A rendőrség 2009-ben elutasította az eszköz bevezetését, mert az halált okozhat. A javaslat szövege szerint a migráció, a terrorizmus és a nemzetközi katonai vállalások hatékonyabb ellátása indokolja a módosításokat. Különösen figyelemre méltó, - írja a lap - hogy a tervezet szerint a déli határ védelmében részt vevő MH Katonai Rendészeti Központ állományát a lőfegyveren kívül elektromos sokkolóval is ellátná a kormány. Az új kényszerítőeszköz engedélyezése megosztja a rendvédelmi szakmát, a sokkoló alkalmazása ugyanis veszélyes, korábban több esetben halálhoz vezetett. A rendőrség pél­dául 2009-ben elutasította az eszköz bevezetését, mondván, az Egyesült Államokban a sokkolók számos halálesetet okoztak. Kis-Benedek József, a Magyar Hadtudományi Társaság biztonságpolitikai szakértője szerint a kényszerítőeszköz bevezetését a határ menti feladatok indokolják. A szakértő leszögezte: a rendőrség alacsony létszáma miatt a katonai rendészekre különösen nagy szükség van, ezért érthető...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Úgy látszik, 2009 óta sokkal humánusabb, emberségesebb és egészségesebb lett a sokkoló is!
Persze a NER-nek köszönhetően, no meg az "új többségnek" !
keresztapa
Még mindég humánosabb mint a lefejezés:, használatát a migráns simogatókon, állat védőkön jogvédőkön kell elsőként próbára bocsájtva:hasznosítani, meggyőzve őket az elektromos sokkoló emberre való hatás ártalmatlanságáról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.