A HVG úgy értesült, a kiadó egyetlen futárt küldött körbe a lap szerkesztőségében, és így informálta a dolgozókat arról, hogy amit költözésnek hittek (a Corvin-negyedből a Bécsi útra), az egész másról szól.

A levélben az állt, hogy

felmentik őket a munkavégzés alól, nem léphetnek be a kiadó informatikai rendszerébe, és nem léphetnek be a székházba.

Figyelmeztették az alkalmazottakat, hogy törvények szerint kötelesek titokban tartani és szigorúan bizalmasan kezelni a munkaviszonyukkal kapcsolatos változásokat, ellenkező esetben jogi lépésekhez folyamodhat a kiadó.

Az üzemi tanács ugyanakkor jogszerűtlennek tartja az eljárást, mert szerintük a döntést  15 nappal korábban jóvá kellett volna hagyniuk.

A HVG azt írja, Murányi András főszerkesztő már tárgyalt az új, megbízott vezérigazgatóval, és nem kizárt, hogy tovább működhet a Népszabadság. Az viszont kérdéses, hogy ez milyen formában valósulhat meg.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Ha valakit ki kell csinálni legalább olyan gyorsak mint a manyup lenyúlásában. Mondjuk azóta tudják, bármit megtehetnek, nincs aki ellenálljon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@gulyasgyula: Oligarchaalkuk, zsarolások, gyáva arrogancia – ezért zárták be a Népszabit
Hónapok óta lehetett hallani, hogy a Népszabadságot kiadó Mediaworks-öt, ami egyébként az egyik legnagyobb médiacég Magyarországon, egy Mészáros Lőrinchez köthető cég veszi meg. A kiadót eddig nem érdekelte a veszteség. Inkább tűnik úgy, mintha a tulajdonos Heinrich Pecina egyezett volna meg úgy az összességében nyereséges kiadó leendő vevőjével, hogy előbb bezáratja a kormány szemében mindig is szálkát jelentő napilapot.
karma1
@gulyasgyula: Asszem, te nagyon huncut vagy...:o)) Tudod, nekem is van egypar nagyon jo baratnom, akikkel 6 eves korunk ota eggyutt vagyunk joban-rosszban, de en nem ohajtom ismerni az o uzleti vallalkozasukat ilyen melysegig, mert meg Magyarorszagon is tartja magat az az alaptorveny, hogy egymas zsebeben - illetve konyveleseben - az emberek nem turkalnak, ergo: van egy olyan erzesem, hogy te a sajat uzleti tevekenysegedet irtad le ilyen szepen, pontosan...:O))

Nem baj ez, csak ha uzletember vagy, akkor legyel kovetkezetes, es ne hasznalj kettosmercet, mert akkor sohasem fogod megtudni az igazi szamokat, a valodi profitot es a tenyleges veszteseget.
Bar, ha neked igy jo???
karma1
@gulyasgyula: Akkor meg mindig nem erted. Egyszemelyben orban zarta be a lapot, egy tollvonassal, ha ugy vesszuk, akkor egyszemelyi dontessel, SZOMBAT reggel bejelentve, egy vesztes nepszavazas utan...
Igen, igen, es meg parszor IGEN: EZ a dontes KIZAROLAG politikai es nem gazdasagi indittatasu volt, es kizarolag orbanra vezetheto vissza, hiszen ma Magyarorszagon MINDEN media, - azt a nagyon keves hanyadot kiveve, ami meg Simicskae, de az elhanyagolhato - az o kezevel iranyitott. Ha o akarja, akkor beszuntetnek ma egy ellenzeki lapot (gazdasagi szempontokra hivatkozva), es kitomnek szazmilliokkal lelegeztetogeprol mukodo "kinyilott a pitypang - megirom" tipusu lapokat. Amik az allamilag kezelt hirdeteseket nyomatjak, ahogy @eszegfu is irta fentebb...
Szoval ma nem vagy nyero a "nem politikai, hanem gazdasagi dontes volt a lap megszuntetese" cimu musoroddal...
gulyasgyula
@karma1: .. Szerintem meg az újság már olyan unalmas volt hogy Orbán elaludt rajta és mérgében az 1993-as sértésér bezáratta a céget ..Külömben megérdemlik mert kihagyták abből a nagy üzletből a DaLAI lámát ..Meg az Olasz mafiát , az Ukrán cigaretta csempész KFT ..Több hülyeséget nem írok ÍRNAK HELYETTEM MÁSOK ::
Bringás
A Népszabóság a saját hülyeségének köszönheti a felszámolását! A kutya nem olvasta a szellemtelen, avitt cikkeiket!
Sikerült libsiéknek olyan érdektelenségbe sodorni a lapot, hogy már csak ráfizetést tudott termelni!

Drága libsik! Miért nem támogatjátok anyagilag a demagógia zászlóshajóját? Dobjátok össze azt az ötmmiliárdot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.