Tavaly ősz óta a legtöbb, 501 határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 113, szombaton 151, vasárnap pedig 237 határsértőt fogtak el.

Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, január végén és február első napjaiban azonban előfordult, hogy csaknem hetvenet tartóztattak föl. Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, jelentős számban vannak magukat koszovóinak vagy töröknek, valamely észak-afrikai országból származónak valók, de jönnek olyan távoli helyekről is, mint Haiti vagy Srí Lanka.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a migrációs válsághelyzet tavaly szeptemberi kihirdetése óta péntekig 1325 elkövetővel szemben határzár tiltott átlépésének bűntette, három esetében határzár megrongálásának bűntette miatt kezdeményezett gyorsított bírósági eljárást.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Biztos meghallották a tévében, hogy Magyarország mennyire tökre sikeres.
wpym
Pazar. A világ alja Európában fog kikötni, köszönhetően a liberális hülyéknek!
Ha az így megy tovább, Európa fog költözni. De hová?
Hellcat
Erre várt a fidesz már mióta...végre megint a migránsokra lehet terelni a figyelmet!...már kezdte őket nyakig ellepni a szar...megállt a bevándorlás egyből borult a bili, nem kis lázadások és tüntetések voltak azóta...már nem győzték kivárni, hogy végre újra rettegésben tarthassák a birkáikat.
wagabund
nyugi..eljön az idő, amikor naponta jönnek ennyien...akkor lesz csak izgalom...újra meg kell nyitni a debreceni befogadót, és körbeépítik az országot sátrakkal..
őrizni lehetetlen lesz, úgyhogy nekünk annyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.