Magyarország köszönetet mond azon három ország sportolóinak, akik 1956-ban a melbourne-i olimpiától való távolmaradásukkal fejezték ki szolidaritásukat a magyar forradalom és szabadságharc leverése miatt – mondta Schmitt Pál volt köztársasági elnök, kétszeres olimpiai bajnok, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Schmitt Pál emlékeztetett: hatvan évvel ezelőtt Svájc, Spanyolország és Hollandia bojkottálta az Ausztráliában rendezett játékokat a magyarországi események miatt, az olimpiától akkor távol maradó sportolókat pedig most többnapos budapesti rendezvénysorozaton fogadják civil kezdeményezésre, amelyhez a Magyar Olimpiai Bizottság is csatlakozott.

A Civil Európai Zenei és Sportdiplomáciai Magyar Intézet, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Sportújságírók Szövetsége szervezésében megvalósuló eseménynek 11 holland, egy spanyol és egy svájci vendége lesz az egykori sportolók közül.

Őket hétfőn a parlamentben fogadja Kövér László házelnök, a programsorozat fővédnöke, kedden pedig a Terror Háza Múzeumba látogatnak, az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen pedig konferenciát szerveznek a tiszteletükre, amelyen köszöntőt mond Schmitt Pál. Szintén kedden, az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartanak gálaestet, amelyen magyar olimpikonok köszöntik a vendégeket.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
1984-ről - Los Angelesről - ne is beszéljünk... - ja, azt ő is bojkottálta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Smityi simlis pali -ezt még sikerül újraéleszteni-ja ,hogy ez is a horda viszketegségi végtagja...
Desischado
Mi a manó, ez a plágium palkó még meg van? Minek rontja itt már megint a levegőt? Talán elfogyott a pénz?
desiro
Kaméleon pali a sportnak nem a politikáról kellene szólni.
eszegfu
1956-os események emlékére Melbourne 2006-ban meghivta az akkori versenyzőket és családjukat...kb. 400 sportoló ment el. Talán a magyarok az 50. évforduló alkalmával meghivhatták volna a bojkottálókat... de mi "kivártuk", hogy már csak 13 legyen az élők sorában... Tényleg nem tudom, hogy miért most, miért nem 10-20 évvel ez előtt, vagy ez után, vagy miért nem pont 2016. okt. 23-ra (volt bőven "emlékmüsor")?!
evacica
Hogy ebben az emberben nincs szégyenérzet! Én a történtek után biztos nem villognék mint ő! Na de az Orbán baráti körének nincs szégyenérzete,mivel Orbán sem ismeri ezt a fogalmat!
tutajos
Tudta?
Kádárkedvelt Skiccpali, aki 1982-től miniszterhelyettesként dolgozott a Kádár-rendszer alatt, újabb trófeát gyűjthet be a megélhetésért vívott heroikus küzdelmében:
(havi jövedelme elérheti a havi 2,4-2,8 millió forintot. És akkor az asszony még egy forintot sem tett be a családi kasszába)
-Bombaként robbant ugyanis a hír, hogy a kormány a Nemzet Sportolója címmel ajándékozza meg 2014 karácsonyra!
"Na, ugye!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.