A legnagyobb Kína észak-nyugati csücskében, Ninghszia tartományban hatalmas naperőművet épít a legnagyobb kínai magán befektetői csoport alternatív energiával foglalkozó részlege, a China Minsheng New Energy Investment, amikor elkészül, ez lesz a világ legnagyobb naperőműve. Csak néhány szám a projektről: 6 millió napelem panel 2 gigawatt kapacitás Éves szinten 2,7 milliárd kWh áramtermelés 2,3 milliárd dollár beruházási költség Amikor elkészül, ez lesz a világ legnagyobb naperőműve, csak ez az egy projekt nagyobb kapacitással rendelkezik majd, mint más országok, például Tajvan összes naperőműve, és közel akkora lesz, mint Kanada tejes naperőművi kapacitása. Júniusra egyébként nagyjából a projekt fele elkészült, 380 megawattnyi kapacitást pedig már csatlakoztattak is a hálózatra. A projekt költségeinek nagy része a napenergia panelekhez köthető, ezek ára azonban folyamatosan esik: amikor az építkezés elkezdődött, még wattonként 3,85 jüanba kerültek a...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nos, orban, ha Kinat peldanak tekinted, akkor ime egy kovetendo pelda. Es olcsobb mint Paks2
Béla333
Figyelem L.Simon!
Ezek szerint van a világon olyan rész, ahol 24 órában is süt a nap!
Vagy hülyék a kínaiak?
Mert arra gondolni sem merek, hogy L.Simon rosszul, manipulatív módon mondja azt, hogy a napaerőmű azért nem jó, mert nálunk nem mindig süt a nap!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.