Megegyezett a Fidesz, a KDNP és az LMP az Alkotmánybíróság (Ab) hiányzó bírói helyeire a jelöltekről: a frakciók Marosi Ildikót, Horváth Attilát, Schanda Balázst és Szabó Marcelt jelölik – jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. A testület új elnökének személyéről is egyetértés jött létre a három képviselőcsoport között, de az ő nevét a házelnöki felkérés előtt nem árulják el.

Marosi Ildikó a Kúria bírája, Horváth Attila jogtörténész, Schanda Balázs a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen az Alkotmányjogi Tanszéket vezeti, Szabó Marcel pedig a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettes – ismertette a jelölteket a tájékoztatón Gulyás Gergely, az Ab tagjait jelölő parlamenti bizottság fideszes alelnöke.

A három frakció közös jelöltjeiről – akik elfogadták a felkérést – várhatóan kedden szavaz az Országgyűlés. Előtte, hétfőn az igazságügyi bizottság meghallgatja őket. A jelöltek mindannyian eleget tesznek a törvényi feltételeknek – közölte Gulyás Gergely.

Kósa Lajos emellett bejelentette, hogy az Ab elnökének személyéről is megegyezés született – amire azért volt szükség, mert jelenleg az elnökhelyettes látja el a tisztséget –, őt Kövér László házelnök fogja felkérni a posztra. Az ő nevét a Fidesz politikusai egyelőre nem árulták el, de a frakcióvezető közlése szerint ez még a nap folyamán megtörténik, és róla szintén kedden dönthet a parlament.

Kósa Lajos azt is mondta, próbáltak az MSZP-vel és a Jobbikkal is egyeztetni, ám a szocialisták "elzárkóztak", a Jobbikkal pedig a személyekben nem tudtak megegyezni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
LMP? "Gerincbántalmakkal" küzdő gittegylet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
LMP? "Gerincbántalmakkal" küzdő gittegylet!
Zeta
Az eddigi törvénysértések elleni fellépéseket söprik le . Döntően nem befolyásolják a többségi döntést, ezért ,csak a kormányt támogatják,mint ellenzék!
namihami
@quadrocopter: Gerincbántalma csak azoknak lehet, akiknek van.
A csigák sose kapnak gerincsérvet.
@Zeta: Ha --mondom, ha-- esetleg meg is választják őket, akkor is csak szépségtapaszok lesznek az eddig beválasztott Fidesz-cselédek s..gén.
Lepényleső
Zsugázáskor nem egyetértés alapján osztanak,kinek mi jut,de mindig a bank nyer.
volvós
Eddig azt hittem, hogy az LMP egy jellemes, gerinces ellenzék...Tévedtem ???
Béla333
Előrebocsájtom, nem ismerem a kiválasztás történetét, a személyekről sem tudok semmit!

"... a jelöltekről tavaly decemberben még Schiffer András korábbi társelnök részvételével kezdődtek egyeztetések, februárra kialakult egy négyfős jelölti lista, de a tárgyalások “megszűntek”. Hozzátette: ezen a héten jelezte a Fidesz-frakció az LMP-nek, hogy elfogadják a jelöltjeiket.
Hadházy Ákos hangsúlyozta, az alkotmánybíró-jelöltek kiválasztásakor fontos szempontjuk volt, hogy nem zsákmányszerzésre törekedtek, támogatásukért nem kértek pozíciót.
A jelöltek kiválasztásának szempontjai között a függetlenség mellett a környezetvédelmet és azt említette, hogy legyen női jelölt.
Közölte, nem volt a feltételeik között és nem is vizsgálták a jelöltek vallásosságát.
Kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy az LMP 15 jelöltet tudott volna elfogadni, de nem kívánta közölni, ki volt az, akit mindenképpen szerettek volna jelöltként látni. Mind a négy jelöltet elfogadhatónak, nagytekintélyű szakembernek tartják – közölte."
lehetmas.hu/hirek/216561/hadhazy-kormanytol-fuggetlenul-birok-kerulhetnek-testuletbe/
Béla333
Még egy:
"Schiffer András azt mondta az Indexnek, hogy tavaly decemberben már tárgyaltak a parlamenti frakciók az új alkotmánybírákról, és
februárban majdnem meg is született az egyezség – ugyanerről a négyesről.
