Ez energiatanúsítvány sok-sok tényező függvénye ez egyik ilyen tényező a nyílászárók típusa, mérete, üvegezése. Korábban már említettük, hogy hogyan javíthat lakásunk energiatanúsítványán egy megfelelő hőszigetelés vagy fűtési rendszer, most lássuk mi a helyzet a nyílászárókkal. Azt talán mondanunk sem kell, hogy az energiahatékonyság növelésével javíthatunk lakásunk energetikai tanúsítvány besorolásán. Az egyik leggyorsabb megtérüléssel kecsegtető befektetés a nyílászárók cseréje. Ennek egyik előnye, hogy az új ablakok hő átbocsátása vagyis U-értéke sokkal kedvezőbb, mint a régi nyílászáróké, hiszen az elmúlt években jelentősen fejlődött a üvegezés és a tokszerkezetek hőszigetelő képessége is. Tehát nemcsak lakásunk energiatanúsítvány besorolásán javíthatunk ezzel a megoldással, hanem energiát is spórolhatunk vele. Az új típusú nyílászáróknak rendkívül jó a légzáró képességük és ennek köszönhetően nehezebben szökik el a meleg levegő, mint egy régi típusú fakeretes ablaknál.

Forrás: etanus.hu
Feltöltő: Etanus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az öt, hat vagy akár hét légkamrás profilkialakítású műanyag nyílászárók cseréje után a hő- és hangszigetelés akár 20-30%-kal is javulhat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok