Már a föld alatti birodalmát is építi a Fidesz-kormány holdudvara – jelentette ki Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője, aki pénteki sajtótájékoztatóján a világörökségi várományos budai barlangok védelmében szólalt fel.

Kijelentette: miután "szétverték" a környezet- és természetvédelem rendszerét, még a nemzeti parkok sem a közjó érdekében hasznosítják a vagyonkezelésükbe tartozó területeket, hanem üzleti vállalkozásoknak engedik át, amelyek igen alacsony bérleti díj ellenében, a környezetvédelem mellőzésével üzemeltetik azokat.

Ilyen a Molnár János-barlang is – mutatott rá –, ahonnan felfedezőit és kutatóit is kitiltották, miután kizárólagos használatra egy Fidesz-közeli vállalkozónak adták búvártanfolyamok tartására. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pedig most a világ legnagyobb hévizes kristálybarlang-termét is magába foglaló József-hegyi barlang felfedezőitől és kutatóitól perelte el épületüket.

A politikus kijelentette: "egy jól szervezett maffiabanda szisztematikusan szétrabolja az országot és a közkincset megpróbálja saját hasznára fordítani".

Adamkó Péter barlangkutató elmondta: csapatával harminchét éve kutatja és óvja a József-hegyi barlangot, miután együtt felfedezték azt. A '80-as években még sikerült megakadályoznia, hogy lakópark épüljön a területre, hamarosan azonban el kell hagynia azt.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az lesz a fasza mikor majd a Balatont is csak képeslapon nézhetjük meg. Túloztam? Meglátjuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Lenne még ép közterület a fővárosban, ha ezt mondjuk a Gyurcsányék tették volna? Vagy már minden lángolna?
human
Az lesz a fasza mikor majd a Balatont is csak képeslapon nézhetjük meg. Túloztam? Meglátjuk.
Desischado
A Ligettel és Kishantossal eléggé megmutatták mit számít nekik a természet! Ilyenkor áder hol van? Most kéne szónokolni!
human
@Desischado: Ádert csak ENSZ főtitkár akart lenni, ezért játsza a környezetvédőt. Ha a posztot azzal lehetne elnyerni, akkor a bálnavadászat mellett kampányolna.
Yoda69
@Aki Én: Langolna, mert a fideSS fizetett verolegenyei langa boritanak, mint tettek 2006-ban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.