Polgári peres eljárást indít az állami megemlékezést szervező Miniszterelnöki Hivatal ellen Juhász Péter, amiért nem engedték be a Kossuth térre az ünnepség ideje alatt.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Demokráciát kiálltunk, miközben hálálkodunk az 56-os hősöknek, és közben polgárokat fosztanak meg a legalapvetőbb demokratikus jogaiktól, mindezt büntetlenül az 1956-os állami rendezvényen, amiről lekeverik a vélemény nyilvánító füttyöt.
Hát ez qrva példás és sokatmondó a kis magyar valóságról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@pmv.agnes: Be ne vedd. Mint tudjuk, ő mindig hazudik. Másként hogy tudná összetarhálni a megélhetésére valót?
eszegfu
@Eriksson: Akár "elvárható" is lenne... de akkor miért nem várod el a szimpatizánsoktól: ne "tegyenek" igazságot azzal, hogy bárkit is megütnek, vagy valamilyen módon fizikailag inzultálnak?! Kötekedés nélkül mondom: igen elgondolkodtam azon, hogy pont az idősebb korosztály (60-70 évesek lehettek) volt agressziv... azok, akik 1956-ban lehettek 1-10 évesek... vagyis nem hiszem, hogy ők annyira nagyra értékelték volna az 56-os forradalmárok emlékét, hiszen az egészet nekik is elmesélték (u.ugy, mint nekem!) először ellenforradalomként, majd forradalomként. U.ugy nincs "kötődésük" az okt. 23-hoz, mint annak idején az ápr. 4-hez, vagy a nov. 7-hez sem volt...csak belénk sujkolták. Ez csak az én véleményem, ami nem zárja ki, hogy vannak emberek, akik ezt igen komolyan veszik, mert átélték, benne voltak.
Eriksson
@eszegfu: Elkaptad a lényeget. A legtöbbünknek nincs kézzelfogható élménye a történésekről, csakis a "család" és ismerősök elmondásából. Ehhez még tegyük hozzá, hogy az átkosban még hangosan emlegetni sem lehetett történelmünk eme sötét korszakát, suba alatt meg mindenki azt mondott amit akart. Szóval amit ma tényként állítanak, annak lehet, hogy éppen az ellenkezője igaz, vagy még az se.
eszegfu
@Eriksson: Komolyan örülök, hogy azt értetted, amit irtam! Pontosan azt gondoltam, amit Te is irtál, csak én körülményesebben fejtettem ki! Az utolsó mondatoddal különösen egyetértek!
szaboria1
Su érdekes ebben, hogy most már tudják alig vannak akik éltek felnőtt fejjel az 56-os események idején és tényleg tudják mi történt. Mostanra már a maguk szája íze szerint akarják meg ítélni.
Orbán még azt sem vette észre mit is írtak neki mikor azt mondta 56-vertük le a Szovjetuniót.
Bringás
Be kellett volna engedni! Mit kapott volna ez ott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.