Az összes üresen álló, önkormányzati tulajdonú lakást felújítja és rászoruló családoknak adja majd ki a szegedi önkormányzat – ezt jelentette be kedden Botka László, a város polgármestere az egyik bérlakás kulcsának átadása előtt tartott sajtótájékoztatón, amelyről az MTI számolt be. A szocialista politikus azt mondta, évek óta szakmai konszenzus van abban, hogy

Magyarországon átfogó, államilag finanszírozott önkormányzati szociális bérlakásprogramra lenne szükség,

ez azonban nem valósult meg. A szegedi közgyűlés viszont úgy döntött, az önkormányzat összes üres, gazdaságosan felújítható lakását helyreállítják, hogy aztán szociálisan rászorulók megpályázhassák azokat.

A polgármester azt mondta, tavaly 88, idén augusztus végéig 76 önkormányzati tulajdonú bérlakást állított helyre és pályáztatott meg az IKV Zrt., a város ingatlankezelő cége, szerdán pedig a közgyűlés pénzügyi bizottsága várhatóan dönt még ötven lakás felújításáról. A költségeket a cég az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérbeadásából befolyó pénzből állja. Van viszont nagyjából száz olyan, főként régi bérházakban található, kis alapterületű lakás, amelyeket a polgármester szerint gazdaságosan nem lehet felújítani, úgyhogy ezeket értékesítik.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Végre egy normális hozzáállás.
Remélem egy fecske is jelzi hogy közeleg a nyár mert jönnek a többiek is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nil
Végre egy normális hozzáállás.
Remélem egy fecske is jelzi hogy közeleg a nyár mert jönnek a többiek is.
moareka
Kósa Lajkó, vagy Rogán, vagy Tarlós, csak néhányan,- mennyi lakást újított fel a rászorulóknak?
kkalman
Kár, hogy Botka pártjában, MSZP, nincs több ilyen, az emberekért tenni akaró személy. Választást tudnának nyerni.
feco fero
A kép készitőjének van humor érzéke
Ugyan ezen utvonalon várjuk őt is
1magyar
Nagyon szép kezdeményezés, de továbbmennék, bevonnám a felújításba azon rászorulókat akik tudnak segíteni.
Sőt! Figyelném a karbantartást is.
Az mszp részéről törleszt legalább, mert bizony hozzájárultak a gazdagok kinevelésével és az idegen hatalmaknak fizetett magyar pénzekkel a hajléktalansághoz.
verőce21
Jól hangzik, de ez egy harmadik éve folyamatban lévő projekt, csak a választások közeledtével kell erről írni. Hol és miért késett ez a felújítás 25 évig? Milyen rászorulók kapják? Cigányok lesznek a belvárosba telepítve? Házat, hazát adunk nekik ingyen?
Hellcat
A kezdeményezés szép, viszont rohadtul oda kell figyelni és szerződést kell kötni amiben le van írva, hogy ha nem tartják rendben a lakást akkor sipirc. Mert ha csak odaadják valami igénytelen cigány családnak azok lelakják aztán a lakhatáshoz való joga alpján az életbe nem robbantja ki őket onnan senki.
Veleda
A bérbeadás olyan kis alapterületű bérlakásokról szól, amiknek a felújítása az önkormányzat részéről nem gazdaságos. Viszont vannak olyan lakások amelyekben több nemzedék, vagy több cigány család él együtt. Ismerve ezeket a viszonyokat, ezek valóságos nyomor tanyák. Valójában ezen a helyzeten akar változtatni Botka, és nagyon helyesnek találom.
Sz ó sincs arról, hogy a belvárosba költöztetné a cigányokat, csupán azt a 100 lakást akarja kiadni, amit sem felújítani, sem értékesíteni nem tud az önkormányzat.
verőce21
@Veleda: (10:28) Rohadtul félreértelmezed a leírást! "Van viszont nagyjából száz olyan, főként régi bérházakban található, kis alapterületű lakás, amelyeket a polgármester szerint gazdaságosan nem lehet felújítani, úgyhogy ezeket értékesítik."
Veleda
@verőce21: Szerintem nem értelmeztem rosszul. Képzelj el magad elé egy olyan régi típusú bérházat, ahol a közös wc a körgang végén van.
Nincs lehetőség arra, hogy minden lakásnak fürdőszobát építsenek, mert a lakás alapterülete ezt nem biztosítja, másrészt ez már túlzottan megnöveli a költségeket.
verőce21
@Veleda: Az ilyen típusú házakat mint írsz, már rég értékesítették a bentlakóknak.

