"Helikopterek, szélsebesen száguldó sportautók, luxusmotorcsónakok, többmilliós ékszerek, karórák és öltönyök. " Az évszám: 2006.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A Kóka hozzá képest kisinas !
A pendelybe fotózott Cilikéről meg ne is beszéljek ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Ugyan kérem hol van a 2006 os "szoci luxus" ahhoz képest amit ma művel a fidesz...tetszik, hogy kiemelték..."Napi 10 millió propagandára!" Fél éves kampány alatt elszórni 15 milliárdot egy érvénytelen szavazásra az annyi mint...(nagylelkű leszek és 200 nappal számolok) 75 millió naponta. Nos?
quadrocopter
Rogán-mutyik 5. – belvárosi ingatlanügyek

2006-2010 között – Rogán Antal (Fidesz) miniszterelnökségi kabinetet vezető miniszter polgármestersége idején -, nagyüzemben, évente több tucat ingatlant értékesített az önkormányzat 30 százalékos kedvezménnyel a bérlőknek, többnyire az ő kezdeményezésükre. Számos ügyletről utóbb kiderült, hogy az új tulajdonos erősen kötődik vagy a kerület vezetéséhez, esetleg Rogán környezetéhez, netán más kapcsolat miatt mondható kormányközelinek, de alvilági kötődés is előfordult.

Az Átlátszó cikksorozata egyenesen Rogán-Habony-Pintér tengelyt vázolt fel a kedvezményezettek kapcsolatrendszere alapján:

Belvárosi ingatlanmutyi: a Rogán-Habony-Pintér tengely?

Belvárosi ingatlanmutyi II.: mi lenne Pintérből egy Rejtő-regényben?

Belvárosi ingatlanmutyi III.: a kofakirály örökségétől Portik Tamás letartóztatásáig

Juhász Péter (Együtt) bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelést gyanítva tett feljelentést. A hatóságok nyögve-nyelve nyomoznak, a tettes egyelőre ismeretlen.
quadrocopter
A radikális életmódváltással megváltoztak Rogán politikai szövetségesei is: mint lehetséges második ember irigyekre talált, de befolyásos támogatói is akadtak.

Habony Árpáddal alighanem Cselovszki Zoltán révén kerülhettek remek viszonyba: az egykori műemlékes Cselovszki, aki Rogán idején az V. kerület főépítészeként is tevékenykedett, még restaurátor korából ismeri a jelenlegi informális miniszterelnökségi tanácsadót.

Habony Árpád exfelesége, az Orbán Facebook-oldalát is kezelő Kaminski Fanni érdemei elévülhetetlenek Rogán bulvárszerepléseiben, következő párját, Kapócs Zsókát pedig éppen egy Rogán-születésnapon ismerte meg a miniszterelnök tanácsadója. Mára a bizalom teljes, a politikai boszorkánykonyhák ismerői kifejezetten egy csapatként írják le a Habony-Rogán-Vajna-kört.

Habony neve többször felbukkant a belvárosi ingatlanügyekben is: életvitelszerűen tartózkodott például egy Szerb utcai önkormányzati ingatlanban, abban, amelyről az Átlátszó kiderítette, hogy a Szépművészeti Múzeumból kölcsönzött festményekkel dekorálták:

A Szépművészeti Múzeum tíz értékes antik festményt kölcsönzött ki a Szerb utca 9-be
Habony rokonsága: nagybátyja özvegye, Pápa Marianne és Habony unokatestvérei tulajdona az a cég, amely 50 milliót keresett egy Károly körúti ingatlan adásvételén. Itt jött a képbe először Portik Tamás.
quadrocopter
Rogán-mutyik 6. – a Portik-vallomás és a Vizó-kapcsolat

Tízmillió forintnak megfelelő euró kenőpénzt vitt Rogán Antal akkori belvárosi polgármesternek, jelenlegi miniszterelnökségi kabinetminiszternek a jelenleg maffiagyilkosságok miatt szabadságvesztését töltő Portik Tamás – vallotta Portik a bíróságon 2016 júniusában.

A pert, ahová Portikot beidézték, Rogán indította a belvárosi ingatlanügyekben őt lebűnözőző Juhász Péter (Együtt) kerületi képviselő ellen. A Portik által tett vallomás alapján Rogán ellen nem indult nyomozás, ellenben hamis vád miatt igen, még ha ismeretlen tettes ellen is formálisan, de gyakorlatilag Portikot fenyegetve.

