A dalt nem most írta, és nem Magyarországnak, hanem kilenc évvel ezelőtt a miami sportolók győzelmeinek tiszteletére. Ügyes! Amit Child nagy dérrel-dúrral a napokban bemutatott, és amit a kormány az '56-os emlékév alkalmából hozott nyilvánosságra a Petőfi rádióban és a Youtube-on, nem más, mint Child 2007-es, In the Steps of Champions (kb. Bajnokok lépte nyomán) című szerzeménye, amit a szerző a miami sportcsapatok győzelmeinek tiszteletére szerzett, 9 évvel ezelőtt. Kerestük Schmidt Máriát, a Terror Háza főigazgatóját, az '56-os emlékévért felelős kormánybiztost, aki több mint 13 milliárd forintot kapott az eseménysorozat lebonyolítására, és aki kilencszer szerepel az Egy szabad országért videoklipjében. Először nem vette fel, aztán visszahívott, majd amikor meghallotta, hogy 444, azon nyomban letette a telefont.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Nagyon jó füle lehet valakinek, ha ezt felfedezte! Gratulálok! Már nem emlékszem: mennyit is fizettünk ezért a "müért"?! O.V. ennek a "másodkiadásnak" a megrendelésére utazott Washingtonba?! Már megérte!:))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@Horizont: Ó, már nagy fiú voltam: hetedikes ált. isk. tanulóként bámultam a T-34-eseket, és hallgattam a tömegben az "úszómester" gyújtó hangú szónoklatát, közben köhögtem a füsttől, mert az ÁVH-székházból az ablakokon szórták ki az iratokat, és máglyában égették az aszfalton. A kezeim fáztak, mert a kesztyűt otthon hagytam...
eugen4402
@Horizont: Bocs, nem írtam, hogy én egy vidéki városban (megyeszékhely) éltem át a kritikus napokat, heteket. Az úszómestert szándékosan nem neveztem néven, igaz, a következő héten eltűnt a balfenéken, de nyaranta tényleg a strandon volt úszómester...
eugen4402
@Horizont: Jaj, bocs, nem akartam virágnyelven beszélni, emlékszem a pasi rendes nevére is, (és a becenevére is), de maradjunk a "foglalkozásánál": tényleg volt neki egy piros-fehér parafa mentőöve... :-)
cs.n.
Elolvastam az english verzió szövegét is (koncertsziget.hu/dalszoveg/steps_of_champions_570), annál még arra sem nagyon vették a fáradságot, hogy átírják a szöveget. Maradt "sporthimnusz" bajnokokkal meg arannyal. Csak egy példa: "Got my eyes on the gold And I won’t stop till I bring it home"
Vagyis az aranyon tartom a szemem, addig nem állok le, míg haza nem viszem.
Még az olimpia kapcsán el is menne, na de a forradalomhoz hogy jön ez? Márpedig ott van a kép is a szövegnél, ami egyértelművé teszi, hogy ez a forradalom évfordulójára "íródott", vagyis inkább önplagizálódott.
szmeagol
@hetöndöe: Valljuk be, h azért ez odabax!
Borzalom!
nemfideszes
@cs.n.: "aranyon tartom a szemem, addig nem állok le, míg haza nem viszem"
A forradalomhoz semmi köze, de fideszes dalnak tökéletes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.