A HVG úgy értesült, a kiadó egyetlen futárt küldött körbe a lap szerkesztőségében, és így informálta a dolgozókat arról, hogy amit költözésnek hittek (a Corvin-negyedből a Bécsi útra), az egész másról szól.

A levélben az állt, hogy

felmentik őket a munkavégzés alól, nem léphetnek be a kiadó informatikai rendszerébe, és nem léphetnek be a székházba.

Figyelmeztették az alkalmazottakat, hogy törvények szerint kötelesek titokban tartani és szigorúan bizalmasan kezelni a munkaviszonyukkal kapcsolatos változásokat, ellenkező esetben jogi lépésekhez folyamodhat a kiadó.

Az üzemi tanács ugyanakkor jogszerűtlennek tartja az eljárást, mert szerintük a döntést  15 nappal korábban jóvá kellett volna hagyniuk.

A HVG azt írja, Murányi András főszerkesztő már tárgyalt az új, megbízott vezérigazgatóval, és nem kizárt, hogy tovább működhet a Népszabadság. Az viszont kérdéses, hogy ez milyen formában valósulhat meg.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Ha valakit ki kell csinálni legalább olyan gyorsak mint a manyup lenyúlásában. Mondjuk azóta tudják, bármit megtehetnek, nincs aki ellenálljon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
egyvandor
Ha valakit ki kell csinálni legalább olyan gyorsak mint a manyup lenyúlásában. Mondjuk azóta tudják, bármit megtehetnek, nincs aki ellenálljon.
justhpeter
Idén évforduló is van, lehet megfelelő módon akarnak megemlékezni róla.
gulyasgyula
Bocsánat de az újság az elmult években 5 mlliárd minuszt termelt ..Adó egyébb köztehek stb ..Ezt ki fizese ki ???
Yoda69
@gulyasgyula: Gyula, az ervenytelen nepszivatas 10 milliardba kerult 1 honap alatt. Ezt ki fizeti ki?
eszegfu
@gulyasgyula: Csatlakozom @Yoda69-hoz és "megtoldom" azt.Többször leirtam, de ugy tünik ismételni kell, hátha "befogadásra" talál. Az ujságok előállitási költségét nem fedezi az előfizetési dij, igy nagyon kellenek a reklámok-- ez nemcsak most, mindig igy volt és nem 1 lapnál, hanem mindegyiknél! Tekintettel arra, hogy pl. a 25 milliárdos kormányzati hirdetésre már csak 3 céggel kötöttek szerződést, igy nemcsak ez a lap, hanem a többinek is esélye sincs hirdetésre. Figyelmedbe ajánlom a Nyilik a pitypang, megirom c. lapot, amelyet 10 ezer példányban állitanak elő, ebből 1.200 az előfizető. A laphoz 30 milliós támogatást ad az MNB alapitványa (ami közpénz!), 10 milliót ad az MVM (ugye a villamos energiát közvetve, vagy közvetlenül tőlük vesszük, tehát a mi pénzünkből!) a többit a kormányzat állja szintén a mi adónkból. Szerinted ez a lap "létkérdés" a magyaroknak?! Ez teljes egészében veszteséges, méghozzá ugy, hogy eleve ilyen p.ü. konstrukcióra tervezték!!
gulyasgyula
@eszegfu: @Yoda69: ..Elnézést kérek de tele van az ország és az ÉN HÓCIPŐM a PÁTOK ÁLTAL TÁMOGATOTT ÍROTT ÉS ELETRONIKUS MÉDIÁVAL
gulyasgyula
@gulyasgyula: ..Senki nem számolta ki hogy mennyibe van ez az adófizetőknek ez a sok pártokhoz köthető lap ..Amelyiket leválaszák az állami köldök zsinóról az bukik .. ..Időnként veszek ilyen -olyan lapokat mindegyikben ugyan azt olvasom külömböző előjelekkel ..Miért visit a média ha egy ""JOBB"" oldali kormány nem támogatja ""Balodali lapokat ""nem eteti a mostoha gyereket :?.?Én ezt természetesnek találom ..
gulyasgyula
@Yoda69: Ha minden hasonlót fizetnek a kormányok az amúgy is csóró ország koldusbotra jut ..Ne feled a népszavazást 3.2 millió ember támogatta ..Szerintem az maga az újság kevés embert érdekel a hang az ORBÁN elleneség miatt van ..Míg viszont ilyen Sz...r ,gyáva , önző ellenzéki pártok vannak Orbán marad ..Az újságért háborognak az sok 100 milliárdos olimpia ami más most is visszi a pénzt senkit nem érdekel ..??
silber13
Sszerintem megpróbálták a tiltakozást az olimpia miatt, de a vezír, aki kies hazánk önkinevezett omnipotentje már eldöntötte, ergo kuss mindenkinek!
karma1
@Yoda69: 03.58-ra: nem 10, hanem 17 milliardba kerult, hivatalosan...