Ám a Fidesz végül nem bólintott rá, feltehetően azt gondolták, hogy a jobbikosokkal jobb kompromisszumot köthetnek.
Májusban szintén volt egy tárgyalási kör, ám akkor sem sikerült megegyezni, míg végül most ősszel a Fidesz rábólintott az LMP feltételeire. Schiffer szerint számukra az volt a lényeg, hogy az összes alkotmánybíró elfogadható legyen. Tehát az LMP nem akart belemenni egy olyan felállásba, hogy mindenki külön jelöl, aztán megszavazzák egymás jelöltjeit. "
index.hu/belfold/2016/11/17/megallapodott_a_fidesz_es_az_lmp_az_alkotmanybirokrol/

Ez biztos, hogy olyan rossz?
eugen4402
Meghallgattam Hadházy érveit, és türelemre intettem magam. Nem könnyű feladat, de hinni akarok a dokinak, neki több info áll rendelkezésére a jelöltekről. Különben is, aki merevszárnyú repülőgépet vezet, és szépen játszik a templomi orgonán, arra én nem tudok megharagudni... Tehát türelem: rosszabb már nem lehet az Alkotmánybíróság, még akkor se, ha a felcsúti Puskás-akadémia focistáival töltik fel a létszámot...
grincss
@quadrocopter: Kapsz Te majd Béláktól! :-))
grincss
@volvós: Miket nem gondolsz Te róluk? :-))
Béla333
@Horizont: 18.14
Talán azért férgeket nem kellene emlegetni.
Ezeket a jelzőket inkább azokra kellene használni, akik ellopják a közös pénzt és a hátunk mögött elosztják. Nem olvastam, hogy az ilyeneket leférgezted volna!
Majd mondom én: Féreg az ilyen párt és politikus!
Kezdődhet a személyeskedés!
eugen4402
@Horizont: Teljes egészében megértem a sziklaszilárd álláspontodat (lájkoltam is). Kifejezetten "baloldali" pártok esetében természetesen elvárható az elvi szilárdság - tehát az, hogy szemét bandával nem tárgyalunk - csakhogy az LMP éppúgy nem baloldali formáció, mint a Fodor-párt. Ők azzal ámítják a közvéleményt (és önmagukat), hogy semlegesek, sem ide-sem oda nem húznak, mert még nem jöttek rá, hogy ilyen nincs. Ahogy lélegzel, azzal is valamelyik oldalhoz tartozásodat árulod el...
papa.49
@eugen4402: Erre mondják itt az Alföldön szó szerint ,,egy seggből szakadtak ki,, !!!
Béla333
Mi a bajotok ezzel a 4 jelölttel? Valaki szitkozódás nélkül el tudná mondani?
Ha nem a kormány emberei, akkor miért is baj, hogy be fognak kerülni az alkotmánybírák közé?
grincss
@Béla333: Ne terelj Béla!
Az LMP-vel van a baj, h szóba állnak azokkal a szarháziakkal!
Emléxel még ugye, h mit írtam valamelyik nap?
A Fidesz bérencei vagytok, kár tagadnod!
eugen4402
@papa.49: Jó kis szólás, még nem hallottam...
eugen4402
@Horizont: Bízzál a Gondviselésben. Ahogy az újbor is forr, kavarog az erjedés során, úgy zajlik most a mi társadalmi életünk is. Egyszer le fog tisztulni, és aki megéri, élvezni fogja az ízét, zamatát. Most még zavaros egy kicsit...
papa.49
@eugen4402: Tudod a vidéki ember nem szokott finomkodni, nyersen fogalmazza meg a valóságot, nekem is újdonság volt mikor először hallottam, ezelőtt vagy 46 éve, a nejem nagyapjától...
