Már egy ideje birizgálja a csőrömet néhány gondolat, fogalmazgattam magamban úton-útfélen, de aztán  sikerült mindig visszaszívnom őket. Most azonban valahogy úgy vagyok vele, - miért ne? Ugyan mi tarthat vissza attól, hogy egyszer én is elmondjam a mondandómat. Hátha lesz - esetleg - aki elolvassa,…netán még el is gondolkodik rajta. Nem, nem bízom benne, hogy ez a VALAKI személyesen ÖN lesz, erre megvannak az emberei, de ha pár szót a fülébe súgnak levelemből, már az is egy kis elégtétel lesz számomra. Mindenkinek kell egy kis öröm az életben, én kicsivel is beérem. Kezdem a bemutatkozással. Nevet, adatot hiába írnék, Ön abból összerakni nem tud semmit. Egy korosztály vagyunk. Nem egy évjárat, az egyik jobb, a másik gyengébb, egyikünk idősebb, másikunk fiatalabbnak néz ki...

Forrás: kmks.blog.hu
Feltöltő: MariO
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az ESZOSZ a szélhámos Tasó Laci és Woldemortok gazemberek országa.
"Úgy hiszem, hogy a közel 3000 család kálváriájában benne van napjaink Magyarországa, a maga teljes valójában. Hazánkban sok százezer olyan ember él, aki még a nyolc általánost sem végezte el, így a munkaerőpiacról gyakorlatilag kiszorult. Sokan közülük talán még sohasem dolgoztak, valódi munkahelyük nem volt. Egyik napról a másikra élnek, gyakran emberhez méltatlan körülmények között vegetálnak. Rajtuk, a társadalom talán legelesettebbjein próbált segíteni az elmúlt években több olyan projekt, amelyet EU-­s pénzekből finanszíroztak. Erős a gyanúm, hogy a pályázatokat személyre, cégre, szövetkezetre szabottan írták ki, a nyertes előre adott volt. Csak így lehetséges, hogy több milliárdot verhettek el valakik, anélkül, hogy az érintettek – döntően romák – helyzete egy jottányit is javult volna. A rengeteg pénz nagy része kézen­ közön vándorolva eltűnt, a közpénz valószínűleg magánosítva lett. A védhetetlennek látszó Voldemort
ügyön kívül, a magyar hatóságok egy csigát is megszégyenítő lassúsággal „teszik a dolgukat”. Így van az ESZOSZ esetében is, ahol az illetékes testületek „munkája” az akták áthelyezése egyik helyről a másikra. A felelősök pedig röhögnek a markukba, élnek mint Marci Hevesen. Nincs kifizetődőbb ma Magyarországon, mint Fidesz ­csókosnak, strómannak, netán a „nemzet gázszerelőjének” lenni."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
MariO
@Nessy: Ezek az emberek nem hogy utalványt nem kapnak, de ha jól dolgoznak, még jó szót sem.
radios45
@MariO: a közmunkásokat mai rohanó világban nem sokba nézik, mert ha elmúlt 45éves és van 2-3szakmája, akkor azért nem veszik fel, mert rég kiesett a gyakorlatból, és mi az hogy 1-2évet lehúzott ökinél, vízügynél,havi 52ez.ft.ért,?
Ha fiatal akkor miért került oda, és hogy nem tanult más szakmát, miért nincsen gyakorlata, nem is tud/akar dolgozni,/gondolják a cégeknél az okosok, hr-esek, ezért inkább nem is állnak szóba velük.
Na meg ha nincs +ban piacképes szakmája valakinek, akkor pedig alapból nem kell sehová, amennyiben vidéki az is gond, természetesen.
Így aztán marad közmunkásnak, élete végéig a szerencsétlen, szegénységben, nyugdíj nélkül..
Ja aki nem hallotta volna, az idén megfelezik a közmunkások létszámát, mintegy 130ez.fővel szándékozik csökkenteni a kormány, átszervezések is lesznek..
