Az elkövetkezendő napokban, az érkező hidegfrontok sarkvidéki eredetű levegőt hozhatnak a Kárpát-medencébe, ennek köszönhetően a hét második felében a napi legmelegebb értékek is mínuszok lesznek. Ma azonban még fagypont felett lesz a csúcshőmérséklet.

Napközben északkeleten, keleten továbbra is egész nap megmarad a köd és a rétegfelhőzet, másutt azonban napközben javulnak a látási viszonyok, csökken a felhőzet, délen pedig marad a napos idő. A ködben hószállingózás is előfordulhat.

Késő délutántól észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, késő este északon helyenként gyenge havazás, a Dráva mentén kisebb mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék is lehet.

Délutántól a Dunántúl északi felén megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a ködös területeken 0 és -4, másutt általában 1 és 5 fok között valószínű, de a Dráva mentén ennél melegebb is lehet. Késő estére 0 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet.

(met.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Kell motoroznom legalább 30 km-t.
Az a lelki békére gyógyír!
verőce21
Tegnap délután, megyek az utcán a Zeneakadémia felé, s egy narancsszínű felhőt veszek észre amely egyedül vitorlázik a kristálytiszta téli égbolton. Délután van, három óra. Egyszerre olyan mámor és önkívület fog el, hogy meg kell állnom. Ennél a narancsszín felhőnél még soha szebbet nem láttam. Az öröm váratlanul, orvul ront rám, mint valami gáztámadás. Nem is tudom, hogy honnan? Csak azt érzem, hogy édes élni, különösen ilyen derült, hideg napokon, megvárni amíg a délután rózsaszín parazsa kialszik, homály borul mindenre, messziről pedig a lámpák kigyúlnak.

Ma pedig már a szürke borult égből lassan szállingózni kezd majd a hó, hamarosan szánok csilingelnek mindenfelé vidéken. Micsoda ígéret és igézet száll száll felém mindenünnen. Úgy rémlik, hogy az ami igazán szép, még előttem van és nem mögöttem. Dobogó szívvel, rajongva, reménnyel teljesen szemlélem a felhőket, s azon töprengek, hol láttam, milyen tájon, milyen álomban, vagy milyen színpadi díszleten ilyet, színes lámpákkal, ravaszul és valószínűtlenül megvilágítva? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.