Konti Csillának nem sokáig kellett tartania a hatóságoktól. Boldvai László korábbi MSZP-s képviselő felesége volt az egyik jelentősebb magyar szereplője a Panama-iratokként ismertté vált ügynek, és érintettségének nyilvánosságra kerülésekor számíthatott arra, hogy a hatóságok vizsgálódni fognak nála. A középiskolai tanárként dolgozó nőről kiderült, hogy egy offshore-cégen keresztül jelentős összegeket megmozgató bankszámlája volt az egyik legtekintélyesebb svájci banknál, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) május 12-én pedig nyomozást is indított az ügyében költségvetési csalás gyanújával. Ez az eljárás azonban alig több mint egy hónapig tartott. A NAV Kiemelt Ügyek Osztálya ugyanis már június 13-án arról értesítette a nyomozás kezdeményezőit, hogy bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ezért megszüntetik az eljárást. Nem tartott sokkal tovább a Panama-iratokban feltűnt fideszes politikust érintő nyomozás sem. Horváth Zsolt korábbi fideszes parlamenti képviselőről az derült...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Itt össze is ért a Fidesz és az MSZP pénzmosós, lopkodós története.
A Fidesz vezette NAV nem vizsgálja az MSZP volt pártpénztárnokának offshore százmillióit, az MSZP nem feszegeti a Fideszes offshore pénzszivattyút, a Polt féle ügyészség meg nem nyomoz!
Csak a pénz szivárog ki akadálytalanul az országból. Az adóforintjaink...:

hetek.hu/belfold/201207/offshore_nagyhatalom_a_magyar_elit
"Offshore-nagyhatalom a magyar elit
A kommunista titkosszolgálat keze is benne lehet, hogy a magyar üzleti elit szereplői nemzetközi mércével mérve igazi offshore-lovagoknak tekinthetők. A „tutira” feltehetőleg a szovjet és a bolgár elvtársakkal együtt leltek a magyar külkeresek, bár mindezt szigorúan titkosnak minősített dossziék őrzik. Az üzlet kormányokon átívelő mértéket öltött. Egy főre vetítve 22 ezer dollárt, csaknem hatmillió forintot veszített Magyarország.
A világon jelenleg mintegy negyven olyan állam (némelyikük kis sziget csak) létezik, amely úgynevezett adóparadicsomi területként komoly kedvezményeket kínál az off¬shore cégek számára. Nagyjából a magyar államadósság két és félszerese áramlott ki ilyen cégek irányában Magyarországról a '80-as évek óta. Legalábbis ez derül ki a világ leg¬elismertebb offshore-ral foglalkozó civil szervezete, a Tax Justice Network kutatásából
Róna Péter és Palócz Éva egyaránt úgy vélekedett, hogy azért sem várható az elit radikális fellépése az offshore alkalmazásával szemben, mert éppen ők azok, akik haszonélvezői ennek az erkölcsileg vitatható, de amúgy jogszerű eszköznek. Róna Péter azt is hozzátette: nehezen tudja elképzelni, hogy radikális szigorítás történjen offshore-fronton, hiszen a Fidesz üzleti holdudvarában is nagy népszerűségnek örvend a pénzkimentési technika."

Már 2010-ben 6.000.000,-Ft azaz HATMILLIÓ Forint kilopott pénz jutott minden egyes magyar állampolgárra.
MSZP hallgat!
Fidesz hallgat!
Béla333
Elképesztő, hogy azok a pártok, amelyeknek a pártpénztárnokai és a "pártelitje" érintett egy ilyen országkárosító ügyben, ahelyett hogy bocsánatot kérnének tőlünk, meglopottaktól, visszafizetnék amit tőlünk elloptak és elhúznának oda ahová valók, ezek most is "vezetik" az országot illetve szeretnék, ha lennénk olyan hülyék, és újra megbíznánk őket, hogy had lophassanak tovább!
Remélem mindenki észnél van és lesz, amikor az X-et be kell húzni és nem felejti el, hogy kinek is köszönhetjük az ország nyomorát!
human
@Béla333: Felmérések szerint a rendszerváltás óta közel az államadósságnak megfelelő pénz hagyta el az országot illegális úton.
Béla333
@human: 09.25
Rosszabb a helyzet!
Amit beidéztem itt feljebb cikket az is arról szól, meg amit ide idézek be az is, hogy a 2010-es államadósságunk KÉT ÉS FÉLSZERESE ment ki az országból offshore cégeken keresztül!!!:

"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba, amivel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja a nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen szerint szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
www.hirarena.com/a-teljes-allamadossag-ket-es-felszereset-tuntettek-el_626

Ha érdekel, érdemes elolvasni az egész cikket is!
Ott van az eredeti tanulmány is igaz angolul!
Béla333
@human: 09.25
Csak kiemelném:-es helyzet az amit beidéztem.
Ez után jött a Fidesz dúlása!
Hogy most hol tart az ország, mennyi pénz ment ki a Fidesz királysága alatt, még nem is lehet felmérni!
Legfeljebb azt tudhatjuk, hogy mennyi Uniós felzárkóztatási pénzt kaptunk, de ennek semmi eredményét nem látni!
Nemhogy felzárkóznánk, a lemaradásunk egyre nő!!!
Béla333
@Béla333: 09.48
Lemaradt a beírásom egy része:
Az első mondat kompletten:
"Csak kiemelném: 2010-es helyzet az amit beidéztem."

Így talán érthető!
human
@Béla333: Elég elszomorító a tudat, hogy rég magunk mögött tudhatnánk az adósságunkat, de néhány magát magyarnak hazudó miatt egyik napról a másikra kell élnie a többségnek.
Béla333
@human: 10.09
És százezerszám mennek el a magyarok az országból egy élhetőbb élet reményében!
human
@Béla333: Ismerősöm is kint dolgozik. Szokott honvágya lenni, de pár hét itthon és már kifele vágyik. A politikai tér miatt is, az egy dolog. De ugyanennyit nyom a latban az emberek viselkedése. Vagy pusztán csak az ahogy megfigyeli őket az utcán. Teljesen más kint a hangulat terrortámadás ide vagy oda. Más is a pozitívumok közé sorolja, hogy sokkal nyugodtabbak kint az embereke.
human
"Annyi mindent írt a sajtó Pharaonról, hogy az ügyészség teljesen belezavarodott, ezért inkább nem is nyomoznak"
propeller.hu/itthon/3254138-annyi-mindent-irt-sajto-pharaonrol-hogy-ugyeszseg-teljesen#v1752007

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.