MariO
@radios45: Erről szól a Levél Magyarország Miniszterelnökének, valami ilyesmi a címe a blog-on. Jelenleg ez a bizonyos felezés nem tudható hol tart, mert eredetileg úgy volt, hogy januárban kormánydöntés lesz a döntésben, de eddig semmi. Ráadásul közmunkára közel annyi pénzt irányoztak elő, mint múlt évben, plusz, ugye még vendégmunkásokat is toboroznak Ukrajnában. Így aztán az embernek fogalma sem lehet arról, hogy mit terveznek. Mindenesetre, ha behozzák, hogy 3 éven belül csak 1 évet lehet közmunkás az ember, akkor a kisfalvakban mindenki egyszeriben segélyes lesz, tönkremennek az önkormányzatok. Romlik a munkanélküliségi ráta, kevesebb lesz az adóbevétel, gyengül a gazdaság. Ha pluszban behozzák azt is, hogy szakmunkás nem lehet közmunkás, akkor valójában azokat szigetelik el a közfoglalkoztatástól, akik minőségi munkát tudtak letenni az asztalra. Mert azért az a valós helyzet, hogy a közmunkás rétegnek sajnos nagyon nagy százaléka vagy életében nem dolgozott, és fogalma sincs, hogy kell viselkedni, tevékenykedni egy munkahelyen, vagy pedig mentálisan már annyira tönkre ment, hogy normál helyen meg sem állná a helyét. De ettől még talán nem kéne végig taposni rajta...
radios45
@MariO: márpedig csökkenteni fogják a létszámot, márc.ápr-tól teljesen átalakul a rendszer, én az újságcikken kivül, a kormányhivatal , foglalkoztatási osztályán dolgozótól is kaptam, felvilágosítást, de biztosra nem mond senki semmit, egyébként..
Nyilván nem véletlen ez, meg mint ahogy az sem, hogy 2percet nem beszéltek a köz.tv.ben, dec.ben, +idén januárban, a közmunkások foglalkoztatásáról, vagy azok kilátásairól, jövőjéről..
Az biztos hogy ha lapátra kerülnek, így vagy úgy, ők lesznek a hibások, azért amiért megint munkanélküliek lettek/lesznek/, mert nincsen piacképes szakma, és/vagy nem tudtak elhelyezkedni a hosszú évek során, pedig a mindenható kormány, eszközzel +pénzel, tanfolyamokkal támogatta öket..
Ugyanaz lesz mint, 2010-ben, 2011-ben, megint jönnek a gyűlöletkeltő társadalmi hangulatot keltő, jól fizetett megmondó emberek, a köz- tv.ben, rádióban, ettől még nem lesznek nagyszámú munkahelyek, vidéki kisvárosokban, a keleti régiókban, elmaradott részeken, pl.békés megye, borsod megye, stb..
radios45
@MariO: Egyébként a Linamarban van felvétel, és a fizetés is 120ez.ft. +pótlék, nettóban, többnyire segédmunkásokat, gépkezelőket keresnek, gépalkatrészek gyártása, előkészítés, precíz munkavégzés,
Ami a lényeg napi 12óra munkavégzés, +hétvégén is menni kell, utazás napi 1,5-2óra, busszal, hajnalban indul 4óra 20p.kor, nem sok embert ismerek ,aki bírja.., aki bírta.
eszegfu
Első olvasáskor nem igen értettem miért is csak "képzeletbeli közmunkás"? Ha egy kicsit a történet "mögé" nézünk, sok minden kiderül! Az ESZOSZ-t (Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet!!!) Jászapáti fideszes polgármestere Pócs János alapitotta. 2014. végén 150 pályázó közül ez a szövetkezet nyerte el az EU 2,9 milliárd forintos támogatását a "halmozottan hátrányos helyzetü emberek foglalkoztatására". Ennek megfelelően 2900 embert vettek fel 2015. tavaszán, akik tanfolyamon, majd erdő "tisztitásán" vettek részt. Kb. 2 havi bérüket megkapták, utána pedig nem. Egymás után mondtak fel a dolgozóknak, de a "kilépő" papirjaikat nem kapták meg, igy nem tudtak elmenni közmunkára (ezért "majdnem közmunkás"). Végül a szövetkezet 2015. okt. 12-i nappal közzétette a végelszámolás elhatározását, igy a közel 3000 ember futhatott a pénze + a papirjai után. Azt gondolom, hogy egy ember történetén kivül -- ami önmagában sem "üditő" -- rámutat a mai rendszer (EU-s pályázatok megnyerése, felhasználása, stb.) meglehetősen "gyanus", "intézményesitett" dolgaira.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.