Megegyezett a Fidesz, a KDNP és az LMP az Alkotmánybíróság (Ab) hiányzó bírói helyeire a jelöltekről: a frakciók Marosi Ildikót, Horváth Attilát, Schanda Balázst és Szabó Marcelt jelölik – jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. A testület új elnökének személyéről is egyetértés jött létre a három képviselőcsoport között, de az ő nevét a házelnöki felkérés előtt nem árulják el.

Marosi Ildikó a Kúria bírája, Horváth Attila jogtörténész, Schanda Balázs a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen az Alkotmányjogi Tanszéket vezeti, Szabó Marcel pedig a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettes – ismertette a jelölteket a tájékoztatón Gulyás Gergely, az Ab tagjait jelölő parlamenti bizottság fideszes alelnöke.

A három frakció közös jelöltjeiről – akik elfogadták a felkérést – várhatóan kedden szavaz az Országgyűlés. Előtte, hétfőn az igazságügyi bizottság meghallgatja őket. A jelöltek mindannyian eleget tesznek a törvényi feltételeknek – közölte Gulyás Gergely.

Kósa Lajos emellett bejelentette, hogy az Ab elnökének személyéről is megegyezés született – amire azért volt szükség, mert jelenleg az elnökhelyettes látja el a tisztséget –, őt Kövér László házelnök fogja felkérni a posztra. Az ő nevét a Fidesz politikusai egyelőre nem árulták el, de a frakcióvezető közlése szerint ez még a nap folyamán megtörténik, és róla szintén kedden dönthet a parlament.

Kósa Lajos azt is mondta, próbáltak az MSZP-vel és a Jobbikkal is egyeztetni, ám a szocialisták "elzárkóztak", a Jobbikkal pedig a személyekben nem tudtak megegyezni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
LMP? "Gerincbántalmakkal" küzdő gittegylet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Ők az árulók, akik elárulták a tagságot!!!
Hadházy Ákos (Országos lista) – 2016. szeptember 12-től[25]
Ikotity István (Országos lista)
Sallai Róbert Benedek (Országos lista)
Schmuck Erzsébet (Országos lista)
Szél Bernadett (Országos lista)
Béla333
@Jozefina: 12.48
Ezzel igazolod az állításod? Ne röhögtess!
Mégegyszer: mire alapozod azokat a dolgokat, amit itt teljes meggyőződéssel írsz?: elárulják a tagságot, nem indulnak 2018-ban, stb, stb.
Legalább a névsoron kívül valamivel támaszd alá a véleményed!
Jozefina
"Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője pénteki közleményében azt írta: az Alkotmánybíróság (Ab) fontos intézmény lenne, azonban a jelenlegi testület nem a jogállam védője, hanem Orbán Viktor rendszerének fenntartója. A Párbeszéd szerint az Ab tagjainak kiválasztása nem lehet elvtelen pártalkuk tárgya, és aki olyan bírákat támogat, akik között megtalálható a szélsőjobb híve, valamint az egyháztörvénnyel a vallásszabadságot szétverő bíró egyaránt, az nem tesz mást, mint elárulja a demokráciát."
Bringás
@aremy: Ez a liberidióták kedvenc mantrája!
Béla333
@Jozefina: tegnap 13.04
Ha a számodra oly kedves DK/Gyurcsányra mondjuk a Fidesz szóvivője mond valamit, azt te el tudod fogadni kritika nélkül?
Ha nem, akkor miért gondolod, hogy ha a PM szóvivőjének a véleményét a csoda tudja honnan ide másolod egy konkurrens pártról, akkor azt el lehet fogadni hiteles forrásként?!
Na ugye!
Tehát van más hitelesebb forrásod arra amit korábban írtál, hogy az LMP elárulta a tagságát meg hogy nem is indulnak 2018-ban, stb?
evacica
@Béla333: Hát a "magyar" összefoglalásról!Sajnos a magyar erre képtelen, és eltűri, hogy ez a tolvaj korrupt banda a szemét is kilopja. Ja és még valamit, nekem nincs párt elnököm, mivel nem vagyok semmilyen pártnak tagja. Legfeljebb van olyan párt amelyikkel szimpatizálok, de az nem a fidesz, Jobbik és LMP! Egyébként hogy ezektől,megszabaduljunk csak az összefogás az egyetlen ki út, de míg az ellenzéki pártok marakodnak és a nemlétező bársonyszékeken vitatkoznak addig ez a szemét banda továbbra is lophatja a közös vagyont!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.