Jön a digitális vény és beutaló. Hamarosan elektronikusan intézik majd a beutalóinkat, a receptek felírását, jön az e-egészségügyi rendszer! Egy szakember azt mondta a Tényeknek, hogy az elektronikus rendszer kiszűri, ha valaki nem akar kiváltani bizonyos gyógyszereket, de a várólistákat is rövidíti majd. Lesz elektronikus recept, e-beutaló és e-prprofil funkció. A profilt úgy kapja meg a beteg, ha regisztrál az ügyfélkapun keresztül, ezután pedig nyomon tudja majd követni, hogy mit írt fel a háziorvos, neki személyesen milyen teendői vannak, milyen gyógyszert kell kiváltani, milyen rendelésre kell menni vagy, hogy éppen hová utalták be. Egy háziorvos azt mondta a Tényeknek, hogy a rendszerrel sok időt spórolhatnak. Jövőre indul az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT), melyhez az egészségügyi szolgáltatókon kívül csatlakoznia kell például a mentőszolgálatnak és a gyógyszertáraknak is.

Forrás: bekezdes.com
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Az az idős személy, aki 70-80-éves és még életében nem kezelt számítógépet, hogyan fog bejelentkezni az Ügyfélkapun, hogy ellenőrizze a részére felírt gyógyszereket és beutalókat!?
Manhattan
Az az idős személy, aki 70-80-éves és még életében nem kezelt számítógépet, hogyan fog bejelentkezni az Ügyfélkapun, hogy ellenőrizze a részére felírt gyógyszereket és beutalókat!?
magyarbakancs
Mi van azokkal kinek nincs számítógépe,ügyfélkapuja?
Ügyfélkapu regisztráláshoz elkel személyesen vánszorogni a kormány ablakhoz.
Mi van a fekvő agy vérzett(sztrokos) beteggel a mozgás korlátozottal,a pszichés betegekkel?
Manhattan
@Horizont: Sok helyen még villany sincs, nem hogy számítógép internettel. De mégha lenne is, az idősek a reszkető ujjaikkal el sem találnák a gombokat szegények... :(
Eladott Ország
Beköszönt a Digitális Nemzeti Bolodogság és az e- egészségügyi rendszer.
Már látom is lelki szemeimmel azt a felemelő pillanatot, amikor Deutsch Tamás beizzítja a wifit
Alsóbugyornokon, ahol 110 százalékos a munkanélküliség, az utolsó egér is régen éhenpusztult és az átlagéletkor 83 év úgy, hogy beleszámoltuk a két frissen kiket gólyafiókát is. Az e-egészségügyi rendszer is jó ötlet, amennyiben adnak hozzá számítógépet, elektromos áramot, konnektort, íróasztal és széket. Ugyanis sok családnál ezek egyenkénti, vagy együttes hiánya is vidáman fennáll. Persze már nem sokáig, csak ameddig beköszönt a Digitális Nemzeti Boldogság. Alig bírok magammal izgalmamban! Már csak egyetlen kérdésem maradt erre az évre: a sok digitális jó mellett nem lehetne esetleg piaci alapon felkérni egy orvosembert, ugyan, vizsgálná már meg honatyáinkat egészségügyileg? Mert aggódom én értük és igazából nagyon sok olyan ember van ebben az országban, akik testileg sérültek, vagy nem sérültek, de mentálisan és morálisan is teljesen épek. Talán néhány megfáradt politikust időszerű lenne lecserélni.
Nem digitálisan, hanem igaziból.
Eriksson
Na, ez ilyen. Ha valami újszerű van kilátásban, rögtön megjelennek a fanyalgók. Nem az az első gondolat, hogy nahát, az emberek nagy részének könnyebbség lesz, hanem az, hogy miért nem lehet, mert van néhány kivétel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.