A legfrissebb adatok szerint 7559 külföldi bevándorló kapott a kormány által biztosított programon keresztül letelepedési engedélyt Magyarországon – adta hírül a Magyar Nemzet.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nyilvántartása szerint 2013-tól idén augusztus 31-éig 2727 külföldi szerzett Magyarországon letelepedési jogosultságot, családegyesítéssel pedig további 4832-en kaptak engedélyt.

Honnan érkeznek a letelepedők?

A BÁH adatai szerint a letelepedési kötvényt vásárló külföldiek döntő többsége kínai állampolgár. A 7559 fős összelétszámból 6405 letelepedő érkezett a világ legnépesebb országából.

A kínaiakat az oroszok követik 497 fővel, 74 állampolgár Pakisztánból 64 pedig Iránból érkezett. Jelentős még az irakiak (51 fő), valamint az ukránok és a szíriaiak (50-50 fő) létszáma is.

A lap szerette volna megtudni, hogy milyen országból származó erkölcsi bizonyítványt nyújtottak be az egyes állampolgárok, de a bevándorlási hivatal erre – nyilvántartási jogosultság híján – nem válaszolt.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Lehet tapsikolni agyatlan illibsi fideszes pöcsök.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@kemeati: Az 1294 kvotabetelepitese menekultre az Unio adott volna penzt, fejenkent tobb mint 150 ezer eurot. A magyaroknak ebbol a penzbol kellett volna megoldania ennek az 1294 embernek a szallasat, ellatasat, ruha- elelem - gyogyszer es gyogyellatas koltseget, valamint nyelvoktatasat, es minden olyan dologhoz a segitseget, ami egy teljesen vagyontalan uldozottnek jarna,.

Igen am, csak annak a penznek utananezne az Unio, hogy mire is koltottuk, tehat azt nem lehetne ellopni.
Igy aztan inkabb marad nehany csokos meg a rogan helyzetbe hozasa, es mivel a 4. torvenymodositasba belefoglaltak, ha a kormany barmifele dontese negativ eredmennyel es extra kiadassal jarna, akkor az allam kivethet egyszeri adot, vagy meghatarozott ideig beszedendo adotm, amit a csoro kisembereknek kell megfizetni, nem orbannak es a tobbi maffiozonak,.\
Magyarul: a ,letelepedesi kotveny mindenkinek minden szinten jo - kiveve a magyar allamot es a magyar embereket, akiknek semmikeppen sem jo, mert majd nekik kell megfizetni ezt is, mint orban Varba koltozeset, Paks 2-t, es minden egyeb mast is, amit az allam cseszett el.
lusta
@vadsanca: Ilyenkor nem szakad rá a plafon.
1998 választási eredmények:
Fidesz: 29,27%
MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT: 34,72%
Csak úgy mellesleg, valaki Torgyánt megkérdezte?
kemeati
@karma1: Igazad van meg atombiztos helyet is csinálnak oda.Mit szólsz ovi új szomszédjához?
nagyvarad
2016. augusztus 31-ig 3915 személy számára összesen 12299 darab letelepedési államkötvényt jegyeztek le, de azt nem tudhatjuk, hogy pontosan mely közvetítő cégeknél: \"„az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-vel kötött szerződések részét képező adatok üzleti titoknak minősülnek”. A kötvényeket pályáztatás nélkül kiválasztott, jellemzően offshore hátterű cégek forgalmazzák. A rendszert úgy építették fel, hogy valójában soha egyetlen államkötvény sem kerül egyetlen letelepedni próbáló külföldi állampolgár tulajdonába, így a titokzatos közvetítőknek jelentős mozgásterük van - és magas profithányaddal dolgoznak.A 2013-ban induló rendszer egyik haszonélvezője, a közvetítő Arton Capital Kft. is kötődik Rogánhoz: a cég politikus egykori egyetemi társáé, Balogh Radosztináé, akivel ma is kapcsolatban vannak, találkozni is szoktak. A magasan legtöbb lejegyzést produkáló kínai \"piacon\" egy Nagy Kajmán-szigeteken bejegyzett cég közvetít, melyet az a kínai bankár képviseli, aki Habony Árpádnak foglalt helikopteres városnézést Hongkongban. A tulajdonosi, jövedelmi vagy adózási viszonyaiban áttekinthetetlen hálózat kitűnően alkalmas a letelepedni akaróktól beszedett pénz egy részének újraosztására, így nem zárható ki, hogy kormányközeli figuráknál landol a profit egy része!!! k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/letelepedesi-kotveny-biznisz?gclid=CNKax5KD7M8CFUyNGwod73wCVA
Ó-buda
@karma1: Szerintem itt van Vona felelössége!Ha van esze NEM megy bele a kvota ügybe! O.V. mindenféleképp kicsinálja!Menekülni kell ettöl az embertöl!
karma1
@kemeati: Kedves, en mar honapok ota ezt ugatom mindenhol, hogy tessek osszehasonlitani a ket nevjegyzeket: az Interpol korozesi listajat a terroristak ellen, es a rogan-fele letelepedesei kotvenyt vasaroltak nevjegyzeket, es ha csak egyetlen nev is kozos a ket listan, akkor az mar azt jelenti, hogy orban beleegyezesevel eladtak az orszagot a potencialis terroristaknak!

Es lo"n! Itt az ekes bizonyitek arra, hogy igenis, a magyarok tevekeny segitsegevel jott letre a haza kiarulasa potencialis tomeggyilkosoknak. AMikor a belgaktol tudja meg a magyar titkosszolgasag, hogy a bataclani terrorista 3-szor is megfordult Magyarorszagon, ahol elokeszitette a robbantast!
Mi ez, ha nem hazaarulas???
Es eddig ezt az allitasomat miert nem cafolta meg egyetlen tetves troll sem ezen az oldalon?? Miert normalis az, hogy ezt megtehetetik a jelenlegi politikusok buntetlenul, sajat zsebre???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.