A népszavazás jó lehetőség a kormánynak arra, hogy ne kelljen beszélnie a bérválságról, a munkaerő külföldre vándorlásáról, de az LMP elvárja Orbán Viktortól: október 3-án álljon ki és mondja el, mit akar tenni Magyarország legsúlyosabb problémájának megoldásáért – mondta Szél Bernadett, az LMP társelnöke kedden Kaposváron.

A politikus a város főterén tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: pártja szeretné, ha a miniszterelnök elmondaná, kész-e a bérválságot és a munkaerő külföldre áramlását megszüntető gazdasági irányváltásra.

Úgy vélte: a kérdésről elkerülhetetlen beszélni, mert ha így megy tovább,

"Magyarországnak nemcsak a gazdasága, hanem a társadalma is összeomlik".

Ha a Fidesznek nincs válasza arra, hogy a magyarországi bérekkel mit lehet kezdeni azért, hogy a magyarok meg tudjanak belőle élni, akkor a kormányzása látványosan, láthatóan megbukott – fogalmazott Szél Bernadett.

Az LMP társelnökének szavai szerint Magyarországon akkora a "bérválság", hogy az emberek tömegével döntenek arról, elhagyják hazájukat és külföldön keresnek olyan állást, amelynek révén biztosítani tudják maguk és családjuk megélhetését.

Akármerre járok az országban, a hozzám fordulók között szinte nincs olyan, aki legalább egy családtagját ne "veszítette volna el emiatt – jegyezte meg a képviselő.

Szél Bernadett úgy értékelte, a kormány tagjainak a magyarországi munkaerőhiánnyal összefüggő nyilatkozataiban ellentmondás van. A legérdekesebb Varga Mihály hozzáállása, aki folyamatosan vendégmunkások behívásának szükségességéről beszél, s bár utána ezt kormánytagok cáfolják, ő újabb megszólalásában megint azt mondja, tömegével kell behozni külföldi munkavállalókat – mondta az ellenzéki politikus.

Közölte: az LMP ezért azt is várja Orbán Viktortól, tisztázza, Varga Mihály a kormány álláspontját közvetíti-e, s ha nem, menessze őt tisztségéből.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@Bringás: Hát nem tudom mire gondolsz...
Bringás
@Hellcat: Bernike. Ránézel és látod a testi, szellemi nyomorát! Szerencsétlen egy darab!
Hellcat
@Bringás: Hát nők terén ízlések és pofonok...még mindig sokkal inkább ő mint a selmezci gabi...
Béla333
@Bringás: 19.42
Mi van? Magadra vetted? Én csak egy vicces mondást írtam!
Találva érzed magad?
Béla333
@nusika: Csakhogy Orbán úgy reklámoz bennünket külföldön, hogy azért jöjjenek ide, mert itt képzett, de olcsó a munkaerő:

"Orbán megmagyarázta: ezért nem engedi, hogy Magyarországon európai bérek legyenek
Jó neki így, a szégyenletesen alacsony magyarországi bérekkel. Orbán az ország versenyképességét jól láthatóan az olcsó és kiszolgáltatott magyar munkaerőre alapozza. Nem akar innovációt (ilyesmi ne várjunk mészároslőrincektől), nem akar jól képzett munkaerőt. Kerüljön kevés pénzbe a magyar emberek munkája,..."
hirorigo.net/orban-megmagyarazta-ezert-nem-engedi-hogy-magyarorszagon-europai-berek-legyenek/

Tehát ez a helyzet nem véletlen, ez Orbánnak és a Fidesznek a munkaerő politikája!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2020. December 1., 14:39
Messi nem játszik a Fradi ellen