A kormánypártokat a teljes felnőtt népesség 32 százaléka támogatja, a Jobbik változatlanul 12 százalékon áll, az MSZP támogatottsága pedig egy százalékpontos csökkenés után 7 százalék, a DK-é ismét 5 százalék – közölte a Nézőpont Intézet reprezentatív felmérésének összegzését az MTI-vel szombaton.

Az Együtt, a Fodor Gábor által vezetett Liberálisok és a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága egyenként 1 százalék, míg az LMP-vel ezúttal is a teljes felnőtt népesség 3 százaléka szimpatizál – tették hozzá.

Az intézet a Magyar Idők megbízásából készített felmérésében Donald Trump megválasztásának hatásáról is megkérdezte a lakosságot. Bár Donald Trumpról csak a megkérdezettek 51 százalékának van véleménye, közülük a többség úgy gondolja, kedvező Magyarország szempontjából a republikánus jelölt megválasztása – írták.

Tízből kilencen hallottak az amerikai elnökválasztásról, míg tízből hat magyar számára beszédtémát is szolgáltatott annak eredménye.

Trumpról csak a megkérdezettek felének (51 százalékának) van véleménye, 32 százalék szerint kedvező, 19 százalék szerint rossz Magyarország szempontjából a republikánus politikus megválasztása.

A kérdésben véleményt alkotók csoportján belül leginkább a kormánypárti szimpatizánsok optimisták Trump elnökségével kapcsolatban, 82 százalékuk nyilatkozott pozitívan, míg legkevésbé a baloldaliak (40 százalékuk) látják optimistán a jövőt e témakörben.

