Előzetes letartóztatásba helyezték kedden azt a két férfit, aki péntek este egy villamos vezetőjét, több utasát, valamint egy söröző vendégeit is bántalmazta Budapesten – közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

A gyanúsítottak péntek este a Móricz Zsigmond körtéren egy villamoson hangoskodtak, több utast bántalmaztak, később egy közeli vendéglátóhelyen több embert megvertek.

A Budai Központi Kerületi Bíróság megállapította, hogy mindkét gyanúsított ellen folyt már büntetőeljárás, és el is marasztalták őket. Egyikükkel szemben más bűncselekmények miatt jelenleg is folyamatban van büntetőeljárás, néhány hónappal ezelőtt szűnt meg az előzetes letartóztatása.

Emellett a bíróság figyelembe vette a pénteki cselekmények sorozatjellegét: a villamoson történtek után alig egy órával történt a második támadás, amely még erőszakosabb volt, és még több embert érintett.

A két fiatal férfi ellen a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség folytat eljárást felfegyverkezve, társtettesként elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

Az előzetes letartóztatás elrendelését a bűnismétlés közvetlen veszélye indokolja – közölték.

A bíróság a gyanúsítottak előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb 2017. január 20-ig rendelte el. A végzés nem jogerős.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nahát az a megbocsátó anyukája az egyik erős fiúnak, elfelejtette megemlíteni, hogy az az ártatlan kölke nem először keveredett rossz társaságba! Lehet, hogy ő maga a rossz társaság, kedves anyuka?
wagabund
na, a sitten lehet erősködni...az a baj, hogy ott sokan vannak akik sokkal erősebbek...most elmondhatja az anyuka, hogy húbasszameg, de rossz társaságba keveredett a kedves, aranyos fiacskám...pláne ha tudná, mi fog vele történni.
Szókrakész
Már rég utólagosban kéne lenniük, nem előzetesben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.