Egyebkent a magyar idoket, meg az osszes tobbi kormany hirharsonat a nep adojabol, a budzsejebol fizetik, a zemberek megkerdezese nelkul, nem pedig az elofizetok tartjak el azokat sem.
OK, ha a papiralapu ujsagot megszuntettek, akkor a NOL.hu-t miert is? Jo, annak is van koltsege, de kozel sem annyi, mint amibe a nyomdat is kell hasznalni, meg papirt , munkasokat is kell fizetni.
Itt nemcsak a 80 ujsagirorol van szo, hanem a nyomdai munkasokrol es azok csaladjarol, na meg a terjesztokrol, a futarokrol, akik ejjel a postara viszik a lapot, es persze a postai kezbesitokrol, azok csaladjairol...
Monnyuk az orbaneknak nem erossege a szamolas, sotetek, mint neger szajaban a Negro, ejjel egykos a tatai 2.es aknaban...:o((
glorianna
@gulyasgyula: Még az erősen kiherélt magyar sajtótörvényt is sérti az, hogy egyes orgánumokat támogatnak a költségvetésből (és még legalább 20 más közpénz-lelőhelyről), mások elől pedig még a reklámbevételek lehetőségét is elszipkázzák. Ha kevés a pénz, ne kapjon egyik se semmit, ha meg egyre jut, akkor jusson mindegyikre - pl. előfizetők számával arányosan, vagy valamilyen konszenzusos szabály szerint (nem egyenlően!).
Yoda69
@gulyasgyula: Nos, ha megszunik az ellenzek egyik utolso media bastyajakent mukodo Nepszabi, akkor ki fogja hallatni a hangjat pl. az eszement olimpia ellen?
Te se feledd hogy 4 millio ember nem ment el szavazni, azaz szarba se vette orban migrans-ellenes uszito kampanyat.
gulyasgyula
@silber13: éS EHEZ MINDENKI CSAK BÓLOGAT EGY NEM ADÓ MIATT MEG 10000 MENTEK AZ UTCÁRA ..
gulyasgyula
@Yoda69: ..2 MILLIÓ EMBER 26-ÉVE NEM VOLT SZAVAZNI ..EZT VOND LE BELŐLLE ..
gulyasgyula
@Yoda69: ..A nem létező ellenzéknek minek a bástya ..?? Miért nem támogatják az elenzéki pártok az államtól kapott saját pénzükkel ..Az együttpm 2013.03.08-án alakult 729 tagja van 2014-ben 278 milliós állami támogatást kapott 46 mlliós müködési költség mellett 373 milliót költöttek ..MIBŐL ???A többi pártot már meg se néztem ..
gulyasgyula
@karma1: ..Van egy barátom akinek a lottózójában újságot is árulnak ..Legutóbb több céggel is szerzőrést bontott mert 600ezer forint értékű eladhatalan újságba ált a pénze ..Olyan témájú és árú újságot kell nyomtatni amit el is lehet adni ..Az ÚJSÁGOK EGYMÁST FOJTJÁK MEG ..és ha Orbán nem menti meg őket akkor Ő a bünös ???
karma1
@gulyasgyula: Na, ezt kar volt allitanod! Minden egyes ujsagos MINDEN ESTE MEG KELL HOGY CSINALJA A REMITTENDAT!, vagyis ha reggel a magyar idokbol kapott 50 peldanyt, es ebbol csak 2-t adott el, akkor 48-at szepen visszacsomagol, es az uzlet elott hagyja az eladatlan peldanyokat, es kizarolag azt a 2 peldanyt fizeti ki a terjesztonek, amit eladott!
Valamit kurva rosszul csinal a baratod! Kulon megvan ez a rendszer a heti es a havi magazinokra is. Meg itt Ujzelandon is ugy csinaljuk, hogy este a kozertben az aznap eladatlan ujsagokat osszerakjuk, a cimlapjarol levagjuk az ujsag nevet es a datumat, es NEM magat az egesz ujsagot, csak az eladatlanoknak a fejlecet kuldjuk vissza. (A hatramaradott ujsagpapirba csomagoljuk a fagyasztott dolgokat, ha a vevo ugy keri.)
Elegge elhetetlen a baratod, mondd meg neki, hogy nezze at az erre vonatkozo szerzodeset a terjesztovel.
gulyasgyula
@karma1: ..Tudom hogy működik a remittenda , nem a napi lapokra gondoltam , hanem 600-800 ft/db heti- havi újságokra ami a világban folyó média háború részei ..Nézd meg miért vannak becsukva a MAHIR újságos standjai , mert ők nem monhadták fel a ilyen szerződéseket ..A barátom v
karma1
@gulyasgyula: Valoszinu azert, mert a kormanylapok eladhatatlanok, illetve az a keves peldanyszam, amit eladnak, nem fedezi a MAHIR bodeban dolgozo ember fizeteset, adojat, a bodera fizetett helypenzt es jarulekos koltsegeket.
Egyebkent minden ujsag UTOLAG fizetendo a terjesztonek, szigoru elszamolas alapjan.

