A színész az RTL Klub Híradójának azt nyilatkozta, kegyeleti okokból nem ragaszkodik ahhoz, hogy az ő neve szerepeljen egy forradalmár az archív képén, amely egy darabja az '56-os emlékbizottság köztéri plakátsorozatának.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Kancsi-mancsi mindennapos tevékenysége

avagy miről is mondott le Dózsa művészúr

Mottó: (van kettő is, egyfelől a kertészi egy az egyben, míg a másik Esterházy-tól egy kis kiegészítéssel)
„A rendszerváltás katarzisában megváltozott emlékezet”,
„K utya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot”,
ezért egyes történészeket nem is érdekli

Kicsiny hazánkban, különösen ami a közelmúlt (úgy 100év) történelmét illeti nincs érvényben a népi mondás, legalább is a hatékonysága igencsak csekély. „A hazug embert könnyebb utolérni (hamarabb utolérik), mint a sánta kutyát” tartja a mondás, de kicsiny hazánkban lassan már nemzeti hazugságverseny a mértékadó, s sem a könnyű, sem pedig a gyors nem jellemző. De azért előfordul.
A dologban a legfrissebb példa a Kancsi Mancsi többszörös világcsúcstartó történelemhamisító vezényletével lebonyolított kampány. A Schmidt Mária vezette 56-os Emlékbizottság nem kevés pénzt eltapsolva (maga a halszagú remake csak a hab volt a tortán) kiélhette magát az plakátok területén is. Telerakták a várost 56-os fényképekből készített erősen propaganda-ízesítésű plakátokkal. Hogy a fényképek felhasználásáért fizettek-e és mennyit, vagy csak lenyúlták és pénzt csak a plakátosítástért adtak a haveroknak arról egyelőre még nem ösmert az igazság. Az azonban már kiderült, hogy az annak idején az amerikai Life magazinban megjelent fotó vonatkozásában felülbírálták a korabeli dokumentumot. A kép dokumentációja szerinti szereplőt leváltották és helyette egy színészi kvalitásairól kevésbé, de Fideszes kötődéséről annál inkább ismert ripacsra cserélték.
Dózsa elsőbb erősködött, de aztán „kegyeleti okokból” leállt, a drága jó Schmidt elvtársnő, ahogy szokta, mikor szembesítik a tényekkel dacosan hallgat! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.