"A szegedi közgyűlés viszont úgy döntött, az önkormányzat összes üres, gazdaságosan felújítható lakását helyreállítják, hogy aztán szociálisan rászorulók megpályázhassák azokat." – Namár, a gazdaságosan felújítható lakások mindig a belvárosban vannak, és a rászorulók 99%-a mindig cigány.
Az elgondolás nagyon szép és nemes, ha megkésve is. De a projekt gyakorlati kivitelezése tipikusan lipsi mentalitás! Olyanokat támogatni, aki idegen, vagy beilleszkedni képtelen.
Veleda
@verőce21: Először is nem lipsi, hanem libsi- a liberális szóból rövidítve.
2. ha neked ez nem tetszik vidd el a cigányokat Ócsára, ahol egy kisméretű családi ház cirka 70 millióba került. Ez kinek volt üzlet?
3." Olyanokat támogatni, aki idegen, vagy beilleszkedni képtelen.". Vannak népszerűtlen intézkedések( neked az), amit meg kell tenni, bármennyire is nem tetszőek egyeseknek. Vagy csinálja azt a BOTKA, amit Miskolcon a fideszes bagázs, hogy egyszerűen kipaterolja onnan őket?
Fölösleges ebből libsi ügyet kreálnod, mert ha történetesen Fideszes lenne a város vezető akkor most hallelúja lenne neked.
Jól ismerem Szegedet, ezek a lakások nem a város központban vannak. Kint vannak a Csongrádi úton:)
Veleda
Persze, amiről nem esett szó, a rászoruló család nem feltétlenül cigányt jelent. Lehet ez történetesen "színtiszta magyar" család is, akik nehéz helyzetben vannak. Ha éppen közmunkából élnek, abból sem lakást, sem házat venni, és vele együtt törlesztő részletet sem tudnak vállalni.
verőce21
@Veleda: (11:15) Onnan számítva, hogy azt sem tudtad az elején (10:28), hogy miről szól a cikk: "csupán azt a 100 lakást akarja kiadni, amit sem felújítani, sem értékesíteni nem tud az önkormányzat." - pedig egészen másról ír, nagy ívet futottál be. Már azt is tudni véled, hogy hol akarnak felújítani.
A bérlakás felújítás jó gondolat, akárki találta ki. De talán azt is tudod, túlnyomórészt kik kapták meg a felújítás után?
Veleda
@verőce21: Igen én nagy ívet tudok megszaladni, mert értem miről van szó, ellentétben veled.
Ha unatkozol keress magadnak másik jáccópajtást, ne akarjál engem kiértékelni.
A fészbukról már kiutáltak?
Azért csak nézd meg a propis cikket a fészen, mennyien dicsőitik ezért Botkát, te meg ezalatt velem nyűglődsz.
szaboria1
Mivel piaci áron lesz a bérleti díja így nem az idén barnultak fogják megkapni.
verőce21
@Veleda: Dehogy nyűglődök én veled, csak kisegítettelek a cikk értelmezésében.
Veleda
@verőce21: Kértelek rá? Nem! Lapozzál kispofám, majd szólok, ha szöveg értelmezési problémáim akadnak.
verőce21
@Veleda: (19:24) Inkább megköszönnéd, hogy felhívtam a figyelmed ilyen fontos tényre, hogy nem úgy van, ahogy beköszöntél a hozzászólásoddal, mert nekem címezted (10:28) :)
- nem 100 lakást, ötvenet,
- nem kiadnak, eladnak amit nem lehet felújítani.
perfekt
@verőce21: Szia:Csak a testvérein segít! És bizony ingyen--mindent--de eleget tesz a belső migráció tömegeinek.
verőce21
@perfekt: (19:47) Én is úgy gondolom, ez inkább hihető.
ULTIMATUM
Nyár elején készítettem Szegeden, Pál György 55-szörös válogatott birkózóval ( HAJLÉKTALAN ) egy felvételt AZ UTCÁN! www.youtube.com/watch?v=gX5-82KZfvE A felvételt tovább küldtem -emlékeim szerint- az ATV-nek is.
Szókrakész
"Van viszont nagyjából száz olyan, főként régi bérházakban található, kis alapterületű lakás, amelyeket a polgármester szerint gazdaságosan nem lehet felújítani, úgyhogy ezeket értékesítik."

Tehát palimadárvadászat kezdődik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.