Ugyan ő nem politikusokra, hanem falubeliekre mondta de az értelme most is, és erre is igaz!!!
eugen4402
@papa.49: A lényeget annyira tömören kifejezi, ahogy csak a leleményes népnyelv képes, és igazad van, mert itt a nyugati végeken még nem hallottam soha...
quadrocopter
@grincss: Amelyik jelöltet a horda elfogadja, tuti, hogy nem minden politikai előny és elvárt elfogultság nélkü, teszi!
Nézzük meg, hogy minden, Orbán akaratát és kívánságait támogató hivatal élére, kizárólag megbízható pártnyalogányokat tettek, kajakra benyomták Sumpfot az Ab.-ba annak ellenére, hogy nem felelt meg a kritériumoknak, aztán a választási bizottság "esete Tóth Marival" létrehoztak egy alapból elfogult pintérséget, a legfőbb ügyész tökig pártkatona és bűnpártoló,mégis mit gondol az Lmp, hirtelen beütött a hordába a tisztesség?
papa.49
@eugen4402: Már gondoltam rá hogy érdemes volna kicsit összegyűjteni az ilyen már,már elfeledett gondolatokat, kifejezéseket, de nekem nincs rá igazán időm se, meg szerintem a mai korban igény sincs erre...
eugen4402
@papa.49: Ezen ne is törd a fejed, mert még megorrolnak Rád a "nemzethyek"... Az ő dicsőségükről zengjen majd az ének, ha összeállítják a tájegységek szólás-gyűjteményét, mert hát ők a nemzetiek, és mint tudjuk: "nyelvében él a nemzet".
papa.49
@eugen4402: Jobban már nem mint eddig, mivel nem szoktam a véleményem ,,lenyelni,, hát pontosan tudja a ,,magas önkori,, hogy nagyon ellenzéki vagyok...
grincss
Valamiért eltűnt Béla333!
Vajon miért? :-)
Béla333
Tud valaki bármi konkrét indokot a 4 kiválasztott bíróval kapcsolatban, hogy ha nem a kormány embereiről van szó, akkor az miért nem megfelelő?

"Schiffer szerint számukra az volt a lényeg, hogy az összes alkotmánybíró elfogadható legyen. Tehát az LMP nem akart belemenni egy olyan felállásba, hogy mindenki külön jelöl, aztán megszavazzák egymás jelöltjeit. "
index.hu/belfold/2016/11/17/megallapodott_a_fidesz_es_az_lmp_az_alkotmanybirokrol/

A zsigeri ellenkezést és gyűlölködést félretéve miért is ne lehetne elhinni azt, amit Schiffer mond?!
Peller Anikó
@béla: A zsigeri ellenkezést és gyűlölködést félretéve miért is ne lehetne elhinni azt, amit Gyurcsány mond?!
Peller Anikó
Ja bocs, először meg is kell érteni, nem kell vakon hinni.
herczeg0210
Egyre inkább meggyőződésem lett, hogy a magyar Parlamentbe azokat választották be akik, hazudnak, aljasok, gerinctelenek, lopnak és az összes gusztustalan emberi tulajdonsággal rendelkeznek, mert a választó ezektől remél sikereket. Tisztességes ember nem került közéjük, mert az erre alkalmatlan!
Béla333
@Peller Anikó: 11.33
Azért mert Gyurcsány már ott volt a hatalomban, volt miniszterelnök és pártelnök, mert az ő idejében is változatlanul folyt az ország szétlopása. Ennek megállításáért meg nem tett semmit!
Ezért nem lehet hinni neki!
Szerintem.
Béla333
@Peller Anikó: 11.34
Nem megérteni kell, elég annyi, hogy nem felejtünk!
kiscsillag66
Tegnap hallottam, hogy az LMP között van egy képviselő, aki a Schmidt Mária fia. Tudtok erről valamit?
Béla333
@kiscsillag66: 14.48
Írd be a gugliba hogy Scmidt Mária fia és már dől is az infó!
evacica
Az LMP soha nem volt egy megbízható ellenzéki párt, ha kellett akkor tolta és tolja a fidesz szekerét! Nem lehet megbízni bennük!
