Több ismerős nevet is találhatunk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nagy adós személyeket felsoroló idei harmadik negyedéves listáján – írja a napi.hu.

Akik 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkeznek, felkerülnek a NAV honlapjára, a harmadik negyedéves összesítés a szeptember 30-i állapotot mutatja.

A hosszú szégyenlistán olyan ismert nevekre bukkanhatunk, mint például Kozso, azaz Kocsor Zsolt énekes-producer, Berki Krisztián televíziós celeb, vagy Hertelendy Klára, az egykori Baby Sisters lányegyüttes szőke tagja.

Fent van a neve a listán Cselényi Lászlónak, az Uránia filmszínház és a Duna televízió egykori elnökének, és Fabinyi Andrásnak, aki az Almássy téri szabadidőközpont igazgatója és a Nyitott Tér Kht. egyik alapítója volt.

Zuschlag János és Portik Tamás tartozása nem évült el, viszont Hunvald György neve lekerült a listáról – míg a vele egy háztartásban élő feleségéé nem.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
...és a tetves pedofil hörcsögképü vajnaandrás
hol a f...ban van ?? esetleg farkasflóri elött guggol ???...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
...és a tetves pedofil hörcsögképü vajnaandrás
hol a f...ban van ?? esetleg farkasflóri elött guggol ???...
szaboria1
A here vasaló Berki is már mióta tartozik, de éli világát.
szaboria1
Most olvastam a napi.hu cikkében Berki lakcíme Florida raktár bázis alatt van.
kissé felnőttem
Havi 10 FT. törlesztés már jelöli a szándékot igy 200 év alatt kifizethetik a navot. Na ez van. Hozzám már jőtt volna a kommandó. Egy aki mindent visz cimszóval
volvós
Apropó !! Hol van Horváth András " zöld dossziéja " ???
Csak mert érdekelne az 1000.000.000.000 HUF
adócsalók be nem fizetett összegének a sorsa !!!
quadrocopter
Ugyan már, Mészáros Agyoniskolázott Lőrinc "elfeledkezett" 1 milliárdról hivatalosan mesélni, a vajas feje haja szála sem görbült! A legnagyobb buli az államnak tartozni, főleg, ha cimbi az emberke!
perfekt
Sokkal gyorsabb lenne a hír továbbítása-amennyiben-azoknak a nevét írnátok ki .akik nem sárosak!
csa-csa
gondolom @rvára irulnak pirulnak szégyenükben!
csak fizetni ne kelljen! és nem is fognak!
nyanya001
@volvós: Azt eltüntette a maffia banda !
Manhattan
Győzike lemaradt a listáról? A drága gyerek... )
human
Hiába, akinek pénze van az mindig szűkölködik.
Zeta
Ilyen embereken nem hajtják be ? !
Jó az ügyvédjük?
De ki ez a k.zsolt,vagy
b Krisztián,? Mért ússza meg folyamatosan , mind kettő a végrehajtást ?
human
És a másik bulvárpatkányra emlékeztek még?
"Jogerős ítélet született Gáspár Győző és felesége adócsalási ügyben - írja a Blikk. A bíróság helyben hagyta az első fokú ítéletet, amelyben felfüggesztett börtönt kaptak. Védőjük azzal érvelt, hogy ugyan adót nem fizettek, de a pénz elköltekezéskor az áfa mégis az államkincstárt gyarapította."
www.origo.hu/itthon/20131002-felfuggesztett-bortonnel-meguszta-az-adocsalast-gaspar-gyozo.html
Desischado
Bezzeg, ha a kisember tartozik mondjuk, 20-30 000 ft-al, nyomban rászáll a nav. Ezek meg mindig megússzák! Szemét népség!
sokanvagyunk
Egyetértek. Ahogy a cím is írja: ez a NAV szégyenlistája.
Here Potter
Mióta van a NAV-nak szégyen listája? Azt hittem börtöne van. Ha ezeket az egyenes gerincű turbómagyarokat lesittelnék, csak egy párat közülük, a többi mindjárt tudná hány kilós.
Equus
@Here Potter: szégyen, h a NAV egyeseknek ennyit eltűr. A szégyenlista nem a tartozóké, hanem a defterdári hivatalé.
Manhattan
Berki a folyamatban lévő büntetőügyei dacára a mai napig a szennymédia ünnepelt csillaga, ahol a húgymeleg locsogás-fecsegés fétisében tobzódó „újságírók” rendre „nőcsábász playboynak”, „sikeres vállalkozónak” becézgetik a rosszarcú szélhámost, holott tisztességes embernek már régóta egyetlen kérdése lehetne hozzá: miért is van még maga szabadlábon?.."...azon apropóból osztom meg a cikket, mert a legfrissebb hírek szerint, ez a pojáca jelentős adòtartozással ,előkelő helyen van a NAV listán !!...ilyenek ezek. ...pff.
human
Még az mszp alatt volt egy riport a behajthatatlan adótartozásokról. Tragikomikus volt ahogy a az APEH és a redőrség egymásra mutogatott, mert persze egyik sem vállalta, hogy miatta nem tartóztatnak le senkit.
eszegfu
Nem értek ezzel az "szégyen" lista nyilvánosságra hozatalával, ennek adótitoknak kellene lenni. A lista nincs ABC-ben az összesen át kell nézned, ha esetleg igy szeretnél információhoz jutni: kötsz valakivel üzletet, vagy sem. A másik, hogy a listán szereplőknek az adótartozása egy átfogó Nav ellenőrzés eredménye, vagyis nem állapitható meg sem a szándékosság, sem az esetleges jóhiszemüsége, és a legtöbbször az adótartozással azonos mértékü, de sok esetben még több is a "jogkövetkezmények" összege. Sokkal célszerübb lenne az adózók minősitését ABC sorrendben közölni, melyet 1 évvel ezelőtt kezdtek el (évenként felülvizsgálják), de eddig csak az adózó saját maga minősitését tudhatja: megbizható, nem megbizható... ezt meg mindenki tudja magáról...
Mézike
@Here Potter: No ez új. Adótartozásért le lehet sittelni valakit?
Here Potter
@Mézike: Ezek szerint ma már nem. Bár nekem van 510 ft-os TB tartozásom, fogalmam sincs hogyan, de lehet, hogy én leszek az első. Példát kell statuálni.
Here Potter
@Mézike: Pontosítanák. Az adótartozás önmagában nem bűncselekmény. Az adócsalás viszont igen. Külön kategória.
Equus
@Szeparepa2: mother fucker... legjobb minősítés!
Mézike
@Here Potter: Jajj de szőke tudok néha lenni.
az adócsalás az nem adótartozás? Mi a kettő közt a különbség?
Here Potter
@Mézike: Nem vagyok szakértő, csak körvonalakban: Pl: Eladok egy lakást, ami után jövedelem adót kell fizetnem. Ha nem fizetem be ezt az összeget akkor halmozódni fog, előbb-utóbb jön a végrehajtó. Börtön nem jár érte. Ez az adótartozás. Az adócsalás már keményebb dolog, sokan csinálják pl: Jogtalanul igényelnek vissza ÁFÁ-t. Vagy csempészett dohányt és alkoholt értékesítenek, amin nincs magyar adózárjegy. Kábé ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.