A magyarok 60 százaléka szerint érvényesül a sajtószabadság az országban. A válaszadók harmada fejezte ki aggodalmát a kérdésben, ők többségükben baloldali vagy liberális választók – közölte a Századvég pénteken.

Közölték: a Századvég legújabb országos, reprezentatív közvélemény-kutatása két olyan, egymással szembenálló állításról kérte a válaszadók véleményét, amely a sajtószabadság körüli vitákban megfogalmazódott.

A felnőtt lakosság 60 százaléka azzal az állítással ért egyet, amely szerint "Magyarországon érvényesül a sajtószabadság, mindenki megtalálhatja a sajtó jelenlegi kínálatából azt, ami az ő politikai nézeteinek, ízlésének megfelel". A megkérdezettek 35 százaléka ezzel szemben úgy vélekedik, hogy "Magyarországon nincs sajtószabadság, ezt bizonyítja az olyan sajtótermékek megszűnése is, mint a Népszabadság". Öt százalék nem tudott vagy nem akart válaszolni.

A baloldaliak 81 százaléka szerint nem érvényesül a sajtószabadság, a jobboldaliak ezzel ellentétesen vélekednek: 85 százalékuk szerint Magyarországon működik a sajtószabadság. A "középen álló és a bizonytalan szavazók" között is többségben vannak, akik szerint van sajtószabadság: 59 százalékuk, illetve 55 százalékuk vélekedik így.

A kutatócég értékelése szerint az adatfelvétel arról tanúskodik, hogy a sajtószabadsággal kapcsolatos éles kritikák és kétely "egy politikai értelemben jól körülhatárolt (...) kisebbség: a baloldali és liberális orientációjú állampolgárok körében talál támogatásra".

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hazudnak! Az a dolguk!
Ha nem hazudnának, nem kapnának milliárdokat a kormány közbeiktatásával - tőlünk!
Mocsok egy talpnyalók!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
krumpli
Erzsébet Szegfü az ismerősöd lett a Facebookon. Köszönj rá üzenetben!
Nagyon szépen köszönöm !
krumpli
Hmm ... Még el sem küldtem az üzenetemet de azonnal válaszolt ... Tudta hogy 444 napja más néven hülye voltam veletek ! Billentyűleütés Virus, amint üzenetet küldtem neki itt a Propin...
Felhívás !!! Kedves Qrbán !!! Kedves Sorosék !!! Nem kapjátok meg a bankszámlaszámom ! Mert rátok soha nem bíznám a pénzemet !! A többit meg leszophatjátok !

Igazán nincs mit... csak Magadnak köszönheted! U.is. most sokkal "normálisabb" vagy, mint 1 éve. Távolról sem vagyunk azonos véleményen, de ha lehet Veled kulturáltan beszélgetni, akkor ennek az ismeretségnek semmi akadálya! Azt bizonyára tapasztalod, ha nekem valami nem tetszik, akkor az rögtön szóvá teszem, sőt kikérem magamnak... ilyen vagyok, igy kell elfogadni. Persze ez nem jelenti a hibátlanságomat.
krumpli
Ez az uccsó aki eddig kommunikált a hölggyel jól nézze át mindenét :
Nekem segít, hogy kicsi bipoláris vagyok... E --- Szegfű !!! MSZP valszeg mindegyikünkről begyűjtötték az adatokat ilyen olyan vírus formájában
Cefi
@krumpli: 14.49.A vírus te vagy. Eszed pont annyi, mint a földidé, a gáspár győzőé. Tudatlan, agymosott, BRINGÁSTUDATÚ. Te vagy az, akinek mindenki szembe jön az autópályán, tehát ők a hülyék.
simmering73
A "középen álló és a bizonytalan szavazók" között is többségben vannak, akik szerint van sajtószabadság". Ennyit a hiteles felmérésről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.