A magyar gazdaságban szemléletváltásra van szükség, a támogatásoknak a jövőben a hozzáadott értékláncot kell javítaniuk – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken a SAP Hungary Kft. szoftverfejlesztő cég 4 milliárd forintos beruházását bemutató rendezvényen Budapesten.

Kifejtette: a paradigmaváltás részeként a képzési rendszert a gazdaság igényeihez igazítják, a munkavállalók megtartásához pedig bérfelzárkóztatás mellett szükség van vonzó karrierpályára is, hogy a fiatal szakemberek a magyar gazdaságban találják meg számításaikat.

Varga Mihály rámutatott: a magyar bérszínvonalat közelíteni kell a nyugat-európaihoz, ezt segíti, hogy az idén az első fél évben 7 százalékkal emelkedett a magyar reálkereset.

Jelezte: a szaktárca hamarosan javaslatot tesz a kormánynak a közterhek csökkentésére, amely úgy teszi lehetővé a bérfelzárkóztatást, hogy ez nem rontja a magyar gazdaság hatékonyságát és versenyképességét.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a támogatást nyújtó pályázatoknál a jövőben elsődleges szempont lesz a kapacitásbővítés, a technológiaváltás, a hozzáadott értéknövelés, míg a munkahelyteremtés másodlagos szempont.

Varga Mihály elmondta: a paradigmaváltás segíti a gazdaság fejlesztésének lehetséges irányait kijelölő Irinyi tervet, illetve az elektromobilitás elterjedését ösztönző Jedlik Ányos tervet.

Ablonczy Balázs, a SAP Hungary Kft. ügyvezetője kiemelte: a nemzetközi szoftver cég jó befektetési területnek tartja Magyarországot, az év elején indított 4 milliárd forintos új beruházásuk erősíti az SAP 3 milliárd forintos korábbi befektetését, a globális felhőinformatikai támogató központ létrehozását Budapesten.

Az SAP Hungary Kft. az elmúlt három évben megduplázta magyarországi alkalmazottainak számát, és több mint 900 magasan képzett munkavállalót foglalkoztat. A Graphisoft Parkban meglévő 8800 négyzetméter iroda mellé épülő 5500 négyzetméteres új irodaház 2017 elejére készül el, és a 4 milliárd forintos beruházással 250 új munkahely jön létre, amelynek egy részét már betöltötték – mondta Ablonczy Balázs.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@quadrocopter: jó, de ők másfajta szemétlélekváltásban gondolkodnak. Hogy lehetne százszor annyit lopni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@Eladott Ország: Tegnap 17:21-re: nemcsak a fejlesztés, a kutatás és az un. nagyobb hozzáadott értékű munkák hiányával van a baj. A mindennapi szakértelem hiánya is cégeket tesz tönkre. A szakképzés tragikus állapotban van, az iskolarendszert összekuszálták, átnevezték. Műszaki területen régebben legalább még a BME-n nappalin végzett mérnökökben meg lehetett bízni. Ma már mindenki mindenkit lenéz, szinte minden szinten. Tisztelet a kivételeknek de sajnos egyik másik munkahely már lassan kezd olyan lenni mint egy birkaiskola, ahol aki hangosabban béget, az kap dicséretet. A szorgalommal, szakértelemmel munkájukra koncentráló munkatársak pedig nagyon sok cégnél már csak páriák akik fillérekért dolgoznak.
pali85
@eszegfu: És a nyugdíjasokról nem ejtettél szót,pedig csak 1,8.%emelésre értékeltek,itt is szemlélet váltásra lenne sürgősen szükség.Puszi.
pali85
@papa.49: Remélem,hogy nem magadra gondoltál,amikor hozzáértő szakembereket említesz az írásodban,mert ennél hülyébb trágárabb kifejezést senki nem tud,csak te.Szünyj meg a pártoddal együtt.
Szókrakész
De miért most jött ez az ötlet?
6 éve te vagy a góré, már az elején látnod kellett volna.
eszegfu
@pali85: Szándékosan nem irtam a nyugdijasokról! Varga csak a "hozzáadott értékről" beszélt, amit -- mivel legtöbbjük már nem dolgozik - ők már nem tudnak megvalósitani. Max. közvetve, ha mondjuk vigyáznak az unokákra, hogy azok szüleik tudjanak hozzátenni az értékhez. Majd ők kb. 2017. végén és 2018. elején lesznek fontosak.
papa.49
@pali85: Fütyi téged ki a jó nehézség kérdezett, tudod ez nem telefon ne szólj bele, egyébként meg ne engem ekézz, hanem a témához szóljál, ja és töröld meg az orrod taknyos!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.