Egy éve, februárban elmentek tüntetni a tanárok. Idén, február elején elmentek tüntetni a tanárok. Egy éve még akár lehetett volna is belőle valami. Annak ellenére, hogy erre egyre kevesebb jel mutatott. Idén, ugyancsak februárban lemérhető volt az, hogy miként fáradt el, fulladt ki a pozitív üzenetet alig felmutatni képes mozgalom. Egy évvel ezelőtt volt annyi lendület, hogy sokan összejöttek a Kossuth téren. Ahonnan aztán szépen hazaküldték őket a szervezők. Nagyjából azzal az üzenettel, hogy: menjetek csak nyugton haza, mert a szorgos CKP majd dolgozni fog. Csak értetek, csak szorgosan, csak eredményesen. Az eltelt időben magam is többször kifogásoltam, hogy nem igazán került közkézre egy olyan alternatív oktatáspolitika, amelyet segédmunkástól akadémikusig érthetően, azaz közérthetően megfogalmaztak volna a köznek. Az internetes fórumokon volt kivagyiság, fennhéjázás, az értetlenkedők lehülyézése, a felelősség áthárítása, hitelv-szerű megtapsolása a semminek, és leginkább...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@GeoCravker: Hagyjuk az elveket, hiszen régen elvesztette ez a szó is a jelentését. Nincsenek elvek. Pláne nincsenek közmegegyezésen alapuló, mindenkire kiterjedő közös alapelvek. Pl. ez az egyik hatalmas probléma! Hiába várod az egyetlen, hatalmas, mindent elsöprő vezért, mert ilyen sincs, hiszen nincs is mihez viszonyítani. Így aztán bárki, -blogíró is- bárkibe bármiért beleköthet.
Csak hibákat is elkövető, jól, rosszul, de a jobbért tenni akaró emberek vannak. Minél többen, annál jobb végeredményt lehetne "összegyúrni". Sok ember véleményét.

Megharagudtam azokra, akik az "izzani kezdő parazsat" lehűteni igyekeznek, - mert nem izzik eléggé, mert kicsi, meg füstje van és lángja nincs - és eltapossák! Aztán mondják, hogy "na ugye!"

(Nos, nem tudom sikerült-e "átadnom" a gondolataimat, de ígérem, többször nem próbálom már meg)
GeoCravker
@JAJMÁR: "Jóval hitelesebbek, mint akik kívülről "ugatnak" bele."
A hitelesség szubjektív.
De, mint többször írtam: az összes média-szereplőt ki lehet kiáltani bűnbaknak.
De közben pár kérdésre, ha tudod a választ, oszd meg itt:
- Hol vannak a Pilz által vizionált aktivista-tömegek?
- Hol vannak az aktivisták által megszólított tanár-kollegák százezrei?
- Hol vannak a százezernyi tanár által elérhető és így megszólítható szülők milliói?

Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy a média tehet arról, hogy láthatóan még azokat sem sikerül egy mozgalomnak elérni és megszólítani, akik, ha tetszik, természetes kapcsolatban vannak vele, és a tagjaival.
Vagy a tanárokról si mondod, hogy kívülről ugatnak bele?
JAJMÁR
@GeoCravker: De, gondolom. A média nagy hatalom. A média irányítói főleg.
Hogy hol vannak a tömegek? Ülnek a tévék előtt, és várják, hogy pár ember százezres tömegeket varázsoljon a térre, hogy ők is ki merjenek menni..., ha majd nem lesz veszíteni valójuk.
GeoCravker
@JAJMÁR: Egy kalap alá vetteda blogokat az országos napilapokkal. Egy blog pár százas olvasótábora nem országos. Alkalmasint Nahalka is ír blogot. Akkor, ennek alapján, Nahalka István, mint blogger felelős azért, hogy Nahalka István, mint Tanítanék-aktivista nem tud tömeget megmozgatni?
Ne mond erre, hogy ő kivétel, mert Te általánosítottál.

Az "Ülnek a TV előtt" nem válasz arra, hogy hol vannak a vizionált aktivisták, és hol vannak az általuk megszólított tanárok. Ha ugyanis az aktivisták ülnek a TV előtt, akkor ugyebár nem aktivisták, és valójában nincsenek. Ha a tanárok ülnek a TV előtt, akkor ez azt jelzi, hogy a saját mozgalmuk saját aktivitái nem tudják megszólítani őket.
Egy aktivistákat és támogatottságot nélkülöző mozgalom pedig valójában nem igazán mozgalom. S erről nem hiszem, hogy a szervezőkön kívül más tehetne.

Az általad emlegetett parázs esetében így nem az a gond, hogy pislákol, és van némi füstje, hanem az, hogy páran a füstgyertyák alá próbálnak parazsat álmodni. Csak az nincs ott.
JAJMÁR
@GeoCravker: De, ott van! A parázs lefojtva, de ott van.
Akkor és úgy borul lángba, hogy akkor már senki nem tudja sem megfékezni, se kordában tartani, se irányítani!

De még csak a közelébe se jársz a megértésének abban, amit följebb írtam. Föladom !
GeoCravker
@JAJMÁR: Mint írtad, senki sem tökéletes. Te sem :-)
S ezek szerint nem írtad le érthetően. Ez van.

A magam részéről kormányt erősítő gesztusokat látok. Közös színpaddal olyanokkal, akik sok mindennek inkább gondolhatók, mint ellenzékinek (pl. anno Pukli).
Olyan program nélkül, ami mellé oda tudnék állni (semmilyen program nélkül vannak valójában), és olyan vezetők nélkül, akikkel szolidáris tudnék lenni (pl. Pilz-cel tuti nem).

De Neked jogod van odaképzelni a parazsat.

Az egyszeri lángban egyet értünk. De pőont azért fog felcsapni és ellenőrizetlenül, fékek nélkül felcsapni, mert olyan szervezetek tepernek maguk alá minden kezdeményezési lehetőséget, amelyek csak a feszkó leföldelését hajtják végre. pl. Tanítanék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.