Az alkotmánymódosítás tiszta vizet fog önteni a pohárba azzal kapcsolatban, hogy melyik párt hol áll, nemzeti ügynek tekinti-e a kérdést – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő pénteken brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek találkozója után tartott tájékoztatóján a miniszterelnököt arról kérdezték, kialakította-e már az álláspontját arról, hogy a Jobbik a letelepedési kötvény megszüntetéséhez köti az alkotmánymódosítás támogatását.

Orbán Viktor leszögezte: a kormány minden pártot arra kér, hogy döntse el hol áll, nemzeti ügynek tekinti-e a kérdést vagy pártügynek.

"A kormány nem hagyja magát zsarolni" – fogalmazott a miniszterelnök, és kiemelte: semmilyen árukapcsolást nem tud elképzelni egy közgazdasági kérdés és az alkotmánymódosítás között.

Orbán Viktor emlékeztetett mindazonáltal arra is, hogy a letelepedési kötvények ügyében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter már kapott felhatalmazást javaslatok kidolgozására korábban, miután a Standard & Poor's (S&P) hitelminősítő felminősítette a magyar államadós-osztályzatot, hiszen azzal jelentősen javultak az ország kötvénybevonási lehetőségei.

A kormány várja miniszter jelentését, de döntése nem fog összefüggni a Jobbik követelésével – szögezte le a miniszterelnök.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@quadrocopter: Jól van, őt is őrzi a TEK
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Desischado: Hat a gazdasagot teszi vele tonkre, nem igaz? Sajnos...:o((((
eugen4402
Óriási szenzáció!!!
Megszólalt a Teréz körúti robbantó:
"Engedjenek haza! A rendőrök elleni merénylet csak közgazdasági kérdés volt, nem ide tartozik..!"
volvós
A képen mellette ülö kis " barátnöje " miért vág olyan bamba arcot ???
evacica
Ebből a letelepedési kötvényekből az országnak semmi haszna, kölcsönt ugyan kapunk vele de a haszon a haverok zsebébe vándorol! Visszafizetni is nekünk kell, amit az "urak" eltapsoltak! Gátlástalan hazug tolvaj banda!
kukac50
Gazdasági kérdés az biztos,aki felveszi a pénzt a kötvényeké az is fizesse vissza ne az adófizetők, mert azok semmi hasznát nem látják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.