Tavaly év végén 3022 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, továbbá 2097 vállalkozás egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

A listán szereplő magánszemélyek közül 29 lakcím nélküli. A 2097 vállalkozás közül 540 működő, illetve csődeljárás alatt álló gazdálkodó, 760 kényszertörlés, 753 felszámolás, 44 pedig végelszámolás alatt áll.

A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva mintegy 30,22 milliárd forinttal, a cégek a 100 milliós küszöbbel 209,7 milliárd forinttal tartoztak 2016. december végén, együttes minimális tartozásuk mintegy 239,9 milliárd forintra rúgott. A valóságos tartozások azonban sok esetben ennél jóval nagyobbak, hiszen vannak milliárdos tartozású cégek és olyan magánszemélyek is, akikkel szemben százmilliós követelése van az adóhatóságnak.

A cégek között továbbra is gyakorlatilag valamennyi ágazat fellelhető, a listán építőipari, ingatlanforgalmazó, szállítmányozási, borászati, kereskedelmi, logisztikai, marketing vagy például gyógyszergyártó vállalkozás is megtalálható.

Jó ideje a tartós adósok között van például a Hospinvest Egészségügyi Befektetési Zrt. és a Gyöngyösi Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft., amelyek felszámolás alatt állnak. A tartós adósok közé tartozik többek között a bodajki Studentka Work Iskolaszövetkezet, a mándoki Szabolcs Alapfokú Táncművészeti Iskola, a bajai, kényszertörlés alatt álló MELÓRA Eötvös József Főiskola Iskolaszövetkezet és a budapesti Hétfő Alapítvány is.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
- Rabbi! Hiányzik a pénz a perselyből. Mi tévő legyek?
- Tedd vissza, fiam!
human
Most komolyan. Ez a NAV egy röhej. Kezdték a "Tolmácsot kérek" Ildikóval, aztán a tokaszalonna Tálaival folytatták. Az előzőről az edényekkel seftelő cigány asszony jut az ember eszébe, az utóbbiról meg, hogy sportolni kellene.
namihami
Fent jelzett ""adósok és tönkrementek"" vezetőinek és ügyvezetőinek elég lenne agy tartós bennlakás céljait szolgáló műintézet pontos címét valamint az ottlét megfelelő (nem elévült) időpomtját a tudomására juttatni és lásscsodát, rögvest akadna némi fillérke a sifonér fiókjában.
És ha ez se lenne képes jobb belátásra bírni, akkor vigyázzanak rá és dolgoztassák a kaja-szállás és védelem költségeiért.
De a gond abból adódik, hogy azok is csak azt csinálják, amit fenn látnak, csak a mérték kisebb.
1magyar
Millión felül nem is tesznek érte semmit, csak a bérből és fizetésből élőkön hajtják be a kenyérrevalójukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.