Csütörtökön hozzánk látogat Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, akinek útját a legszigorúbb biztonsági előírások, ezek érdekében pedig rengeteg titkolózás övezi majd.

Putyin gépe vagy Szlovákia, vagy Szerbia felől lép be a magyar légtérbe, ahol ekkor teljes légtérzár lesz érvényben. Az orosz elnök gépét, a NATO különengedélyével a magyar légtérben a Honvédség Gripenjei is kisérni fogják.

Több repülővel érkezik Putyin, akit még kifütyülni sem lehet

Oroszországból két-három Il–96–300 típusú gép száll fel aznap: különböző repterekről, különböző időpontokban. Nem tudni, hogy melyiken ül Putyin.

A landolás után az orosz elnök biztonsági főnöke dönti el, hogy az előzetesen egyeztetett útvonalak közül melyiken jön a konvoj Ferihegyről a belvárosba.

Még kifütyülni sem lenne szabad

Szigorú zár alá veszi a Terrorelhárítási Központ a Parlament tágabb környékét is február másodikán, a kordonon csak az ott lakók juthatnak majd át, és elszállításra kerülnek a gyanús személyek, autók, tárgyak.

Csakhogy az Együttnek érvényes területfoglalási engedélye van a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkára, ahol este hattól tüntetni akarnak az orosz elnök és Orbán Viktor szövetsége ellen. A sípos tiltakozást mindenképpen meg akarják tartani, a TEK bejelentett zárja ellenére.

A TEK parancsokának levelet írt Szigetvári Viktor, az Együtt pártelnöke. Ebben megjegyezi, hogy

a területfoglalási bejelentésünk minden törvényi előírásnak megfelel, mindezt a rendőrségi visszaigazolás is elismeri, kifogással pedig a január 9-án tett bejelentéssel kapcsolatosan senki sem élt. A tüntetéshez való alkotmányos jogunk gyakorlását nem írhatja felül egy TEK-szabályzat.

Juhász Péter alelnök azt írta: Jogszerűen a TEK nem zárhatja le a tüntetés helyszínét, ezért mindenképpen ott lesznek, „akkor is, ha vízágyúkkal próbálnak megakadályozni ebben.”

(444)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"Több repülővel érkezik Putyin"

Hát nem egy darabban hozzák?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@Pergető: Összességében 160 millióra teszik az áldozatok számát.
A sok forradalmukkal, ...

Az is túlzás, az emberiség szemenköpése, hogy csakis a holokausztnak van emléknapja.
És az amerikai, közép- és dél-amerikai indiánok, az afrikai népek, catharok, inkvizíció, európai vallási tisztogatás, telepesek, a horvátok szerbek elleni holokausztja vatikáni parancsra a II. VH idején, a kanadai indiánok, ausztrál őslakosok, a palesztinok elleni...
simmering73
Érdekes, hogy ezek a diktátorok milyen beszariak.
huKKK
Vlagyimír apuka, lánya szüliapjára küldi sok szeretettel ezt a dalt Juhász Péter feldolgozásában:
m.youtube.com/watch?v=CB8F8g1-4Uw#
huKKK
Juhász Péter butaságokat beszél. A terrorelhárítás és a személyvédelem egy szakma. Ha szakmailag állna a kérdéshez akkor a TEK - et a szigorúság hiánya miatt bírálná. Péter szempontja a személyes szimpátia/unszimpátia. Nem objektív. Neki nincs érzéke a családvédelemhez sem. Saját kis családját sem akarja megvédeni a terrortól, a kapcsolatait bomlasztó erõktõl. Önmagát is pusztítja. Miért szurkoljak neki a legújabb hobbijához, hogy saját fütyülõje mellett még másokéval is fütyülni akar?
Jozefina
A képet alaposan megnézve eléggé ragyásodik, öregszik az orosz kisvezér. És eléggé gondterheltnek látszik.
Egyébként nagyon túlzottnak tartom a személyi védelemre hivatkozva ekkora rumlit csapni, mint amekkorát a TEk tesz.
Juhászéknak meg igazuk van. Harcoljanak azért, ami törvényesen jár nekik. A bak az, hogy ezért küzdeniük kell, mert a törvényeket nem ők sértik meg!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.