A bíróságon tett vallomással egybehangzó tartalmú interjút adott korábban Portik az Átlátszónak:

Ennél a nagyságrendű pénznél nincsenek pártszínek – Portik Tamás ingatlanokról, olajos alvilágról, politikai kapcsolatokról

Vizoviczki László vesztegetéssel vádolt diszkókirály büntetőügyének negyedrendű vádlottja az N1TV-nek nyilatkozva azt állította, Rogánnak minden szezon elején négymillió forint kenőpénzt kellett fizetni azért, hogy a belvárosi teraszok kinyithassanak. Az érintettek, Rogán, Vizoviczki, illetve az interjú-sorozatban szintén korrupciógyanúba kevert előző polgármester, Steiner Pál (MSZP) is tagadta a kapcsolatot.
quadrocopter
Három polgármester – Rogán, Steiner és Karsai Károly – mellett, 1998-2013-ban is jegyző volt Rónaszéki László, akire a Vizó-ügy egyik koronatanúja, a vállalkozó biztonsági főnöke tett terhelő vallomást. Rónaszékit mindennek ellenére nem vádolták meg a Vizoviczki-ügyben. Másik, kisebb jelentőségű vesztegetési ügyben indult perben pedig első fokon felmentették, mondván, hogy törvénytelen volt a jegyző lehallgatása.

Tény, Vizoviczki birodalma pontosan abban a két kerületben volt a legizmosabb, amelyet politikailag a Rogán-Puskás-fivérek-Kertész-csapat fémjelzett.
A nagypolitikába teljes erőkkel visszatérő Rogán neve másik ponton is találkozott Habonyéval, a letelepedési kötvény-bizniszben. Maga az ötlet is Rogán egyéni képviselői indítványa volt 2012-ben, amit a Rogán-vezette gazdasági bizottság javaslataival öntöttek végleges formába a képviselők.

A lényeg: a bevándorló-ellenességgel kampányoló Nemzeti Együttműködés 2013 óta háromszázezer euró és több tízezer eurós ügyintézési díj fejében engedélyezi a magyarországi letelepedést. Az ügymenet hatalmas kasza a pályáztatás nélkül helyzetbe hozott, zömében offshore kötődésű ügyintéző cégeknek.
quadrocopter
Rogán-mutyik 7. – a letelepedési kötvényüzlet

A Heti Válasz cikke szerint az egyik offshore-közvetítő például Habonnyal kívánt lobbiztatni egy tervezett médiabefektetéshez, egy másik közvetítőnek a már említett Kosik Ügyvédi Iroda dolgozott, egy harmadik pedig ahhoz a grúz-izraeli befektetői körhöz kötődik, amelyről éppen az Átlátszó derítette ki, hogy jó a viszonya Habonnyal és Rogánékkal.

Töröcskeitől a Sólyom Airwaysig: a letelepedési kötvények titokzatos útja

Újabb cég árulhatja a magyar letelepedési kötvényt Ázsiában

Belize-i offshore céggel is üzletelt a Habonnyal összefüggésbe hozott letelepedési kötvény bróker

Trükköznek a letelepedési kötvénnyel: 60 milliót szakíthatnak letelepülőnként

Letelepedési kötvény: a „jó bevándorlók” pénzt hoznak az offshore-konyhára

Volt bolgár kormánytag árulja a magyar letelepedési kötvényeket

Egykori Bibó-kollégista árulja a letelepedési kötvényeket Máltán

Továbbra is árulhatja a letelepedési kötvényt a Rogán által elmarasztalt szingapúri cég
A Fidesz mechanizmusát belülről ismerők régi mondása, hogy Orbán már csak dacból sem engedi el bizalmasait csak azért, mert támadások érik őket. Ráadásul nagyon is egyezik a kormányfő érdekeivel, hogy a két legerősebb második ember, a két lehetséges konkurencia ne érezze magát egisztenciális biztonságban.

Immár Rogán mögött is két évtizedes politikai múlt áll. Nagyítóval kell keresni olyan politikust, akinek ennyi idő alatt sem említenék a nevét kalandos ügyekben. Portik Tamás és Vizoviczki azonban más szint, mint egy uniós pályázaton nyertes rokoni cég, de még a párszázezres bevallott megtakarítás mellett folytatott bulvárnyilvános habzsidőzsihez képest is.

Ráadásul a Fidesz kommunikációja emelte a két alvilági figura árfolyamát: a 2014-es kampányban mindent elkövettek, hogy a baloldalt hozzák kapcsolatba velük. Éppen ezért ezúttal talán nem kockáztat nagyot, aki arra tesz, Rogán köreiben nem várják szívrepesve a Népszabadságban beharangozott Kövér-Orbán...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.