Béla333
@evacica: 12.53
Szerintem meg az LMP az akiben meg lehet bízni, ők azok akik az ország jobbá tételéért dolgoznak.
Akikben nem lehet megbízni az azok, akik az elmúlt évtizedekben a Fidesszel a hátunk mögött összefogva szétlopták az országot.
Érdekes, hogy ilyen apróság téged nem zavar, csak az az LMP, amelyik ezen politikai összejátszás ellen, a korrupciómentes közéletért küzd!
Úgyhogy nem hogy nem megbízható, de egyenesen bűnözői háttérrel, múlttal rendelkező MSZP és DK az, akikben nem lehet megbízni!
Katalina62
@Béla333: Miért nem tudsz legalább elgondolkodni azon, hogy az LMP esetleg bizony nagyot hibázott?!
Béla333
@Katalina62: 13.15
Elgondolkoztam ezen! Szerintem ezt most nem lehet eldönteni, ahhoz kell egy kis idő!
Cserébe én meg arra kérlek, hogy te gondolkozz el egy néhány évvel hamarabb történt eseten és mondd el a véleményed: milyen demokrata az, amelyik az adóforintjainkat lopkodja és hogy a Fidesz ezt ne tegye szóvá, a lopott pénz egy részét nekik adja?!
Ha nem emlékeznél segítek: pl. az autópálya kilométerdíjainak a felülszámlázásáról van szó!
Nos?
Katalina62
@Béla333: az sem volt tisztességes, de azért,és most, ha jóindulattal nézem, amit az LMP tett meggondolatlan ostobaság! Ha haszonlesésből tette, akkor tisztességtelenség! Egyébként aki a a Fidesz összefogott bármiért tette, az maga alatt vágta a fát!
Béla333
@Katalina62: 14.22
Ha hozzád betörnek (nem kívánom!) akkor arra ennyit mondasz, hogy nem volt egy tisztességes dolog? Szerintem ez a száz/ezer milliárdos lenyúlás ennél sokkal több: ez bűncselekmény!
Az meg hogy a lopott pénzből a Fidesznek is juttatott, hogy fogják be a szájukat, az meg már maffia stílus!
Még egyszer mondom: az, hogy az LMP helyesen döntött-e az új alkotmánybírók megválasztásával az viszonylag rövid idő alatt ki fog derülni.Bátor vagy elfogult vagy, ha már most elítéled őket. Várj még egy kicsit (mondjuk fél évet!)
De akár hibázott az LMP, akár nem, ez nem hasonlítható össze szerintem egy köztörvényes bűncselekménnyel, amit az MSZP a Gyurcsány vezetésével elkövetett!
Szerintem!
evacica
@Béla333: Ez a te véleményed. Mond már meg, hogy a DK mi a fenét lopott?Gyurcsány még a fizetését se,vette fel, nem mint politikus szerezte a vagyonát, mint pl Orbán és haverjai s a mai nap is jótékonykodik, amit Orbánról és haveri köréről nem lehet elmondani! Az LMP és annak volt vezetője Schiffer nálam akkor mutatkozott ki mikor a kordonbontásnál 2006 Orbánt védte mint ügyvéd. Az LMP most is a fidesz szekerét tolja!Mit akar egy törpe párt elérni ilyen választási törvény mellett? Azt biztos nem hogy Orbánékat elzavarjuk a fenébe!Csak összefogás segítene legalább addig míg elzavarják ezt a korrupt tolvaj bandát normális választási törvényt létrehozni és egy új választást kiírni, hogy mindenki mérettesse meg magát! Csak ez az út járható, ha változtatni akarunk, jó lenne ha ezt a pártok is megértenék és nem az önös céljaikat néznék!
Katalina62
@evacica: Schiffer azért kacérkodott a Jobbikkal is, már akkor amikor az még nem volt látszatra sem "cuki!"