A közvélemény-kutató intézet megállapította azt is, hogy bár a Jobbik vezetése szkeptikus az új amerikai elnökkel szemben, a párt e kérdésben állást foglaló szimpatizánsainak 60 százaléka mégis úgy véli, kedvező Magyarország szempontjából Donald Trump megválasztása.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Erről egy régi szakállas vicc jutott eszembe:
Matek órán a tanár megkérdezi a kis Khon-tól, hogy
- Ha egy alma 5 forint, akkor mennyit ér 4 alma?
- Az attól függ tanár úr!
- Mitől Khon?
- Hát hogy veszem vagy eladom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
...társadalom és a nyilvánvaló tényszerűen tapasztalható machiavellista state capture), és érvényesíteni a kormánnyal nem egyetértő néptömeg akaratát. A demokrácia legfőbb lényege és fundamentuma a NÉPFELSÉG ELVE, A NÉP TÖBBSÉGÉNEK AKARAT ÉRVÉNYESÍTÉSE, ámde a nép kisebbségének akaratának is figyelembe vétele és érvényesítése lehetőség szerint (ez az ellenzék dolga volna ugyebár), Namost orbanisztánban pontosan fordítva van, a népfelség illetve a nép többségének akarat és érdekeli EGYÁLTALÁN NEM ÉRVÉNYESÜLNEK, semmit sem vetnek a latba.. a 34%-os parlamenti ellenzék képviseli a 75%-nyi nem kormánypárti magyart... és a 66%-nyi kormánypárti pedig a 25%-nyi hívüket (akiknek persze legalább a fele nem valódi hívük hanem nekik kiszolgáltatott nyomorult, aki kényszerítve és zsarolva volt és van, és e kényszer miatt szavazott rájuk) Namost a népfelség fundamentuma úgykábé pontosan NULLA itt orbanisztánban, sőt pontosan azt ellentéte valósul meg (csak úgy ahogy a bolsevik és náci diktatúrákban is) tökéletesen kiherélte és működésképtelenné tette ez a hazaáruló maffiadiktatúra a parlamentet, ugyanúgy a jogrendszert, törvénykezést és közigazgatást (a sajtó illetve média bekebelezését épp most élvezhetjük); miközben nem 50% nem ért velük egyet, HANEM 75% (ha a teljes lakosság arányát nézzük, ha a választásra jogosultakat, akkor is csak kb 30%-a van mellettük ugyebár, bár nagyon bravúros és zseniális társadalomterrorizáló trükk, hogy a lakosság kb 25%-nak (illetve a szavazók 30%-ának, ha úgy tetszik, minimális a különbség ugyebár) támogatásával, hogy lehet a parlamentben kétharmadot szerezni (bár nincs új a nap alatt, Hitler is kb így csinálta...), mondjuk ő ugyebár kommunista terrorizmusra hivatkozva (önmerénylettel természetesen) ugyebár fel is oszlatta és bezárta a parlamentet (és ó milyen boldogan tenné meg, ha tehetné Orbán is ezt ugyebár). De lényegében megtette valójában, hiszen aljas hazug sunyi trükkökkel csalással és társadalom megerőszakolással inverz parlamentet valósított...
Szeparepa2
... meg (de ez is csak számszakilag igaz, hiszen a gyakorlatban ennek a 34% ellenzéknek is nullára konvergál az effektivitása), tehát gyakorlatilag a parlamentet kiiktatta (nyugodtan be is lehetne zárni, semmi jelentősége már hogy van, az egész egy röhejes bábszínház és bohózat). A lényeg, hogy ebben az országban a lakosság 75%-ának akarata és véleménye EGYÁLTALÁN NEM ÉRVÉNYESÜL AZ ORSZÁG IRÁNYÍTÁSÁBAN... 25% extrém kisebbség ostoba agyhalott erőszakos és hazug akarata van ráerőszakolva és rá terrorizálva a másik 75%-ra, mindez demokráciára hivatkozva, annak hamis égisze alatt (ami az emberiség teljes történelmének egyik legfelháborítóbb és legszégyenletesebb hazug aljassága... (a demokratikus világ szemében ma nagyobb szégyenben vagyunk mi magyarok emiatt, mint anno a szocialista időkben, mert akkor legalább annyi mentségünk volt, hogy szovjet diktatúra miatt kényszerültünk erre... ma semmilyen külső erő nem kényszerít minket, hanem magyar magyarnak farkasa ismét mint mindig nyomorult szégyenletes történelmünkben) ez még annyira sem demokrácia, mint amennyire a Kádár rendszer volt a 80-as években, hanem a demokrácia szégyene, a demokrácia megcsúfolása, leköpése, sárba tiprása, a történelem, egyik legaljasabb legsunyibb antidemokráciája, azaz diktatúrája az orbánterror és ezt minden értelmes ember pontosan tudja... elég szomorú hogy neked nem igazán megy ennek a trivialitásnak a felfogása...
prime777
Ez valóban szopás,hogy ez az ország ilyenné lett.
Ebben benne van az elmúlt 25 év.
Az,hogy folyamatosan kisemmizték az embereket.
Filléres bérekért.
A politikusok meg csak gazdagodtak munka nélkül.
Az emberek nem akarnak már dolgozni - elég volt.
Viszont gyorsan meggazdagodni annál inkább.
És ha még hozzáadjuk azt,hogy a magyar irigy öntelt és gyűlölködő - nos akkor nem is csoda ,hogy egy ilyen rendszer ami most van fennállhat.
És fent is fog állni.
Van annyi "megvett" szavazójuk akik már csak azért sem szavaznának másra mert akkor az ő könnyű,biztos kis életüknek vége.
Na meg miben lenne az új kormány jobb?
Az is csak hozná a sleppjét ,és akkor majd csak azoknak lenne jó akik velük vannak jóban.:D
Kis ország ez,könnyen ki lehet csinálni a társadalmát és az egész hazát.
Nem lesz itt kormányváltás,ez tökéletesen látszik.
Azon okok miatt amit fentebb írtam.
Becsület,tisztesség? - hagyjuk már! ...abból éhen lehet halni,és az emberek most akarják megélni az életüket.
És minél többet akarnak - ennyi.
A fidesz ezt jól megcsinálta.
Zsenik a maguk nemében.
Aki meg nem kedveli őket mert tényleg piszkosság amit csinálnak.
Hát az így járt.
prime777
A fentivel azt akartam mondani,hogy ez az eredmény igaz lehet.
Akárhogy is,de nagyot nem tévednek.
Ha a szocik jól csinálják és még kicsit belehúznak, akkor be sem jutnak 2018-ra a parlamentbe. :D
A Jobbik ugye az állandó kirekesztő filozófiájával lazán bent lesz.
Meg talán a DK.
A többi megy a levesbe.:D
karma1
@vadsanca: 13.19-re: Igazad van. igy szavaznak Ausztraliaban: minden szavazokoru ember szerepel a szavazasi listan, es ha nem mesz el a meghirdetett nepszavazasra, szamolhatsz azzal, hogy penzbirsagot, vagy bortonbuntit kapsz a tavolmaradasert. Ez valoban megmozgatja a teljes lakossagot, de ezzel meg az a problema, hogy a szavazasokon nincs oriasi szavazatkulonbseg, amivel egy-egy part elsopro gyozelmet arathatna, hanem inkabb nagyon kozeliek az eredmenyek, sokszor pl. 48-52 %-os az arany, es igy allandoan fenn is all egy bizonyosfajta feszultseg a politikaban. (Nagyon-nagyon surub valtakoznak a miniszterelnokok Auziban...)
JAJMÁR
@Sanyi2015: Igen, ebben igazság van. A féligazságok, meg a valamiféle igazságot is rejtő szólamok közé éppen beleillik. Populizmus a javából, no de erre épül az egész rendszer.

Valójában a demokráciának van még pár alapfeltétele, a szabad választáson kívül is, aminek szintén teljesülnie kellene. Pl. az információhoz jutás szabadsága és lehetősége, hogy a közös döntés megalapozott legyen. Aztán az átláthatóság, a kormány elszámoltathatósága, a fékek és egyensúlyok rendszere és a satöbbi satöbbi satöbbi!

Ugyanis demokráciában a nép megválaszthat egy kormányt 2/3-dos többséggel, és négy, v. egy év múlva akár a pokol fenekére is küldheti, ha azok azt érdemlik, ha azt képzelik, hogy nekik joguk van hülyének nézni a választókat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.