David Lubin, feltörekvő piaci szakértő szerint Orbán Viktor nacionalista gazdaságpolitikája jobban működhet a deglobalizálódó jövőben, mint a liberális gazdaságpolitika, amit más feltörekvő gazdaságok, például Argentína vagy Brazília követ, viszont az ország bezárkózása egyszerre azt is jelenti, hogy kevesebb tényező nagyobb kockázati súllyal fogja befolyásolni az ország működését. David Lubin, a Citi feltörekvő piaci vezető elemzője többek közt Magyarország helyzetéről is beszélt a deglobalizáció árnyékában, a Citi EMEA médiakonferenciáján Londonban: az elmúlt években már érzékelni lehetett a nemzetközi kereskedelem látványos visszaesését, már ötödik éve alacsonyabb a globális kereskedelem, mint a globális GDP. A deglobalizáció tehát nem Trumppal kezdődik el, már évek óta tart ez a folyamat. A feltörekvő piacok korábban tapasztalható erőteljes növekedése megismételhetetlen lesz a jövőben. Ha a feltörekvő országok túl akarják élni a deglobalizációt, ahhoz magas...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Vegulis Eszak Korea vezetoi is luxusban elnek...
Clavigo
Ilyen "" szakértőkkel " tele van az Orbán-konda. Nem véletlenül tartunk itt.
Zeta
Hogyne,amennyiben nem mindenben a külföldtől függünk,6%- at eu pénzek aránya ,ebből 2% növekedést produkál a gazdaság,az autóipar picit gyengébben teljesít, már le is húzzuk a rolót. Irány Észak Korea.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.