Mivel a MAHIR allami tulajdonban van, nem sajnalom oket, hogy vesztesegesek: ez a kormany vesztesege, ugyis kompenzaljak a magyar idoket meg az osszes tobbi hirharsonat - nem kar ertuk... Ha egyszer valamire nincs kereslet, a kiado meg megis forszirozza a kiadast, akkor ez lesz az eredmeny...
gulyasgyula
@gulyasgyula: ..a barátom vagyonát tekintve nem mondanám élhetetlen -nek ..A támára vissza térve ..A NÉPSZABADSÁG fő tulajdonosa 1990. szeptember .01-től a Német BESTELSMANN AG volt ..2003-tól a RINGIER csoport , 2014-ben az OSZTRÁK VIENNA CAPITAL PARTNER (VCP) .vette meg. 2015. juniusban az MSZP eladta a még 26.75 % -os tulajdon részüket ..A MUNKATÁRSAK egyesülete 1.42 % -os tulajdon részüket így nem volt további beleszólási joguk az ügyekbe . az ..VAGYIS TÖKE VAN A MENYASSZONYNAK ..MERT hogy kerül a képbe ORBÁN VIKTOR ..Ez megint egy politikai balhé semmi más ..Hány külföldi cég -hány 100-vagy ezer dolgozótt bocsájtott el az elmult években és senki nem ment ki az utcára értük ..Most ki sérti meg a sajtó SZABADSÁGOT =ORBÁN == VAGY AZ OSZTRÁK TULAJ AKI NEM AKARJA A VESZTESÉGET TOVÁBB FINANSZÍROZNI ???
Yoda69
@gulyasgyula: Gondolom az nem zavar hogy a fideSS media tobb ezerszereset kapja annak amit az ellenzeki. Az neked teljesen termeszetes hogy offshore lovagok mint pl vajna nem fizet adot a casinoi utan. Ember, nem az ellenzeket kellene szapolnod, azt mar amugy is szetverte a fideSS. Probalj meg tisztan latni ki is az orszag igazi ellensege.
De segitek: nem a migrans, nem Gurcsany, hanem orbanviktor
gulyasgyula
@Yoda69: ..Gondolom mikor az MSZP volt hatalmon nem Fideszes médiát támogatták ..Andy Vajnákat, Rogánokat , Mészárosokat és utálom .Sőt Otbán is olimpiástól , stadionostól..Hogy egy valamikor 700ezres példányszámba megjelenő lapot ami ma 67 ezer példányszámba jelenik meg a tulajdonos bezár a kapitalista világ velejárója ..Ezt azonnal a kormány nyakába kell varrni . Ez POLITIKAI HANGULAT KELTÉS ..Mikor egy ipari parkból ,egy vágóhidról 3-4 száz embert elküldenek akkor senki nem vonul a parlament elé ..MI EZ HA NEM KETTŐS MÉRCE ..??? NEM LÁTOM AZ ORSZÁG ELLENSÉGÉT ..Tagnap is televoltak a plázák, az autópályák mint a karácsonyi vásárkor vásárkor ..Nem veszitek észre de az ellenzéki pártok tehetetlenségét akarjátok az Orbán nyakába varrni emiatt az olyanokból mint én csináltok ORBÁN pártit , pedig Én aztán soha nem voltam fideszes , csak utálom a mindenért Brüsszelbe futkosó az ország megitélését , hangulatát feleslegesen szító köpönyeg forgató embereket ..
Yoda69
@gulyasgyula: Oligarchaalkuk, zsarolások, gyáva arrogancia – ezért zárták be a Népszabit
Hónapok óta lehetett hallani, hogy a Népszabadságot kiadó Mediaworks-öt, ami egyébként az egyik legnagyobb médiacég Magyarországon, egy Mészáros Lőrinchez köthető cég veszi meg. A kiadót eddig nem érdekelte a veszteség. Inkább tűnik úgy, mintha a tulajdonos Heinrich Pecina egyezett volna meg úgy az összességében nyereséges kiadó leendő vevőjével, hogy előbb bezáratja a kormány szemében mindig is szálkát jelentő napilapot.
karma1
@gulyasgyula: Asszem, te nagyon huncut vagy...:o)) Tudod, nekem is van egypar nagyon jo baratnom, akikkel 6 eves korunk ota eggyutt vagyunk joban-rosszban, de en nem ohajtom ismerni az o uzleti vallalkozasukat ilyen melysegig, mert meg Magyarorszagon is tartja magat az az alaptorveny, hogy egymas zsebeben - illetve konyveleseben - az emberek nem turkalnak, ergo: van egy olyan erzesem, hogy te a sajat uzleti tevekenysegedet irtad le ilyen szepen, pontosan...:O))

