Az Országgyűlés ma kezdheti mérlegelni két olyan ellenzéki népszavazásnak a kiírását, amelyben a kezdeményezők nem tudták megszerezni a referendum kiírásához szükséges számú támogatót.

Az ülésnap reggel 9 órakor kezdődik, a képviselők elsőként az Európai Unió Mali kiképző műveletében (EUTM Mali) történő további magyar katonai szerepvállalásról mondhatják el véleményüket.

Ezt követően a közszolgáltatások ellátásáról szóló törvénymódosításról tartanak általános vitát, majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi büdzséjének zárszámadása és a szervezet jövő évi költségvetése kerül terítékre.

A parlament ezután tárgyalhat két olyan népszavazási kezdeményezésről, amelyben az aláírásgyűjtők ugyan nem érték el a referendum kiírásához szükséges 200 ezer aláírást, de több mint 100 ezer támogatót gyűjtöttek, így a parlament mérlegelheti a népszavazás kiírását. A független Kész Zoltán kérdése arra vonatkozik, hogy az állami vállalatok vezetőinek fizetését maximalizálják-e bruttó 2 millió forintban, míg a szocialista Gőgös Zoltán az állami termőföldek értékesítésének tilalmáról alkotna törvényt.

Az ülésnap végén a magyar haditengerészek és a hősi halált halt magyar haditengerészek emléknapjáról szóló kereszténydemokrata előterjesztést tárgyalják.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Pofátlanság 2 millió felett fizetést adni amikor egy munkás minimálbére 73 ezer ft, amit hazavisz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
@1magyar: Nézd ha egy jógás csaj (meg még hozzá a mama, meg a hugica is,) megérdemli az 1,7 milkát akkor nehogymá ne érdemelje egy kiemelt nertársat hozuunk hátrányos helyzetbe sz'ros havi kétmiilóval !!!
egyvandor
@1magyar: "... ha a 200e alatt nem lesz jövedelem"
Na meg ha elvárásokat is kell teljesíteniük, meg felelősségre is vonhatók mint bárki más.
egyvandor
@Zeta: Elmodta a kis besúgó nem a rendszer zavarta, hanem hogy nem jutott oda a kondérhoz.
Zeta
@egyvandor: Igen, végül is csak egy kört csinált. Vissza tért a gyökerekhez ,csak most nem KISZ titkár, hanem Rákosi pajtás.
karma1
Egy francot! Teljesen mindegy, hogy mirol irnanak ki nepszavazast: egyszeruen rajottek az izere az ujfajta lopasnak! Ha egy ilyen barom nepszavazassal - meg ervenytelenseg eseten is - 17 milliardot lehet kivenni a budzsebol, akkor meg ket szavazassal legalabb 34 milliardot lehetne szetosztani a csokosoknak.

Ki lett ez talalva...
Nepszavazasi temak:
Legyen-e hegyes csucske a kiflinek, vagy kerekitsuk le?
Melyik vegen torjuk fel a kemenytojast? (Vigyazat, ez rendkivul fogos kerdes, a lilliputiak emiatt haboruztak egymassal, akkor Ma.o.-on minimum meger egy nepszavazast!)
Tiltsunk-e ki minden hupikek autot az orszagbol? Egyaltalan: legyen kek auto Magyarorszagon? Fessuk at az autobuszokat rozsaszinure vagy sargara?

Es meg par ilyen agyament nepszavazas, elozetes kotelezo alairasgyujtes nelkul, megalapozatlanul...
Desischado
El lesznek kaszálva. A rablóbandának nem érdeke, hogy az emberek a saját érdeküket nézzék. Minek is, mikor az ő érdekeik fontosabbak? Nekik legalábbis.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.