A helyszínen készült felvételek és szemtanúk elmondása alapján valószínű, hogy szögeket is tartalmazó robbanószerkezet robbant szombat éjszaka a budapesti Teréz körúton – írja a Népszabadság

Szögbomba robbant a Teréz körúton?

Ladocsi Attila tűzszerész igazságügyi szakértő szerint – az interneten látható felvételek alapján – a Teréz körúti robbanás világviszonylatban szerinte kicsinek mondható.

Az minden esetre egyértelmű, hogy nem gázrobbanás történt, hanem valamilyen improvizált, azaz házi készítésű szerkezet robbant, amelyben szögek voltak. A szögeket repeszképzőnek helyezte az elkövető a bombába, amivel a hatásfokát kívánta növelni. Ehhez egyébként nemcsak szögeket, hanem anyacsavarokat, fémdarabokat, popszegecset is szoktak használni.

Szögbomba robbant a Teréz körúton?

Ilyen szerkezetet többféleképpen is aktiválni lehet, akár mobiltelefonnal is indítható a robbanás, de van olyan bomba is, amely közelítésre vagy mozdításra aktivizálódik.

Szögbomba robbant a Teréz körúton?

Az alapanyagok egy ilyen eszközhöz könnyen beszerezhetők, olyan vegyszerekből is összeállítható, mint például a boltban kapható körömlakk lemosó és a sósav.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Egyáltalában véve, ez a robbanás – történt légyen bármi is a valóságban – valóságos adu ász, jolly joker a kormány kezében, ami bármire feljogosítja őket. Hogy úgy mondjam, a legjobbkor jött nekik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@A biciklis lepippanthat: Igen, szerintem is gyanússá tette az egészet a csütörtöki Simicskó féle beharangozó a várható terrortámadásól, amit a a DK azonnal le is reagált.
Így tegnap este nem ért meglepetés.
F_Viktor
@A biciklis lepippanthat: Túltolták ezt is, mert azt gondolják ők bármit megtehetnek!
Kitől is kapta pár napja orbán azt a kritikát, hogy a terrorizmust éppen ő mozdítja elő?
Zeta
Eredmény? Még csámcsogni kell rajta !
simmering73
Ha ez nem gázrobbanás, hanem tényleg bombácska volt, akkor ezt megrendelték, megrendezték.
Itsuka Nakimaga
Akármiben lefogadom, hogy a térfigyelő kamerák akkor éppen meghibásodtak, vagy Kovács 78 János törzsőrmester tévedésből letörölte a felvételeket...
Vagy talán éppen azért nem esik egyetlen szó sem térfigyelő kamerákról, mert már tanulmányozták (és titkosították 300 évre)?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.