Húsz szíriai, iráni és iraki határsértőt, köztük hét gyereket fogtak el vasárnap hajnalban a román hatóságok a romániai Pécska (Pecica) és Németpereg (Peregu Mare) térségében, miközben a zöldhatáron keresztül próbáltak Magyarországra jutni – közölte a Mediafax hírügynökség.

A tornyai (Turnu) határrendőrég és az aradi csendőrség közös alakulata a magyar határtól húsz méternyire tartóztatta fel a csoportot. A vizsgálat során a határsértők azt állították, Nyugat-Európába akartak jutni. A határrendőrök tiltott határátlépési kísérlet gyanújával indítottak bűnvádi eljárást ellenük.

A Mediafax úgy tudja, hogy a csoport több tagját már korábban is elfogták, miközben megpróbálta illegálisan átlépni a határt. A határsértők közül többen menedéket kértek Romániában és az ENSZ menekültügyi főbiztosságának temesvári vészhelyzeti tranzitközpontjában vannak elszállásolva.

A román hírügynökség szerint Románia teljes nyugati határszakaszának védelmét megerősítette az illegális migráció megfékezése érdekében. A határrendőrség nagyváradi regionális parancsnokságának egy múlt heti közleménye szerint a határrendőrök munkáját ezért az Arad, Temes és Bihar megyei csendőrség is segíti a Magyarországgal közös határszakaszon.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
Az nem jó ha jönnek erre is nem hiànyzik a kerìtés , de erre is van törvényes hatàràtkelő tessék ott próbàlkozni .
Törölt felhasználó
Menekeült-ből gazdasági bevándorló, abból migráns, abból határsértő. Amúgy határsértő az nem az aki már meg is sértette...? Szóval ahhoz át kell érni vagy közben kell elkapni.. Mindegy nem ez lesz az első előítéletes jelző a fidesz történetében

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.