Nem baj ez, csak ha uzletember vagy, akkor legyel kovetkezetes, es ne hasznalj kettosmercet, mert akkor sohasem fogod megtudni az igazi szamokat, a valodi profitot es a tenyleges veszteseget.
Bar, ha neked igy jo???
karma1
@gulyasgyula: Akkor meg mindig nem erted. Egyszemelyben orban zarta be a lapot, egy tollvonassal, ha ugy vesszuk, akkor egyszemelyi dontessel, SZOMBAT reggel bejelentve, egy vesztes nepszavazas utan...
Igen, igen, es meg parszor IGEN: EZ a dontes KIZAROLAG politikai es nem gazdasagi indittatasu volt, es kizarolag orbanra vezetheto vissza, hiszen ma Magyarorszagon MINDEN media, - azt a nagyon keves hanyadot kiveve, ami meg Simicskae, de az elhanyagolhato - az o kezevel iranyitott. Ha o akarja, akkor beszuntetnek ma egy ellenzeki lapot (gazdasagi szempontokra hivatkozva), es kitomnek szazmilliokkal lelegeztetogeprol mukodo "kinyilott a pitypang - megirom" tipusu lapokat. Amik az allamilag kezelt hirdeteseket nyomatjak, ahogy @eszegfu is irta fentebb...
Szoval ma nem vagy nyero a "nem politikai, hanem gazdasagi dontes volt a lap megszuntetese" cimu musoroddal...
gulyasgyula
@karma1: .. Szerintem meg az újság már olyan unalmas volt hogy Orbán elaludt rajta és mérgében az 1993-as sértésér bezáratta a céget ..Külömben megérdemlik mert kihagyták abből a nagy üzletből a DaLAI lámát ..Meg az Olasz mafiát , az Ukrán cigaretta csempész KFT ..Több hülyeséget nem írok ÍRNAK HELYETTEM MÁSOK ::
Bringás
A Népszabóság a saját hülyeségének köszönheti a felszámolását! A kutya nem olvasta a szellemtelen, avitt cikkeiket!
Sikerült libsiéknek olyan érdektelenségbe sodorni a lapot, hogy már csak ráfizetést tudott termelni!

Drága libsik! Miért nem támogatjátok anyagilag a demagógia zászlóshajóját? Dobjátok össze azt az ötmmiliárdot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.