Jozefina
Úgy gondolom az LMP tagsága messze elítéli vezetóik árulását, hogy lepaktáltak orbánnal, akkor, amikor éppen a kormányváltás érdekében kellene az ellenzéknek összefogni. Bernike úgy látszik nbelátta tévedését, hogy önállóan nem tudnak indulni a 2018-as választásokon ezért inkább lepaktált orbánnal. Orbán kegyeire számít, amit nyilván meg is fog kapni, ha másképp nem, akkor majd indulhat a fidesz-kdnp listáján egy befutós helyen!!! Szégyen és gyalázat az LMP vezetóségének a viselkedése. Tagságok kihátrál mögülük.!!!
Béla333
@evacica: 10.14
Nem a DK lopott, ezt soha nem is mondtam. Gyurcsányról az ő miniszterelnökségéről, írtam, arról az időről, amikor ő volt az MSZP párt első embere!
Az összefogásról meg kérdezd már meg a pártvezetődet!
Éppen szűkíti a kört: már csak hárman maradtak, a Fodorék éppen beperelni készülnek őket, az Együtt már eddig sem vett részt a gyűléseken, a kezdeményező PM meg a múlt héten jelentette be, hogy felfüggeszti a részvételét!
Milyen összefogásról beszélsz?
Béla333
@Jozefina: 12.32
Amit írtál, mire alapozod?
A tagság kihátrálásáról, vagy hogy nem tud indulni az LMP 2018-ban?
Saját kútfő? Akkor már érthető ez a zagyvaság!
Jozefina
Ők az árulók, akik elárulták a tagságot!!!
Hadházy Ákos (Országos lista) – 2016. szeptember 12-től[25]
Ikotity István (Országos lista)
Sallai Róbert Benedek (Országos lista)
Schmuck Erzsébet (Országos lista)
Szél Bernadett (Országos lista)
Béla333
@Jozefina: 12.48
Ezzel igazolod az állításod? Ne röhögtess!
Mégegyszer: mire alapozod azokat a dolgokat, amit itt teljes meggyőződéssel írsz?: elárulják a tagságot, nem indulnak 2018-ban, stb, stb.
Legalább a névsoron kívül valamivel támaszd alá a véleményed!
Jozefina
"Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője pénteki közleményében azt írta: az Alkotmánybíróság (Ab) fontos intézmény lenne, azonban a jelenlegi testület nem a jogállam védője, hanem Orbán Viktor rendszerének fenntartója. A Párbeszéd szerint az Ab tagjainak kiválasztása nem lehet elvtelen pártalkuk tárgya, és aki olyan bírákat támogat, akik között megtalálható a szélsőjobb híve, valamint az egyháztörvénnyel a vallásszabadságot szétverő bíró egyaránt, az nem tesz mást, mint elárulja a demokráciát."
Bringás
@aremy: Ez a liberidióták kedvenc mantrája!
Béla333
@Jozefina: tegnap 13.04
Ha a számodra oly kedves DK/Gyurcsányra mondjuk a Fidesz szóvivője mond valamit, azt te el tudod fogadni kritika nélkül?
Ha nem, akkor miért gondolod, hogy ha a PM szóvivőjének a véleményét a csoda tudja honnan ide másolod egy konkurrens pártról, akkor azt el lehet fogadni hiteles forrásként?!
Na ugye!
Tehát van más hitelesebb forrásod arra amit korábban írtál, hogy az LMP elárulta a tagságát meg hogy nem is indulnak 2018-ban, stb?
evacica
@Béla333: Hát a "magyar" összefoglalásról!Sajnos a magyar erre képtelen, és eltűri, hogy ez a tolvaj korrupt banda a szemét is kilopja. Ja és még valamit, nekem nincs párt elnököm, mivel nem vagyok semmilyen pártnak tagja. Legfeljebb van olyan párt amelyikkel szimpatizálok, de az nem a fidesz, Jobbik és LMP! Egyébként hogy ezektől,megszabaduljunk csak az összefogás az egyetlen ki út, de míg az ellenzéki pártok marakodnak és a nemlétező bársonyszékeken vitatkoznak addig ez a szemét banda továbbra is lophatja a közös vagyont!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.