Meg kell védeni a rezsicsökkentést, amelyet csak a hatósági árszabályozás tud biztosítani – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán péntek este.

Tuzson Bence szerint Európában az az irány kezd érvényesülni, hogy "szabadítsuk fel az energiaárakat", és azokban az országokban, ahol sok a versenytárs, ez talán reális. De – mint fogalmazott – Közép-Európában "megtanulhattuk", hogy az ilyen típusú verseny nem feltétlenül jelenti az árak csökkenését, a rezsicsökkentést csak a hatósági árszabályozás biztosítja.

Hatósági árszabályozással védi meg a rezsicsökkentést a kormány

Ahol csak egy-két versenytárs van, akik le tudnak ülni egy asztalhoz, és meg tudják beszélni, hogy milyen legyen "a jövő évi szabad ár", az semmiképpen sem jó, ilyenkor az államnak be kell avatkoznia, meg határoznia az árat, mert "így lehet a magyar embereket megvédeni" – hangoztatta.

Tuzson Bence szólt arról is, hogy 4,7 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta, amire a rendszerváltás óta nem volt példa. Az államtitkár azt mondta, az európai uniós átlag 8 százalék körül van, Magyarország ebben nagyon jól teljesít, és ehhez az emberek kemény munkája kellett.

Felidézte, hogy jövőre a minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő, és a kormány járulékcsökkentéssel segíti, hogy nőjenek a bérek – 5 százalékponttal csökkennek a munkáltatói járulékok. Úgy fogalmazott: ha erősödik a gazdaság, lehet csökkenteni az adókat – ebbe a körbe tartozik a személyi jövedelemadó és a társasági adó csökkentése is.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@kakaósbögre: Ez rosszabb! Jelenleg nem a "rezsicsökkentés" ellen szólt Brüsszel, hanem pont az átláthatatlan hatósági árak ellen! Az senkit sem zavar a hívek közül, hogy miközben a világpiaci árak csökkennek, nálunk vagy nem változnak, vagy növekszenek?
Ott tartunk, mint ötven éve, hogy a magasabb árak "begyűrűznek", az alacsonyak nem találnak ide!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Leírtátok a lényeget, annyit tennék hozzá, hogy valójában a saját hasznukat védik, mert ebből a különbözetet ellopják a maguk hasznára. Brüsszel pontosan ezeknek az átláthatatlan hatósági áraknak akar véget vetni. Ezt persze orbánék foggal körömmel védik, mert ha a világpiaci árból származó különbözet nem lenne, akkor miből "csökkentenének" rezsit úgy, hogy 30%-os haszonkulccsal tudnak lopni? És van bőr a pofájukon úgy beállítani, mintha az embereket akarnák megvédeni. Undorító maffia banda!
eszegfu
@Desischado: 1:29 Amiket irsz, azt csak innen-onnan "felcsipegetett" hirekből tudjuk leszürni...de azt hiszem elképzelni sem nagyon tudjuk mekkora összegekről van szó!:(
magyarbakancs
@eszegfu: " Éljen soká a Nemzeti Kukahivatal!:))"
Megbonthatatlan kukabarátság virágozzék.
Szemétre velük.
Desischado
@eszegfu: Sajnos, igazad van, de talán jobb is így, mert lehet, hogy gutaütést kapnánk, ha tudnánk, valójában mekkora összegeket lopnak el!
papa.49
Takonybence talán úgy kéne kezdeni,hogy azt az adót amit kivetettek az üzemanyagokra mindjárt eltörölni, érvényesüljön a világpiaci ár, a földgáznál picsán rúgni a Svájcban székelő társulatot akiken keresztül az ország kapja a ruszki földgázt, mert ott is van 30 % árrés, inkább a nyakatokon lenne rés keresztbe tetves szarházi lopós gecik!!!
Tudod hülyebence rám hülyén nézhetsz, de engem nem tudsz hülyének nézni, én már akkor fénylettem, mikor te még bűnös gondolat SE VOLTÁL!!! Az én, meg a velem egykorúak biztosítottuk azt az anyagiakat, hogy te meg a hozzád hasonló paraziták járhassatok egyetemre, ezt soha ne feled, mert eljön az idő mikor eszedbe lesz vésve ez!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.