lap felidézte, hogy az Európai Bizottság elutasította Magyarország kérését az áfacsökkentéssel kapcsolatban.

A kormány azonban kitart, a Világgazdaság cikke szerint arra alapoznak, hogy Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek azt írta, támogatja a kormány tervét, hogy lendületet adjon a digitalizációnak, hiszen ez egybevág Brüsszel szándékával.

A biztos ugyanakkor elismerte, hogy a hatályos uniós áfairányelv keretei között a kormánynak nincs lehetősége az internetáfa csökkentésére, de a bizottság rugalmasabb szabályokat szeretne.

A Digitális jólét program titkársága arra nem tért ki, hogy a kormány hogyan akarja január elejéig keresztülvinni szándékát, ha csúszik a szabálymódosítás.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Nem az áfát a díjat kellene csökkenteni, csak a ,,fiúk,, megint szokásukhoz híven ,,a mandula műtétet, a segglyukon keresztül kívánják elvégezni,, ennyit a ,,hatalmas hozzáértésükről,,!!!
Hari
Kormányunk megint fordítva ül a lovon:a digitális jólét (ez most Tomikáėk új elnevezés találmánya, mert az egyéb jólét már megvalósult, egyesek számára) megteremtése okán csökkenteni az áfát, így aztán bitekből-bytokból degeszre zabálhatjuk magunkat, ezért teljesen felesleges az általános áfa csökkentése, ami Európában a legmagasabb, ezért megintegyszer ország-világ előtt elharsoghatjuk, hogy újfent valamiben mi vagyunk a legjobbak.
Hari
Ja, és, hogy az a dög EU megint gáncsoskodik, nem hagyja, hogy szárnyaljunk, mert irigyek, mint az állat, hogy nálunk milyen ( digitális) jólét lesz, ők meg egyik napról a másikra tengődnek.
Ludmilla
az internetes üntetés után úgy vélik,ezzel javíthatnak a renoméjukon...Nem fiukák,a fiatalok szeme kinyílt,nem hisznek nektek
simmering73
Digitális jólét helyett a valóságos nyomort kéne megszüntetni.
eszegfu
Nekem ez pont annyit jelent, mintha az arany, vagy a drágakő ÁFA-ját (nem tudom van rajta vagy sem?) csökkentené...U.is ahhoz, hogy ezzel az internet előfizetésem olcsóbb legyen, és ennek örülhessek, először mondjuk számitógépet , meg a különböző alap programokat (virusirtó, meg valami office stb.) kellene megvenni, na de miből?! Ahol napi kenyérgondokkal küzdenek, meg a különböző rezsiszámlák befizetésével hátralékban vannak, ott eddig sem volt és nem is lesz számitógép...ugyhogy a "digitális jólétnek" annyi ez, mintha adtak volna a sz@rnak egy pofont...:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.