Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerdán Brüsszelben megerősítette, hogy az MSZP nem ért egyet az alaptörvény módosításával a kvóta ügyében, saját programja van a menekültkérdés európai és magyarországi vonatkozású megoldására.

Tóth Bertalan az Európai Parlamentben tartott tájékoztatóján felháborítónak nevezte, hogy a magyar kormány úgy gondolta, az érvénytelen népszavazásból alkotmánymódosítás következik.

Tóth Bertalan az MTI-nek eljuttatott nyilatkozatában jelezte: az MSZP kezdetektől fogva hangoztatta, hogy a szavazást megelőző kampány felesleges és költséges, valamint felhívta a figyelmet annak "gyűlölet- és félelemkeltő" jellegére.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a migráció valós probléma, ezért a szocialista pártnak van programja a menekültkérdés európai és magyarországi vonatkozású megoldására. Kiemelte, a szocialista párt hangsúlyozza a nemzeti titkosszolgálatok együttműködésének fontosságát, javaslatokat tesz a közös határvédelem megszervezésére, szükség esetén egy európai haderő felállításával, kitér a közös menekültügyi eljárások megalkotásának szükségességére, valamint a nemzetközi védelemre nem jogosultak visszaküldésének rendszerének hatékonyabbá tételére.

Közös európai együttműködésben valós és felelős válaszokat kell adni a Brexit utáni időszakra, a menekültválság kérdésében és a szociális ügyekben egyaránt – jelentette ki a frakcióvezető.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Ne köntörfalazzon egyik ellenzéki párt se!!!
Mert a fidesz nem fogja soha bevallani, mi is a valós, elsődleges cél.

Az ellenzék mondja ki nyíltan, tárja a nép elé, hogy mire kellett a kvótanépszavazás, és az esetleges győzelem.
Miért azzal a szöveggel történt a kérdésfeltevés, hogy "a magyar parlament, a qrmány jóváhagyása nélkül ne telepíthessen be..."?
Megfordítva!!!
A kormány bárki betelepítéséről dönthet, hiszen ott a nép felhatalmazása.
Miért kell a tákolmány módosítás.

Mert ez nem arról szólt, hogy minket védenének ezzel.
Minket csak zsaroltak vele.

Mondják ki az igazat!!!
Mivel az összes ellenzéki párt benne van, tájékoztatva lett róla.
Ha ezt nem teszik, akkor bizonyítják, hogy a fidesszel egy követ fújnak, csak nekünk játsszák el a nagy harcias ellenzéket.

Mi, a nép, csak közvetve élveznénk védelmet ezáltal.
Jozefina
A fideszt minden szinten el kell utasítani!! Teljesen helyes az MSZP állásfoglalása. Érvénytelen, hazug népszavazást csak csalással, hazudozással, hamis propagandával, a szvazati adatok hamis értelmezésével lehet eredményesnek nyilvánítani!!! És ez csak kussolásra ad felhatalmazást orbánnak, de nem törvényalkotásra!!!
magyarbakancs
"Az MSZP elutasítja az alkotmánymódosítást, saját javaslatokat tesz."
Értelme semmi.
Minden bal oldali pártnak bojkottálni kellene a parlamenti munkát.
Bringás
Az MSZP hozza a szokásos, impotens formáját! Nincs egy kérdéskör, amiből jól jöttek volna eddig ki! Magukat számolják fel, hála istennek!
keresztapa
Ezek a pártok nem egymás ellenfelei, hanem az ország ellenségei! Még 1956- ot sem tartják tiszteletben ha pártjuk és saját érdekük ezt kéri. Világ kommunistái már csak ilyenek, nem tehetnek róla születési hibájuk, a szolgalelkűség, szolgálni pártjukat mindhalálig. Úgy legyen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.