Szerintem már épp itt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság váratlanul, tehát nekem ez a szerény véleményem. A Szabad Nép volt az elődje annak a lapnak, úgy is viselkedik egyébként. Tehát én nem fogok krokodilkönnyeket ejteni a Népszabadságér’ - ezt így bele a pofánkba. Szerény véleményen szerint

Forrás: kolozsvaros.com
Feltöltő: Warlord
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
A cikhez igazodva, egy kis némethszilárdozás - mennyire hiteles egy ilyen egyed?

"A "nagyfiúk" játszótársa

A hatalomváltás után az új testület (csepeli önkorm.)- a szocialistáktól örökölt súlyos adósságokra hivatkozva - szigorú megszorító intézkedéseket vezetett be: centralizálta és alaposan megfaragta például a kulturális intézményhálózatot, valamint megszüntette az önkormányzati tulajdonú Csepp TV-t, aminek következtében nincs mód a testületi ülések közvetítésére. Ezt még a "felelős költségvetési intézkedéseket" támogató Pákozdi József helyi jobbikos képviselő is ellenezte, ahogyan a teljes ellenzék nehezményezi azt is, hogy nemegyszer irreálisan kevés idő áll rendelkezésükre az előterjesztések megismerésére. Vagyis Németh Szilárd nyomatékos ígérete ellenére nem lett átláthatóbb a döntéshozatal rendje 2010 után: nemhogy a lakosság bevonása nem történt meg, de még az ellenzéki képviselők "bevonása" sem garantált. A szocialista képviselőket ráadásul a ciklus indulása után nem sokkal kirakták az összes bizottságból, és felügyelőbizottsági helyeket sem kaptak az önkormányzati cégekben. A kormányhivatal is szóvá tette már, hogy a testületi döntések némelyikénél a jogszabályban előírt egyeztetések is elmaradtak. Ez történt a Tamariska-domb esetében is, amelynek helyi védettségét az önképe szerint elkötelezett környezetvédő Németh Szilárd érthetetlen okból meg akarta szüntetni. A kötelező egyeztetések nélkül benyújtott javaslat többször is megjárta a közgyűlést, egy alkalommal Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár - felettébb meghökkentő módon - levélben állt Németh ügye mellé. Végül a helyi és fővárosi LMP (a fővárosban azóta már a Párbeszéd Magyarországért) képviselői és a csepeli zöldszervezetek tiltakozásának hatására Illés főnöke, Fazekas Sándor miniszter országos védettség alá helyezte a Tamariskát. Németh Szilárd ezek után megállapította, hogy neki voltaképpen kezdettől ez volt a célja. (Németh karcagi feleségén keresztül régóta jó viszonyt ápol Fazekassal, aki...
quadrocopter
aki 20 éven keresztül volt Karcag polgármestere; Illéssel pedig közösen lépett fel 2007-ben a Csepelen lerakott galvániszap elszállításáért, és hangos tiltakozásuk még ellenfeleik szerint is hozzájárult a megoldáshoz.)

Az elmúlt években az országos sajtóba leginkább Bencsik András Demokratájának mind kitüntetőbb figyelme révén volt módja eljutni. Polgármesterré választása lehetővé tette számára a viszonzást: a "Vörös Csepel. Gyilkosság, visszaélések, mutyivilág a XXI. kerületben" című önkormányzati kiadványt a Bencsik család érdekeltségében álló Magyar Ház Kft. adhatta ki, pár hónapja pedig "huszártalálkozót" szervezett a Magyar Ház Alapítvány a kerülettel közösen. (Bencsik András különben ezzel visszatért Csepelre; hajdan a Csepel Művek újságjánál kezdte pályáját annak a Jusztusz Gábornak a szárnyai alatt, aki később ciklusokon keresztül volt a szocialisták alatt az önkormányzati lap főszerkesztője.) De nemcsak ez a kapcsolat utal arra, hogy Németh Szilárd a Fidesz jobboldalán lelt világnézeti otthonra, hanem a Nagy-Magyarország folyóirat számára egy csepeli tematikus szám összedobásáért kifizetett majd 8 millió forintot, a Wass Albert- és Nyirő József-kultusz intenzív kerületi ápolása is (emlékezetes botrányt váltott ki a Radnóti Művelődési Házba szervezett Nyirő-program), valamint a Bayer Zsoltot kitüntető Szellemi Honvédelem Alapítvány önkormányzati támogatása is. Bayer cikkei sűrűn szerepeltek a csepeli önkormányzat honlapján, de a legutóbbi, a cigányság jelentős részét állatnak nevező uszításától Németh Szilárd az ATV-ben elhatárolódott, illetve az etikai bizottság tagjaként hajlandónak mutatkozott arra, hogy adott esetben vizsgálat tárgyává is tegye az írást. (Bayer köztudomásúlag Fidesz-tag.) Lapunknak nyilatkozva Pákozdi is úgy vélte, hogy Németh a Fidesz radikálisai közé tartozik, még ha a pártfegyelem köti is; a székely zászló kitűzését említi még a nemzeti öntudat kifejezésének bizonyítékaként.(2013)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.